Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження та обґрунтування процесу адсорбції домішок спирту природними сорбентами(2007) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаВ статті досліджено адсорбційні властивості природних глинистих мінералів палигорськіта й гідрослюди щодо домішок етилового спирту. Обгрунтовано механізм фізичної адсорбції за допомогою важливої характеристики цих сорбентів, поруватої структури та загального об’єму пор.Документ Адсорбція пектинових речовин із соку столового буряка палигорськітом(2008) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Папіжук, Л. С.Досліджена можливість використання природного дисперсного мінералf - палигорськита для адсорбції пектинових речовин з бурякового соку з метою отримання якісного концентрованого бурякового соку або соку без м'якоті. Обгрунтовано механізм адсорбції пектину палигорськитом. Підібрані оптимальні технологічні параметри адсорбційного очищення бурякового соку від пектинових речовин.сока без мякоти. The authors conducted the research as to the possibility to use natural dispersed mineral – paligorskit – for adsorption of pectic substances from beet juice in order to obtain concentrated beet juice of high quality or juice without pulp. The authors provided grounds for the mechanism of adsorption of pectine by paligorskit. The authors also selected optimal technological parameters for adsorptive refining of beet juice from pectic substances.Документ Очищення овочевих соків карбоновими і мінеральними сорбентами(2012) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаДосліджена адсорбційна спроможність палигорськіта, глауконіта, шунгіта щодо пектинових речовин із соку столового буряка. Встановлено, що шунгіт ефективніше поглинає пектини, ніж глинисті мінерали. Наведено раціональні параметри адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом. Investigated adsorption capacity of palygorskite, glauconite, Shung on pectin from the juice of table beets. Found that zhung efficiently absorbs pectins than clay minerals. An rational parameters of adsorption of pectin from the juice of table beet Shung.Документ Дослідження кінетики адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр СтепановичДосліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка шунгітом, визначено коефіцієнти масовіддачі та масопередачі при зовнішній та внутрішній дифузії в порах адсорбента.