Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 21
  • Ескіз
    Документ
    Регіональні ринки продукції птахівництва в умовах дисбалансу між виробництвом і споживанням
    (2023) Гривківська, Оксана Василівна; Красноруцький, Олексій Олександрович
    У статті розглянуто тенденції споживання та виробництва продукції птахівництва на регіональних ринках. Охарактеризовано експортні можливості України щодо пропонування продукції птахівництва на зовнішніх ринках. Встановлено високу залежність обсягів виробництва продукції птахівництва від частки продукції, що виготовляється на експорт. Охарактеризовано можливості України щодо подальшого розвитку як регіональних ринків продукції птахівництва, так і зміцнення конкурентних позицій на зовнішніх ринках. Визначено напрямки та перспективи розвитку регіональних ринків продукції птахівництва.
  • Ескіз
    Документ
    The functionality of industrial control valves in the station of defecosaturation
    (2017) Mironchuk, Valeriy; Volodin, Sergiy
    The use of automatic industrial control valves allows you to withstand in a given mowed the maintenance of the process that takes place at the defecation station. With the help of the follower drive, the valves support the automatic control circuit: the ratio of diffusion juice to lime milk with milk density correction; the ratio of diffusion juice - the return of the juice I (II) of saturation or suspension of carbonation I (II) juice; first and second carbonation; process of purging from the sand preddefektora, defecator. The technology of control valve choice based on the analysis of static characteristics of the control object where it is shown that the dimension valve for the expenditure equations, and flow characteristics, valve operation is considered separately from the regulatory framework. The flow characteristic of the valve takes into account the change of fluid flow. When operating the process facility was investigate, the results of the automatic control system with the selected valve, in particular, the static characteristic of the control channel. With the help of the experiment examined the behavior of the object with a particular regulatory authority to determine the size of the valve. To assess the applicability of a particular valve size, it is propose to use the integral variability characteristic. Such an assessment is a quantitative assessment of information contained in a deterministic process. The work of control valves allows you to maintain parameters of technological processes and to increase the cleaning effect of the juice and sugar yield, reducing sugar content in the molasses, reduce fuel consumption and milk of lime. Використання автоматичних промислових регулюючих клапанів дозволяє витримувати в заданому скошеному режимі підтримку процесу, який відбувається на станції дефекації. За допомогою слідкуючого приводу клапани підтримують контур автоматичного регулювання: співвідношення дифузійного соку до вапняного молока з корекцією густини молока; співвідношення дифузійний сік - повернення соку I (II) ступеня насичення або суспензія соку I (II) ступеня карбонізації; перша і друга карбонізація; процес очищення від піску переддефекатора, дефекатора. Запропоновано технологію вибору регулюючого клапана на основі аналізу статичних характеристик об'єкта керування, де показано, що розмірність клапана для рівнянь витрат, а також витратні характеристики, режим роботи клапана розглядаються окремо від нормативної бази. Витратна характеристика клапана враховує зміну витрати рідини. При експлуатації технологічного об'єкта досліджувалися результати роботи системи автоматичного керування з обраним клапаном, зокрема, статична характеристика каналу керування. За допомогою експерименту досліджено поведінку об'єкта з певним регулюючим органом для визначення типорозміру клапана. Для оцінки застосовності того чи іншого типорозміру клапана пропонується використовувати інтегральну характеристику варіабельності. Така оцінка є кількісною оцінкою інформації, що міститься в детермінованому процесі. Робота регулюючих клапанів дозволяє підтримувати параметри технологічних процесів і підвищувати ефект очищення соку та вихід цукру, зменшуючи вміст цукру в мелясі, зменшити витрати палива та вапняного молока.
  • Ескіз
    Документ
    Вирощування горіхів в Україні та світі: аналіз основних тенденцій та перспективи
    (2022) Якимчук, Тетяна Володимирівна; Ралко, Олександра Сергіївна; Сірман, Герман
    Проведено аналіз світового ринку фундука за останні п’ять років, у результаті якого виявлено зростання попиту та пропозиції. Проведено аналіз основних експортерів та імпортерів. Побудовано прогноз світового споживання фундука. Проаналізовано український ринок фундука та виявлено зрушення у вирощуванні цього горіха за останні п’ять років. In the article the analysis of the global hazelnut market over the last five years is conducted and as a result the increasing demand and supply is identified. The analysis of the main exporters and importers is conducted. The forecast of the global consumption of hazelnuts is built. Ukrainian hazelnut market is analyzed and changes in the nut production have been revealed over the last five years.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сучасного стану сировинної бази і ринку м’ясної продукції в Україні
    (2015) Соломчук, Людмила Миколаївна
    У статті проаналізовано сучасний стан сировинної бази та ринку м ’ясної продукції. Висвітлено динаміку виробництва і споживання м ’яса та м ’ясних продуктів, обсяги імпорту й експорту м ’яса в Україні. Відображено основні проблеми ринку м ’яса, а також надано пропозиції щодо подальшого розвитку м ’ясопереробних підприємств. Безпека ринку м ’ясної продукції залежить не тільки від відповідальності виробників, забезпечення високоякісною сирови ною, сучасних технологій, але й від позиції торгівлі. Для успішної роботи м ’ясопереробних підприємств необхідна чітка й адекватна стратегія розвитку, якісна реклама м ’ясної продукції, розширення ринків збуту, відкри ття філій в інших регіонах, створення власної торговельної мережі тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні основи управління споживанням електричної енергії промисловими підприємствами
    (2015) Балюта, Сергій Миколайович; Йовбак, Василь Дмитрович; Копилова, Людмила Олександрівна; Корольов, Є. О.
    В статті представлені методологічні основи управління режимами електроспоживання промислових підприємств. Показано, що основними факторами, які впливають на управління електроспоживанням є тарифи на електричну енергію, режими роботи електропримачів, якість електричної енергії. Показано, що ефективними методами управління електроспоживанням є використання споживачів-регуляторів електричної енергії, методів нормування витрат електричної енергії на виробництво продукції, а також оптимізації режимів систем електроспоживання. Для ефективного управління електроспоживанням доцільно застосовувати інтелектуальні методи короткострокового прогнозування режимів електроспоживання, а оперативне управління електроспоживанням і режимами електричних мереж промислових підприємств може бути виконано в режимі реального часу. В статті представлені основні положення побудови автоматизованих систем управління використанням електричної енергії і комплексів технічних засобів контролю енергоспоживання.
  • Ескіз
    Документ
    Theoretical aspects of empirical research consumption of goods – the effect of emotions on the attitude to brand
    (2019) Skryhun, Natalya; Maksymova, Yelizaveta; Boyko, Irina
    Identified theoretical features of empirical research, the emotional attitude to the products of the brand and the importance of past consumption experience for the marketing of the enterprise are considered. The main elements and values of the marketing impact of empirical research on the consumer, as well as their research methods, are highlighted.
  • Ескіз
    Документ
    Продукты с повышенным содержанием питательных веществ: критерии классификации
    (2018) Махинько, Валерий Николаевич; Соколовская, Ирина Александровна; Сажина, Альбина Валерьевна
    Питание является неотъемлемой составляющей полноценной и продолжительной жизни человека. В современных условиях большинство пищевых продуктов потребитель покупает в учреждениях торговли. Поэтому значительно возросла роль объективной и достоверной маркировки упаковки. В статье рассмотрены нормативные документы относительно особенностей маркировки пищевой продукции в странах Европейского и Евразийского (Таможенного) союзов, а также методические рекомендации «Кодекс Алиментариус» по этому вопросу. Приведены величины ориентировочной среднесуточной физиологической потребности человека в основных пищевых веществах и энергии, используемых для маркировки продукции. Для продуктов, содержащих повышенные количества питательных веществ, указаны условия, при которых на упаковке продукции может быть сделана дополнительная надпись «источник ...» или «повышенное содержание ...». Nutrition is an integral part of a full and prolonged human life. In current conditions, consumers buy most food products in trade institutions. Therefore, the role of objective and reliable labeling of packaging has significantly increased. The article considers with the regulatory documents concerning the features of the labeling of food products in the countries of the European and Eurasian (Customs) unions, as well as the methodological recommendations of the Codex Alimentarius on this issue. The article presents the quantities of an approximate average daily physiological human requirement in basic nutrients and energy used to label products. For products containing elevated amounts of nutrients, the conditions under which an additional inscription "source ..." or "increased content ..." can be made on the product package.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та тенденції розвитку ринку молока та молочної продукції України
    (2011) Малигіна, Валентина Дмитрівна; Кійко, Вікторія Вікторівна
    В даній статті проаналізовано сучасний стан вітчизняного ринку молока та молочних продуктів, виділені проблеми та перспективи його подальшого розвитку. This article analyzes the current state of the domestic market for milk and dairy products, identifies the problems and prospects for its further development.
  • Ескіз
    Документ
    The essence of enterprise’s sales potential of an innovation and it dependence on a market demand
    (2016) Strunina, Lesia
    There are considered main internal and external impact factors on possibility of sales of an innovation in the article. It is determined an interrelation of market consumption potential and volumes of sales of the innovation by the enterprise. It is offered a method of calculation sales potential of the innovation depending on company’s position on the market. У статті розглянуто основні внутрішні та зовнішні чинники впливу на можливості реалізації інновації. Визначено взаємозв'язок між споживчим потенціалом ринку та обсягами реалізації інновації підприємством. Запропонований метод розрахунку потенціалу реалізації інновації залежно від позиції компанії на ринку.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз показників споживання хлібобулочних виробів в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Стаття присвячена порівняльному аналізу показників споживання та витрат на хліб та хлібопродукцію. Визначено вплив доходів на зміни обсягів споживання основного виду продукту харчування. На основі регресійного аналізу спрогнозовано значення індикаторів продовольчої безпеки країни. Article is devoted to the comparative analysis of indicators of consumption and expenses on bread and grain products. Influence of the income on changes of consumption volumes of a main type of a food product is defined. On the basis of the regression analysis value of indicators of food security of the country is predicted.