Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Схема очистки диффузионного сока и система автоматического управления станцией дефекосатурации гк «Техинсервис»(2007) Ровинський, Артём Демянович; Олянская, Светлана ПантелеймоновнаКомпания “Техинсервис” представляет новую современную схему очистки диффузионного сока. Коротко описаны аппараты для основной дефекации, І и ІІ карбонизации. Аппарат для горячей дефекации имеет внешнюю и внутреннюю цилиндрическую поверхность, коническое дно. Сок подводится в аппарат в трёх точках тангенциально. Выход сока осуществляется и внутненнего цилиндра в трёх точках: через патрубок, расположенный над внутренним цилиндром, и двух патрубков, расположенных ниже, что позволяет регулировать длительность процесса. Очищенный сок и сироп имели чистоту выше, цветность ниже и лучшие седиментационные и фильтрационные характеристики.Company “Techinservice” have been presented modern purification scheme of diffusion juice and new equipment: tanks for hot main liming, 1st and 2nd carbonatation and their modes of operation are briefly described. The new system of main liming without stirrer and its optimal residence time distribution are explained. The main liming tank consists of an outer cylinder with a conical base and an inner cylinder. Hot main liming tank has three point for juice inlet. The juice leaves the tank through a pipe installed in the center above of the inner cylinder and two pipe disposed lower. By changing the juice outlet position the retention time can be adjusted. The excellent results are mentioned. Thin juice and syrup had purity higher, colour lower and better sedimentation and filtration characteristics.Документ Схема очистки диффузионного сока: современный подход(2007) Ровинський, Артём Демянович; Олянская, Светлана ПантелеймоновнаКомпания “Техинсервис” представляет новую современную схему очистки диффузионного сока. Коротко описаны аппараты для основной дефекации, І и ІІ карбонизации. Аппарат для горячей дефекации имеет внешнюю и внутреннюю цилиндрическую поверхность, коническое дно. Сок подводится в аппарат в трёх точках тангенциально. Выход сока осуществляется из внутненнего цилиндра в трёх точках: через патрубок, расположенный над внутренним цилиндром, и двух патрубков, расположенных ниже, что позволяет регулировать длительность процесса. Очищенный сок и сироп имели чистоту выше, цветность ниже и лучшие седиментационные и фильтрационные характеристики. Company “Techinservice” have been presented modern purification scheme of diffusion juice and new equipment: tanks for hot main liming, 1st and 2nd carbonatation and their modes of operation are briefly described. The new system of main liming without stirrer and its optimal residence time distribution are explained. The main liming tank consists of an outer cylinder with a conical base and an inner cylinder. Hot main liming tank has three point for juice inlet. The juice leaves the tank through a pipe installed in the center above of the inner cylinder and two pipe disposed lower. By changing the juice outlet position the retention time can be adjusted. The excellent results are mentioned. Thin juice and syrup had purity higher, colour lower and better sedimentation and filtration characteristics.Документ Впровадження схеми очищення дифузійного соку ГК “ТЕХІНСЕРВІС” на погребищенському цукровому заводі(2007) Ровинський, Артем Дем’янович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Равський, Володимир Іванович; Фенюк, І. Р.; Сіренко, М. А.На Погребищенському цукровому заводі (Вінницька область) в 2006 році була впроваджена сучасна нова схема очищення дифузійного соку. Описано конструкції, принцип роботи і переваги нового обладнання: гарячого дефекатора, який працює без перемішуючих пристроїв, карбонізаторів соку для І і ІІ сатурації, дозрівача соку ІІ сатурації. Сік ІІ сатурації і сироп мали чистоту вищу, забарвленість нижчу, кращі седиментаційно-фільтраційні показники, ніж за типової схеми очищення. Впровадження схеми дозволило скоротити витрати вапна, підвищити коефіцієнт використання СО2 на І та ІІ сатурації. At Pogrebichenskiy sugar plant (Vinnitsa region) modern purification scheme of diffusion juice was introduction in 2006. Equipment for main liming, 1st and 2nd carbonatation and tank for repining juice after 2nd carbonatation and their modes of operation briefly described. The excellent results are mentioned. Thin juice und syrup had purity higher, colour lower and better sedimentation and filtration characteristics than at stardard sheme. Use of this method in diffusion juice purification has descreased lime consumption, descreased the fuel consumption, increased the coefficient of utilization of carbon dioxide gas in Ist and 2nd carbonatation apparatuses.