Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Утворення профілей бурякової стружки різної форми – переваги та недоліки кожного з них
    (2014) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович
    В статті описано спосіб отримання та наведено схеми зрізання відомих на сьогодні профілей бурякової стружки з визначенням їх основних геометричних характеристик, що дозволяє визначити раціональний переріз бурякової стружки. This article describes how to obtain and schemes cutting currently known profiles beet chips with the definition of basic geometric features, which allows you to define a rational section of beet chips.
  • Ескіз
    Документ
    Геометричні характеристики бурякової стружки, як фактор ефективної роботи бурякорізок
    (2015) Люлька, Олександр Миколайович; Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Запропоновано рівняння для розрахунку висоти підйому бурякорізальних ножів та площі поперечного перерізу стружки при заданому числі Сіліна для відомих на сьогодні профілів бурякової стружки. Уточнено вплив характеристик робочих органів бурякорізальних машин на форму поперечного перерізу та якість бурякової стружки. Запропоновано методику прогнозного визначення числа Сіліна з урахуванням кількості браку стружки. The equation to calculate the height of knives for beet slicers and cross-sectional area at a given Silin number for presently known profiles beet cossettes. Clarified the influence of the characteristics of the working bodies beet cutters on cross-sectional shape and quality of sugar beet cassettes. A method for determining the Silin number forecast based on the number of marriage cossettes.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальні поперечні перетини бурякової стружки для досягнення максимального ефекту процесу екстракції
    (2018) Люлька, Олександр Миколайович; Коломієць, Володимир Володимирович; Фабричнікова, Ірина Анатоліївна
    В роботі проаналізовані та обґрунтовані важливі результати, які вирішують актуальну науково-практичну задачу по поліпшенню показників якості бурякової стружки. Отримала подальший розвиток теорія утворення The paper analyzes and substantiates important results that solve the actual scientific and practical problem of improving the quality of beet shavings. The theory of the formation of beet shavings has been further developed by introducing the concept of a hindered extraction zone.
  • Ескіз
    Документ
    Selection and development of cossettes scalder calculation method
    (2014) Zotkina, Larysa; Verhola, Georgy; Melnyk (Tkachuk), Nataliia
    The requirements for the process of cossettes scalding are examined. The exploration objective is the development of calculation methods for the parameters of the countercurrent cossettes scalders. The formulas for calculation of scalder diameter, the length of countercurrent and mixing parts, as well as the diameter of defoamer are proposed reasoning from optimum hydrodynamic conditions in a scalder. The basic dimensions for the scalders of different productivity are adduced.Розглянуто вимоги до процесу ошпарювання бурякової стружки. Визначено мету досліджень - удосконалення методики розрахунку геометричних параметрів протиточних ошпарювачів.Виходячи з оптимальних гідродинамічних умов проведення процесів в ошпарювачі, запропоновані формули для розрахунку: діаметра ошпарювача, довжини противоточної ділянки, довжини ділянки змішування, діаметра збірника-піногасника. Наведено основні розміри для ошпарювачів різної продуктивності.
  • Ескіз
    Документ
    Свекловичная стружка треугольного сечения — получение и преимущества
    (2014) Люлька, Александр Николаевич; Мирончук, Валерий Григорьевич; Адаменко, Олег Владимирович; Адаменко, Андрей Прокопьевич
    В статье описывается новый способ получения свекловичной стружки треугольного или плоскогребенчатого профиля, согласно которому резание свеклы в свеклорезке выполняется ножами с зигзагообразной режущей частью (ножами кенигсфельдского типа) и ножами с прямолинейной режущей частью (плоскими ножами), которые последовательно чередуются в ножевых рамах. Главное достоинство этого способа заключается в том, что на качество стружки не влияет поворот и смещение корнеплодов при их переходе между рядами ножей, благодаря чему существенно уменьшается количество брака стружки. Кроме того, свекловичная стружка треугольного сечения имеет ряд преимуществ по сравнению с ромбовидной (традиционной) стружкой с позиции экстрагирования и механической прочности. The article describes a new method of sugar beet cossettes production of triangular or plane-comb profile. According to this method beets are cut with knives with winding cutting edge (knives of keningsfeld type) and knives with flat cutting edge (flat knives), that are alternating in knive chassis. The main advantage of this method is that the rotation and roots replacement during the transition between the rows of knives do not influence the quality of sugar beet cossettes, that substantially reduces the number of its(their) spoilage. Furthermore, sugar beet cossettes of triangular slicer has a number of advantages compared to the ribbed (traditional) cossettes from a perspective of the extraction and mechanical strength.
  • Ескіз
    Документ
    Нова форма бурякової стружки – спосіб отримання і переваги
    (2013) Мирончук, Валерій Григорович; Люлька, Олександр Миколайович; Адаменко, Андрій Прокопович
    У статті запропонований спосіб отримання бурякової стружки нової трикутної форми, наведені основні переваги даної форми стружки та способу її отримання в порівнянні з ромбовидною (найпоширенішою на сьогодні в світі).
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв
    (2010) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна
    В статті розглядається дослідження процесу одержання дифузійного соку при різних видах живильної води та додаванні електромембранно підготовленого водного розчину. Комп`ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Дані параметри технологічного процесу забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування сахарози.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози
    (2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна
    В статті розглядається спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу екстрагування сахарози із застосуванням електромембранної підготовки реагента – електроактивованого водного розчину (ЕАВР). Встановлено ефективність застосування ЕАВР, та визначено, що добавка в екстрагент збільшує чистоту дифузійного соку. Визначено ефективність бактерицидної дії ЕАВР відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну забрудненість дифузійного соку
    (2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна
    В статті розглядається, що попередня обробка стружки електроактивованим водним розчином (ЕАВР) знижує вміст у дифузійному соку мезофільно аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та пліснявих грибів і дріжджів. Дані заходи дозволяють зменшити невраховані втрати сахарози і збільшити вихід готової продукції, та відмовитися від використання хімічних дезінфектантів, що підвищить екологічну безпеку бурякоцукрового виробництва.