Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Фізична і математична модель процесу випікання тістових заготовок в хлібопекарських печах(2018) Ковальов, Олександр Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Карвацький, Антон ЯновичДана стаття фокусується на фізичних та математичних моделях процесу випікання тісточних шматків в одиницях пічі, як на прикладі промислової печі K-BOM. Розроблено математичну модель процесу випікання хліба в газових протоках камери випікання, в якій врахована теплопередача випромінювання та конвекції, перенесення маси разом із наповненням пари вологою, що забезпечує демпінг тіста та турбулентність багатофазного потоку. Зв'язок багатофазного потоку формулюється на основі даних системи рівнянь Ейлера, усереднена за Рейнольдсом. Дана модель дозволяє враховувати технологічні режими та конструктивні особливості сучасних конвеєрних агрегатів, а також проводити обґрунтовані дослідження ефективності спільного теплообміну в них, що забезпечує високу якість кінцевого продукту з достатньою точністю та деталізацією. The given article focuses on the physical and mathematical models of the baking process of dough pieces in oven units as exemplified by the industrial oven K-BOM. The mathematical model of bread baking process in the gas ducts of a baking chamber was developed, which takes into account radiation and convection heat transfer, mass transfer along with moisture vapour infusion ensuring dough pieces dampening and multiphase flow turbulence. The relation of the multiphase flow is formulated on the basis of the data of the Eulerian equation system averaged according to Reynolds. The given model allows taking into account technological modes and construction features of the modern conveyor oven units as well as conducting grounded performance research of the joint heat exchange in them resulting in the high quality of the end product with sufficient precision and detail.Документ Теплогідродинамічні режими пароконтактних тепломасообмінних апаратів з конічними розподільниками рідини(2011) Василенко, Сергій Михайлович; Шумило, К. О.; Владіміров, В. О.; Шутюк, Віталій Володимирович; Самійленко, Сергій МиколайовичВ статті наведено методики розрахунку тепло гідродинамічних характеристик тепломасообмінних апаратів з безпосереднім контактом фаз з конічними розподілювачами рідини, які базуються на аналітичних та емпіричних залежностях для розрахунку гідродинаміки струменів рідини та теплообміну в них. The article describes methods of calculating heat hydrodynamic characteristics of heat and mass transfer devices with direct contact with conical phase liquid distributor, based on analytical and empirical relations for calculating the hydrodynamics and the heat transfer fluid flows in them.Документ Ефективність тепломасообмінних апаратів з безпосереднім контактом фаз(2011) Василенко, Сергій Михайлович; Шумило, К. О.; Шутюк, Віталій Володимирович; Бондар, Володимир Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Лисюк, П. І.; Короткий, В. В.В статті наведене науково-методичне пiдгрунтя природи процесів тепломасоперенесення, яке дозволяє розробляти та правильно експлуатувати високоефективні тепломасообмінні апарати з безпосереднім контактом фаз.