Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні проблеми розвитку молочного бізнесу в Україні
    (2015) Керанчук, Тетяна Львівна
    В статті здійснений огляд актуальних проблем розвитку підприємств молочної промисловост України, проаналізована кон'юктурна ситуація на ринку молока, проведений аналіз динаміки цін на молоко та основі види молочної продукції за останній період. Досліджені проблеми сировинного забезпечення молокопереробної галузі та досвід інших країн світу в її вирішенні. Також сформульовані першочергові необхідні організаційно-економічні заходи для виходу українських підприємств молочної промисловості на європейський ринок. This article presents current problems of development Ukrainian dairy industry. Author analyzed conjectural situation on the milk market, dynamics of prices for milk collection and dairy products for the previous period. Author has investigated the problem of raw material supply for dairy industry and the experiences of other countries. Also formulated priority organizational and economic actions for entrance of Ukrainian enterprises to the European dairy industry market.
  • Ескіз
    Документ
    Якість і культура ресторанного бізнесу – шлях до довголіття українців
    (2012) Яненко, Лариса Петрівна
    У статті наголошується, що сучасні ресторанні мережі мають забезпечити реальний контроль якості нашого харчування і суттєво підвищить рівень культури харчування населення України. The article points out that modern restaurant networks must provide real quality control of our food and substantially increase the level of nutrition culture of population in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів
    (2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.
  • Ескіз
    Документ
    Основні критерії оцінки рівня продовольчої безпеки України та стратегічні напрями її підвищення
    (2011) Страшинська, Лариса Володимирівна; Грецька, Г. А.
    Проаналізовано сучасний стан продовольчої безпеки України, визначено основні оціночні критерії її рівня, обґрунтовано стратегічні завдання щодо підвищення рівня продовольчої безпеки відповідно до кожного оціночного критерію, визначено певні розбіжності та застереження відповідно до існуючого порядку обчислення цих критеріїв, запропоновано ефективні шляхи покращання рівня продовольчої безпеки з урахуванням сучасних тенденцій розвитку продовольчого ринку країни. The current state of food security of Ukraine is analyzed, defined the main evaluation criteria of its level, grounded strategic objectives to enhance food security according to each evaluation criterion, identified certain differences and reservation in accordance with the existing procedure for calculating these criteria, proposed effective ways to improve the level of food security taking into account current trends in the food market in the country.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості екологічного маркування продуктів харчування в Україні
    (2011) Архіпова, Галина Іванівна; Проценко, Д. В.; Тройченко, О. В.
    Розглянуто проблему якості, безпеки продуктів харчування, ступеня забруднення їх хімічними речовинами та появи генно-модифікованих організмів, які впливають на якість продуктів. Розкрито зміст особливостей екологічного маркування. Проведено аналіз досліджень екологічного маркування на упаковках продуктів харчування в супермаркетах Києва. The problem of quality, food safety, their degree of pollution of chemicals and the emergence of genetically modified organisms, which affect the quality of the food. Disclosed the content of the peculiarities of the ecological labelling. The analysis of studies of environmental labelling on the packaging of food products in the supermarkets of Kiev.