Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Документ Енергозбереження в сучасних готелях: сутність, перспективи розвитку та оціночні характеристики систем опалення(2015) Береза, Вікторія Валентинівна; Коваль, Ольга АндріївнаУкраїна є енергодефіцитною країною, яка свої потреби в енергоресурсах задовольняє за рахунок власного виробництва лише на 45%. У ряді населених пунктів відсутній газопровід, а тому раціональним вибором стане організація електроопалення заміського будинку або іншої будови. В даний час електроопалення в будівлі можна організувати різними способами. Кожен з яких, має свої особливості, переваги і недоліки. Тим не менш, який би вид електричних систем не був би обраний, важливо пам’ятати, що ціна електрики в будь-якому випадку буде набагато нижче, ніж у газу, твердого або рідкого палива. Директива енергетичних показників в будівництві (Energy Performance of Buildings Directive), прийнята країнами Євросоюзу, говорить, що з 2020 року в Європі не можна будувати будинки за стан-дартом нижче, ніж пасивний будинок. У подальшому стоїть завдання зводитися пасивні будинки з нульовим споживанням енергії, переходити на нову концепцію будівництва «будинок плюс енергії» за допомогою встановленого на ньому інженерного обладнання.Документ Енергозбереження для цукрових заводів з низькими параметрами пари в ТЕЦ(2002) Філоненко, Віталій Миколайович; Бірюков, Д. Г.Розглянуто проблему, яку створює для ТЕЦ цукрових заводів з низькими параметрами гострої пари, зменшення пароспоживання заводу. Пропонуються напрями оптимізації енерготехнологічного комплексу “ЗАВОД-ТЕЦ” із врахуванням балансового взаємозв’язку між виробленною турбоагрегатом електроенергією і спожитою заводом тепловою енергією.Документ Невичерпна енергія сонця(2007) Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Самойленко, Ольга; Клименко, Олег МиколайовичВ 21- му сторіччі основними джерелами енергії (теплової і електричної) в промисловості, комунальній та побутовій сферах є нафтопродукти - побутовий газ, вугілля, електроенергія атомних, теплових та гідроелектростанцій. У харчовій промисловості здебільшого використовують природний газ, запаси якого через 20 – 30 років суттєво зменшаться. В той же час сонячна радіація є найперспективнішим й невичерпним джерелом теплової та електричної енергії. Але харчові підприємства України надто мало, порівняно з розвиненими країнами світу, використовують такі нетрадиційні джерела енергії, як енергія сонця, вітру і малих річок тощо. The main heat and electric energy sources of 21st century are oil products, gas, coal, energy of nuclear power stations, thermal stations and hydroelectric power stations. This energy is used for industry and for everyday necessities. Gas is usually used in Food Industry but its quantity will considerably decreased in 20-30 years. At the same time we can see that solar radiation is the most promising and inexhaustible source of heat and electric energy. Unfortunately, Ukrainian food enterprises use such untraditional sources of energy as solar, wind and river energy much less than developed countries.Документ Економія енергоресурсів на цукрових заводах(2010) Василенко, Сергій Михайлович; Штангеєв, Валерій ОстаповичОсновним напрямом економії енергоресурсів у бурякоцукровому виробництві має бути зменшення витрат теплової енергії (пари) на технологічний процес. У статті розглянуті поточні проблеми раціонального використання теплової енергії на цукрових заводах України.Документ Енергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодів(2009) Миколів, Іван Михайлович; Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Малиновський, Віталій Васильович; Білик, Олена АнатоліївнаВизначені величини енергетичних та масових перетворень в процесі замочування та пророщення зерна. Досліджено ефективність енергетичних перетворень, що протікають в зерновій масі при аеробному диханні, спиртовому та молочному бродінні. Ці величини дають можливість визначити кількість повітря необхідного для нормального перебігу даних процесів, дослідити можливість рециркуляції використаного повітряної та рекуперації його теплової енергії.Документ Вироблення додаткової теплової енергії за рахунок підтиснення гідравлічного тракта в кавітаційних теплогенераторах(2012) Федоткін, Ігор Михайлович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій ВасильовичВ статті наведена методика та приклад розрахунку вироблення додаткової теплової енергії в кавітаційних теплогенераторах за рахунок підтиснення гідравлічного тракту. The paper describes methods and sample calculation additional heat energy in cavitation thermogenerator by pidtysnennya hydraulic tract.Документ Вироблення додаткової теплової енергії в кавітаційних теплогенераторах за рахунок гідравлічної нестаціонарності(2012) Федоткін, Ігор Михайлович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій ВасильовичПроведеними розрахунками показано, що можна отримувати додаткову дисипативну теплову енергію за рахунок залучення сил пружності за допомогою гідроударів, за рахунок залучення сил інерції за допомогою гідравлічних пульсацій та ін. В усіх цих випадках необхідною умовою є введення гідравлічної нестаціонарності.Документ Механізм виникнення надлишкової енергії при кавітації(2012) Федоткін, Ігор Михайлович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій ВасильовичВ статті аналізується гіпотеза про можливість утворення надлишкової теплової енергії за рахунок перетворення речовини рідкого робочого тіла в хвильову енергію (еманації речовини).Документ Аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі(2004) Масліков, Максим Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа базі розробленої методики розрахунку проведено аналіз структури споживання теплової енергії та палива на хлібозаводі №3 ВАТ “Криворіжхліб”.