Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Особливості вибору методу для експертного оцінювання ефективності системи авіаційного пошуку і рятування
    (2020) Чумаченко, Сергій Миколайович; Черепньов, І. А.; Маринін, Андрій Іванович; Мошенський, Андрій Олександрович; Струнін, Ігор Володимирович
    Анкетування й інтерв'ювання, мозковий штурм, дискусія, нарада, оперативна гра, сценарій та інші – такі різновиди методу експертних оцінок застосовуються для вирішення типових завдань. У більшості випадків найбільший ефект досягається за рахунок комплексного застосування декількох видів експертизи. Кваліфіковане застосування методу експертних оцінок значною мірою залежить від способу збору й обробки відповідей цілеспрямовано сформованої групи фахівців. Методи колективної роботи експертної групи припускають отримання узагальненої думки в ході спільного обговорення і вирішення поставленої задачі всіма експертами. Спершу обираються "потенційні" фахівці, які за своїми професійними якостями можуть бути залучені до роботи в ролі експертів. Група повинна бути сформована таким чином, щоб було забезпечено за можливості рівне представництво фахівців різних напрямів досліджуваної області. У групу включаються ті експерти, коефіцієнт компетентності яких не нижче граничного значення. При проведенні "типових" експертиз доцільно використовувати достовірність думок експерта. Збір і обробка експертної інформації здійснюються згідно розроблених для цих цілей методів. Практично для збору інформації складаються відповідні документи (спеціальні анкети тощо), а при її обробці й аналізі може використовуватися обчислювальна техніка. Для проведення експертного оцінювання ефективності складових компонент САПіР було запропоновано використання підходів, заснованих на послідовній ієрархічній декомпозиції критеріїв і факторів оцінювання та проведенні попарних порівнянь.
  • Ескіз
    Документ
    Експертна оцінка якості дієтичних кисломолочних напоїв
    (ЛІЕТ, 2010) Аннєнкова, Надія Борисівна; Банникова, Т. С.
    Надано експертну оцінку якості дієтичних кисломолочних напоїв, розроблено критерії оцінювання, за проведеними дослідженнями виявлено напої з найвищими показниками якості.
  • Ескіз
    Документ
    Експертиза якості сирів
    (ООО "Компания Биопром", 2014) Рябченко, Наталія Олександрівна
    Розглянуто питання щодо експертизи якості сиру, порядок її проведення.
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarities of values commodity control
    (2002) Artyukh, Tatiana; Indutny, Vladimir; Tyutchenko, E.
    The article deals with the problems of expertise evaluation of values, that are very specific goods; their consumer value is defined first of all, by scientific, historical and cultural meaning, art value that goes back to traditions of their usage. В статті наведено аналіз сучасного стану оцінки якості та експертизи, культурних цінностей.
  • Ескіз
    Документ
    Споживна цінність – основа експертного оцінювання коштовностей
    (2006) Артюх, Тетяна Миколаївна
    В статті викладено один із можливих підходів до рішення питання про уніфікацію товарознавчої експертизи культурних цінностей на основі створення єдиної системи первинної супровідної документації. Зосереджена увага на необхідність зміни існуючих алгоритмів товарознавчої експертизи таким чином, щоб всі її елементи були доступні для аналізу та верифікації, а споживна цінність повністю пояснювалась за допомогою наявних атрибутивних та ідентифікаційних ознак. Special attention is paid to the necessity to change the existing algorithms of commodity control so that all its elements were open for the analysis and verification and so that the consumer value could be completely explained by means of appanage and identification signs.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні основи оцінювання споживчих товарів
    (2006) Артюх, Тетяна Миколаївна
    В статті наведено аналіз сучасного законодавчо-правового забезпечення щодо оцінювання товарів, аналіз теорії та методології проведення експертизи, оцінки відповідності, оцінки якості та вартості споживчих товарів. The paper presents an analysis of current legislation and legal framework for evaluating products, analysis of the theory and methodology of the examination, assessment, evaluation and cost of consumer goods.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка та експертиза ювелірних виробів
    (1999) Артюх, Тетяна Миколаївна
    В статті надано стан та проблеми оцінки та експертизи ювелірних виробів в Україні. The article presents the status and problems of assessment and examination of jewelery in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікаційна експертиза ювелірних коштовностей
    (2004) Артюх, Тетяна Миколаївна
    В статті науково обґрунтовано теоретико-методологічні основи ідентифікації ювелірних коштовностей, розроблено її регламент, основні етапи, критерії, показники, методи та засоби ідентифікації. The article scientifically grounded theoretical and methodological foundations of jewelry identification, designed her schedules, milestones, criteria, indicators, methods and means of identification.
  • Ескіз
    Документ
    Theoretical statutes in relation to expert evaluation of commodities
    (Achieving Com-modity & Service Excellence in the Age of Digital Converge-nce, Suwon, Korea, 2008) Artyukh, Tatiana
    The thesis researches the problem of the development of theoretical and methodological fundamentals of the commodity examination of jewellery valuables, in particular, conceptual apparatus, principles and methods. The analysis of specialized and departmental examination was done, their difference from commodity examination was shown.
  • Ескіз
    Документ
    Експертиза сухих молочних сумішей для дитячого харчування, що реалізуються на ринку України
    (2012) Чорна, Анастасія Іванівна
    У даній статті наведені результати дослідження якості сухих молочних сумішей для дитячого харчування торгових марок Хумана, Хіпп, Нутрілон, Детолакт, Малютка та Вінні. Дослідження проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості.