Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Technological features of combining condensed canned milk with sugar and fruit-berry syrups during processing(2014) Ryabokon, Natalia; Rindyuk, Dmitry; Shpak, Maksim; Komisar, KseniaA mathematical model of combining milk and plant products was built on the basis of dependency of mass fraction of solids condensed canned milk (CCM).with sugar and FBS of mass fraction of solids milk-sugar mixture and the temperature of intensified lactose crystallization. Taking into consideration the rheological characteristics and constructive-technological parameters, the degree of homogeneity consistency and duration of formation of condensed milk with sugar and fruitberry syrup "cranberry-blueberry" were studied.Документ Simulation of fluid dispersion in ejection devices(2014) Shpak, Maksim; Chepeliuk, Olena; Besarab, I.This article describes how moisturizing of bulk components in the dryer-granulator and equipment for its implementation. An ejection device was proposed and by mathematical modeling its rational structure was proved. It was recommended to implement supply of liquid in the central tube and the air - in the peripheral holes. The use of ejecting spray devices which have a proposed design provides a homogeneous water-air mixture with a uniform velocity and sufficient pressure. В статті розглянуто процес зволоження сипких компонентів у сушарці-грануляторі і обладнання для його реалізації. Запропоновано використовувати ежекційний пристрій і шляхом математичного моделювання обґрунтовано його раціональну конструкцію. Рекомендовано здійснювати подачу рідини у центральну трубку, а повітря – у периферійні отвори. Використання ежекційних розпилюючих пристроїв запропонованої конструкції забезпечує отримання однорідної водо-повітряної суміші з рівномірною швидкістю і достатнім тиском.