Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ New vegetable oil blends to ensure high biological value and oxidative stability(2017) Nosenko, Tamara; Shemanska, Evgenia; Bakhmach, Volodymyr; Sydorenko, T.; Demydova, Anastasiia; Berezka, T.; Arutyunyan, T.; Matukhov, D.Досліджено і уточнено склад жирних кислот рослинних олій холодного пресування. Розроблений і обґрунтований склад купажів на основі соняшникової олії з додаванням олій насіння рижію, льону та волоського горіху, що забезпечують раціональне співвідношення ω-3:ω-6 жирних кислот з точки зору їх вмісту у харчовому раціоні. Досліджено перебіг автокаталітичного окиснення купажів при зберіганні їх за температури 20±2 ºС за вільного доступу світла та повітря. Встановлено суттєве уповільнення швидкості накопичення пероксидів при купажуванні 45 % горіхової або 40 % рижієвої олії з відповідною кількістю соняшникової олії.The composition of fatty acids of cold pressed vegetable oils has been studied and refined. Developed and substantiated the composition of blends based on sunflower oil with the addition of oils of rye, flax and walnut seeds, which provide a rational ratio of ω-3: ω-6 fatty acids in terms of their content in the diet. The course of autocatalytic oxidation of blends during their storage at a temperature of 20 ± 2 ºС with free access of light and air has been studied. A significant slowdown in the rate of accumulation of peroxides when blending 45% nut or 40% rye oil with the appropriate amount of sunflower oil.Документ Composition and properties of peanut and sunflower oil blends(2017) Babenko, Valeriy; Bakhmach, Volodymyr; Porociuk, Oksana; Levchuk, Irina; Golubets, Olga; Shkaruba, SergiiInvestigation of the properties of refined deodorized peanut and sunflower oil blends has been carried out in order to influence the indexes of their antioxidant properties on the basis of acid and peroxide numbers.Дослідження властивостей рафінованих дезодорованих арахісових та соняшникових олійних сумішей проведено з метою впливу на показники їх антиоксидантних властивостей на основі кислотних та перекисних чисел.