Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Antibacterial biodegradable films for foods
    (2016) Chorna, Anastasia; Shulga, Oksana; Arsenieva, Larisa; Gregirchak, Natalia; Zusko, Kateruna; Riabov, Sergiy; Kobylinskyi, Sergiy; Goncharenko, Ludmila
    Titanium dioxide (TiO2) has antibacterial properties, but It has not been used for antibacterial films. It becomes necessary to study the direction of its antibacterial properties in packing as well as the influence of its packaging on the quality of food.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка якості полімерних пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    В статті наведено результати досліджень та аналізу фізико-механічних властивостей біорозкладальних плівок. Експериментально підтверджено вплив кожної складової на властивості плівки. Розглянуто різні склади плівок та обрано найбільш оптимальне співвідношення компонентів. Досліджено вплив їстівного покриття на якість хлібобулочних виробів. Підтверджена доцільність використання їстівного покриття для хлібобулочних виробів з метою подовження строку їх зберігання. Запропонований спосіб нанесення покриття не передбачає значних економічних затрат. In article was studied and analyzed the physical and mechanical properties of the biodegradable films. Experimentally validated the influence of each component on the properties of the films. Various compositions of films have been described and choose the optimal ratio of components. Effect of edible coating on quality of bakery products was studied. Confirmed the feasibility of using edible coatings for bakery products with a view to extending their shelf life. The method proposed o f coating does not provide significant economic costs.