Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях
    (2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.
    Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення соку ІІ сатурації термоактивованим глауконітом
    (2002) Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Виговський, Валерій Юрійович
    Застосування термообробленого при 500°С глауконіту підвищує і ефективність очищення соків 11 сатурації і відповідно зменшує вміст цукрози у мелясі. Application heat-treated at 500°С of glauconite promotes and efficiency of cleaning of juices of 11 сатурації and accordingly diminishes content of цукрози in molasses.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті
    (2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович
    В статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.
  • Ескіз
    Документ
    Новий напрямок в роботі ІІ сатурації
    (2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Олійник, С. О.; Бєлостоцький, Леонід Георгієвич; Жеплінська, Марія Михайлівна; Самчук, О. Г.; Пишняк, П. В.
    Пропонується спосіб проведення процесу ІІ сатурації, який відрізняється від типового частковою карбонізацією змішаного з вапняним молоком фільтрованого соку І сатурації перед дефекацією за рахунок його контакту з “відпрацьованим” сатураційним газом у верхній частині апарату ІІ сатурації, та наводяться результати досліджень в умовах цукрового заводу ім. Цюрупи.
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствованная технологическая схема очистки диффузионного сока
    (2010) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Выговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий Николаевич
    Модернизация аппаратов за приведенными принципами, позволяет повысить эффективность работы станции дефекосатурации, что также позволит уменьшить расход извести на очистку, улучшить роботу известково-обжигательной печи, фильтрационного оборудования и уменьшить содержание сахарозы в мелассе.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН
    (2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович
    У результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.
  • Ескіз
    Документ
    Пути повышения эффективности очистки диффузионного сока: теория и практика
    (2009) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Виговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий Николаевич
    Анализируются основные технологические факторы, которые влияют на эффективность проведения известково-карбонатной очистки диффузионного сока и приводятся пути ее повышения.
  • Ескіз
    Документ
    Прогресивна вапнокарбонізація - як один із методів підвищення ефективності очищення дифузійного соку
    (2008) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович
    Одним з ефективних способів підвищення ефективності очищення та високих седиментаційно-фільтраційних властивостей осаду є процес вапнокарбонізації (одночасного оброблення дифузійного соку вапном і вуглекислим газом), та особливо - вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН і лужності. Тому за кордоном в заводських умовах отримали розповсюдження схеми з попередньою вапнокарбонізацією. В результаті високомолекулярні сполуки коагулюють з одночасною дегідратацією і адсорбуються на поверхні утворених кристалів карбонату кальцію.
  • Ескіз
    Документ
    Відділення осаду до основного вапнування в схемі з використанням прогресивної вапнокарбонізації
    (2008) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Петриченко, Ігор Борисович
    Дослідження способу очищення дифузійного соку з відділенням осаду до основного вапнування з використанням вапнокарбонізації в лабораторних умовах довело, що відділення осаду після вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН значно підвищує ефект очищення соку під час І карбонізації за рахунок адсорбції та співосадження. При цьому адсорбції не перешкоджають ВМС.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалений експрес-метод визначення кольоровості білого цукру на модернізованому колориметрі ЦУ ТЕП-СМ
    (2010) Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. І.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса Степанівна
    За рахунок модернізації приладу для вимірювання кольоровості білого цукру без розбавлення та вдосконалення відповідної методики без попередньої пробопідготовки вдалося скоротити тривалість проведення аналізу до 30 секунд та отримати значення кольоровості з похибкою, що не перевищує вимоги ДСТУ 2015-92 (ГОСТ 12572-93).