Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування фізичної моделі взаємодії лектромагнітного поля з харчовим продуктом довільної форми
    (2021) Бабанова, О. В.; Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, С. О.
    У статті наведено обґрунтування фізичної моделі взаємодії електромагніт-ного поля з продуктом довільної форми за умов розміщення продукту в резона-торній камері з генератором для надвисокочастотного (НВЧ) нагрівання. Отри-мано фізичні рівняння для інженерних розрахунків напруженості електромаг-нітного поля та щільності внутрішніх джерел теплоти під час мікрохвильової обробки харчових продуктів довільної форми
  • Ескіз
    Документ
    Вплив структури молекули на діелектричні властивості триацилгліцеридів
    (2019) Демидюк, О. Ф.; Лазаренко, Микола Миколайович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Бохван, С. І.; Лазаренко, Михайло Васильович
    Одержані з експерименту і теоретично значення величин зміни порівнюючи діелектричну проникність, можна припустити що рух окремих топологічних солітонів, спричиняє переорієнтацію аліфатичних ланцюгів, складно ефірних груп та гідроксильних груп і обумовлює діелектричний релаксаційний процес. Різна інтенсивність релаксаційного процесу в три стеарині, три олеїні, тририцинолеїні є наслідком того, що топологічні солітони переорієнтовують різні полярні групи.