Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми обліку виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості
    (2016) Осадча, Ганна Григорівна; Сукненко, Ольга Костянтинівна
    У статті розглянуто сутність виробничих запасів, їх класифікація та значимість для нормального функціонування підприємства. Досліджено проблеми, з якими стикаються при обліку виробничих запасів та запропоновано шляхи удосконалення організації обліку запасів на підприємствах харчової промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Нормування оборотних коштів ювелірного підприємства
    (2010) Роганова, Ганна Олександрівна
    Розглядаються питання нормування оборотних коштів торгівельно-виробничого підприємства. Здійснено розрахунок норм і нормативів виробничих запасів, незавершеного виробництва, готової продукції, тривалості операційного циклу. Розраховано економічний ефект від впровадження нормування оборотних коштів підприємства. Issues of current assets norm setting of trade manufacturing enterprises are considered. Calculations of norms and standards of productive supplies, work in progress, finished products, duration of operation cycle are performed. Economic effect from introduction of an enterprise current assets norm settingis calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Інтеграція методів стратегічного управлінського обліку виробничих запасів: науково-методичні і прикладні аспекти
    (2017) Колос, Ірина Василівна; Гудименко, Ольга Сергіївна
    Сформульовано теоретичні засади стратегічного управлінського обліку виробничих запасів на промисловому підприємстві шляхом обґрунтування загальної мети, завдань, принципів, функцій. Аргументовано доречність використання вітчизняними суб’єктами господарювання відокремлено методів АВС-аналізу, XYZ-аналізу, Just-in-time (JIT), Balance Scorecard (BSC) для обліку виробничих запасів через встановлення переваг і обмежень кожного з позиції забезпечення своєчасною інформацією для ухвалення раціональних управлінських рішень. Теоретично обґрунтовано доцільність інтегрованого використання методів стратегічного управлінського обліку (зокрема, АВС+XYZ, АВС+XYZ+JIT, АВС+XYZ+JIT+BSC) в практичній роботі вітчизняних промислових підприємств. Запропоновано за аспектом «Бізнес-процеси» в Balance Scorecard виокремити «Внутрішні бізнес-процеси – процес логістики» для взаємоузгодження довгострокових і оперативних цілей управління промисловим підприємством. Basis, to provide theoretical for strategic management accounting of inventories at the industrial enterprise by a substantiation of the overall goal, objectives, principles, functions. Relevance argued for a separate ABC-analysis, XYZ-analysis, Just-in-time (JIT), Balance Scorecard (BSC) methods domestic business entities to account for inventories by establishing the benefits and limitations of each position to provide timely information to make rational management decisions. The expediency grounded theory for the integrated use of methods of strategic management accounting (ABC+XYZ, ABC+XYZ+JIT, ABC+XYZ+JIT+BSC) in the practical work of domestic industrial enterprises. It is proposed in the aspect of «Business Processes» in the Balance Scorecard select «Internal business processes - logistics process» for long-term consistency and operational industrial enterprise management.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості
    (2016) Беренда, Надія Іванівна; Хабенко, Олена Валеріївна
    В статті досліджено суть інвентаризації, розглянуто особливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості, висвітлені основні аспекти інвентаризації виробничих запасів за участю аудитора та класифіковано правильність відображення в бухгалтерському обліку отриманих результатів проведеної інвентаризації, а саме : пересортиці, природного убутку, нестач та лишків виробничих запасів. In the article investigational essence of taking of inventory, the features of taking of inventory of production supplies are considered on the enterprises of food industry, the basic aspects of taking of inventory of production supplies are lighted up with participation of public accountant and the rightness of reflection is classified in the record-keeping of the got results of the produced taking of inventory, namely: peresortici, natural a decrease, failings and tailings of production supplies.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості нормування обігових засобів хлібопекарських підприємств в умовах змінного попиту
    (2009) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна
    Вивчено особливості управління та нормування обіговими засобами на підприємствах хлібопекарської промисловості, оцінено можливості створення умов для більш ефективного акумулювання та управління обіговими засобами. Проаналізовано основні методики нормування та поповнення обігових засобів хлібопекарських підприємств з визначенням їх відповідності сучасним вимогам The analysis of the basic components of circulating assets of baking plants is conducted, it is designated major factors which influence process to formation elements of circulating assets. Their is grouped turnaround assets by a principle share become frequent in total of turnaround assets and their role at the enterprise
  • Ескіз
    Документ
    Роль логістичних систем в процесі управління виробничими запасами хлібопекарських підприємств
    (2009) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна
    Розглянуто теоретичні те методичні підходи до використання логістичних систем для покращення ефективності управління виробничими запасами на підприємствах хлібопекарської промисловості. Визначено переваги та недоліки існуючих логістичних систем та можливість і доцільність їх використання на хлібопекарських підприємствах Is considered the theoretical and methodical approaches to use logistic systems for improvement of efficiency of management by industrial stocks at the enterprises of baking of an industry. The opportunity both expediency of their use and adaptations to the baking enterprises is determined advantages and defects existing of logistic systems
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні концепції функціонування логістичних систем, як елемента управління виробничими запасами
    (2008) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна; Шереметинський, Михайло Анатолійович
    Розглянуто теоретичні те методичні підходи до використання логістичних систем для покращення ефективності управління виробничими запасами на підприємствах хлібопекарської промисловості. Визначено переваги та недоліки існуючих логістичних систем та можливість і доцільність їх використання на хлібопекарських підприємствах Is considered the theoretical and methodical approaches to use logistic systems for improvement of efficiency of management by industrial stocks at the enterprises of baking industry. The opportunity both expediency of their use and adaptations to the baking enterprises is determined advantages and defects existing of logistic systems
  • Ескіз
    Документ
    Особливості моделювання системи управління оборотними засобами хлібопекарських підприємств
    (2011) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна
    Вивчено особливості розробки та впровадження системи управління оборотними засобами на підприємствах хлібопекарської промисловості, оцінено можливості створення умов для більш ефективного управління оборотними засобами. Досліджено основні проблеми в управлінні оборотними засобами хлібопекарських підприємств та розроблено заходи щодо їх усунення та вдосконалення існуючої системи управління оборотними засобами It is studied features of working out and introduction of a control system by circulating assets at the enterprises baking industries, it is evaluated possibilities of creation of conditions for more efficient control circulating assets. It is investigated the basic problems in management of circulating assets of baking enterprises and it is developed actions for their removal and improvement of an existing control system by circulating assets
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика компонентів обігових коштів хлібопекарських підприємств
    (2008) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна
    Проведено аналіз основних компонентів обігових коштів хлібопекарських підприємств. Визначено основні чинники, що впливають на процес формування елементів обігових активів, згруповано оборотні активи за принципом їх дольової участі в загальному обсязі та їх ролі на підприємстві. The analysis of the basic components of circulating assets of baking plants is conducted, it is designated major factors which influence process to formation elements of circulating assets. Their is grouped turnaround assets by a principle share become frequent in total of turnaround assets and their role at the enterprise
  • Ескіз
    Документ
    Вплив окремих факторів на підвищення ефективності виробництва
    (1990) Мочаліна, Зоя Миколаївна; Пасько, О.; Чернелевський, Леонід Миколайович
    Викладені рекомендації щодо визначеня впливу окремих чинників на рівень ефективності виробничо-господарської діяльності промислових підприємств. Усі чинники автором розділені на дві групи: а)екстенсивні, за рахунок підвищення ефективності виробництва досягається за рахунок додаткового залучення виробничих ресурсів – виробничих фондів, матеріальних запасів, чисельності працюючих; б) інтенсивні, за рахунок кращого використання основних фондів через збільшення фондовіддачі, підвищення матеріаловіддачі та продуктивності праці. Наведено розрахунок впливу цих окремих груп чинників на прикладі Харківського м’ясокомбіната за 1987 – и1988 роки. Ці дані підтвердили, що підприємство в 1987 році збільшення обсягів виробництва досягло за рахунок додаткового залучення виробничих ресурсів, а у 1988 році ситуація на підприємстві змінилася корінним чином – воно досягло позитивних результатів за рахунок інтенсифікації виробництва – збільшення фондо- та матеріаловіддачі та підвищення продуктивності праці. Recommendations for The influence of certain factors on the efficiency of industrial and business enterprises. All author factors are divided into two groups: a) extensive , by increasing the efficiency achieved by the additional attraction of productive resources - assets, inventories , number of employees ; b) intensive, through better use of assets by increasing capital productivity , increase materialootdachi and productivity. Calculation of the impact of these factors on specific groups example Kharkiv meat processing plant in 1987 - y1988 years. These data confirmed that the company in 1987 to increase production achieved by the additional attraction of productive resources , and in 1988 the company changed the situation radically - it achieved positive results due to the intensification of production - increasing the stock and materialootdachi and increase productivity.