Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Очищення соку столового буряка сорбентами(2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено процес адсорбційного очищення від пектинових речовин соку столового буряка за допомогою шунгіта, палигоскіт, глауконіта. Встановлені раціональні технологічні параметри адсорбції пектинів для одержання сокового концентрату. For the production of vegetable juices concentrate, it is reasonable to extract part of pectic substances in order to prevent gelation process. Extraction of pectic substances from vegetable juices can be performed with the help of carbon and natural sorbents. Their adsorption selectivity facilitated the formation of combined sorbents, which showed high level of efficiency during the research.Документ Адсорбційне очищення соку столового буряку від нітрат-іонів(2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мачай, Н. Ю.У статті наведено результати досліджень адсорбційного очищення соку столового буряку від нітрат-іонів природним вуглецевовмісним мінералом – шунгітом. Розглянуто динаміку змін нітрат-іонів в соку при різних умовах його оброблення. To the article the results of researches of the adsorption cleaning of juice of table beet are driven from natural mineral - shunhit. The dynamics of changes of нитрат-ионов is considered in juice at the different terms of his treatment.Документ Очищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентами(2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаДосліджена адсорбційна спроможність палигорськіта, глауконіта, шунгіта щодо пектинових речовин із соку столового буряка. Встановлено, що шунгіт ефективніше поглинає пектини, ніж глинисті мінерали. Наведено раціональні параметри адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом. Investigated adsorption capacity of palygorskite, glauconite, Shung on pectin from the juice of table beets. Found that zhung efficiently absorbs pectins than clay minerals. An rational parameters of adsorption of pectin from the juice of table beet Shung.Документ Дослідження кінетики адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом, визначено коефіцієнти масовіддачі та масопередачі при зовнішній та внутрішній дифузії в порах адсорбента.Документ Моделювання та оптимізація процесу регенерації шунгіта(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій ПетровичРозроблена математична модель процесу регенерації шунгіта перегрітою парою та доведена її адекватність. Проведена оптимізація процесу регенерації і встановлені оптимальні параметри десорбції домішок із поверхні шунгіта.