Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення біотехнології переробки меляси на спирт і хлібопекарські дріжджі
    (1993) Олийничук, Сергей Тимофеевич; Левандовский, Леонид Викторович
    Розроблено комплекс ефективних технологій, що забезпечують можливість регулювання співвідношення об’ємів виробництва цільових продуктів, скорочення кількості забруднених стоків та зменшення витрат теплоенергетичних ресурсів.
  • Ескіз
    Документ
    Новий антисептик для виробництва спирту і дріжджів із меляси
    (2001) Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Бейко, Н.; Яриш, Л.
    Дослідженнями встановлена можливість застосуваня хлорвмісного препарату «Дезактин» як антисептика середовища та обладнання у виробництві спирту і дріжджів із меляси.
  • Ескіз
    Документ
    Двопродуктовий спосіб. Комплексна переробка меляси й зерна при виробництві спирту та хлібопекарських дріжджів
    (1996) Олійничук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Іващенко, І.; Вітряк, Олександр Петрович; Ярославський, О.
    Встановлено можливість використання післяспиртової барди виробництва спирту та хлібопекарських дріжджів для приготування замісу при переробці зерна, що створює умови для організації комплексної маловідходної технології спирту і дріжджів із зерна та меляси.
  • Ескіз
    Документ
    Ферментація мелясного сусла
    (1995) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович
    З використанням основних елементів гнучкої технології вчені інституту розробляють нову технологію двоступінчастої ферментації, яка вперше дасть змогу одержувати хлібопекарські дріжджі з одночасним вмістом спирту в зрілій бражці до 10— 10,5 об. %. Using the basic elements of flexible technology institute scientists are developing a new two-stage fermentation technology, which will allow for the first time to get baking yeast alcohol content while in brazhtsi mature to 10 - 10.5 vol. %.
  • Ескіз
    Документ
    Анаеробное сбраживания мелассного сусла при високих температурах
    (1987) Левандовский, Леонид Викторович; Янчевский, Виктор Казимирович; Коваленко, А. Д.
    Предельной температурой спиртового брожения, при которой економичность метаболизма дрожжей находится на уровне традиционного процесса (при 30-32°С), является 38°С при условии повышенного засева дрожжей (60 г/л).
  • Ескіз
    Документ
    Влияние кратности использования дрожжей на сбраживание мелассного сусла
    (1984) Левандовский, Леонид Викторович; Коваленко, А. Д.; Яровенко, В. Л.
    Получены данные сбраживания мелассного сусла многократно используемыми дрожжами в периодическом процессе. Наиболее эффективным является трехразовое использование дрожжей.
  • Ескіз
    Документ
    Опыт работы Поповского експериментального спиртзавода по переработке тростникового сахара-сырца
    (1983) Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович; Левандовский, Леонид Викторович; Хоменко, Н. И.
    Разработаны технологические режимы переработки тростникового сахара-сырца в спирт и хлебопекарные дрожжи совместно с мелассой.
  • Ескіз
    Документ
    Интенсификация сбраживания мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей
    (1982) Олийничук, Сергей Тимофеевич; Левандовский, Леонид Викторович; Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович
    Создание повышенной концентрации дрожжей в бражке (до 60 г/л) за счет их рециркуляции в анаеробной стадии позволяет эффективно сбраживать концентрированное ( 27,5% сухих веществ) мелассное сусло.
  • Ескіз
    Документ
    Определение потребности в минеральном питании при ускоренном брожении мелассного сусла
    (1981) Левандовский, Леонид Викторович; Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович; Рудая, В. В.; Чередниченко, В. В.
    Создание повышенной концентрации дрожжей в бражке (до 60 г/л) позволяет сократить прирост дрожжей и уменьшить до минимума потребность в азотистом питании среды. Благодаря этому повышается выход спирта на 0,85%.
  • Ескіз
    Документ
    Непрерывно действующая установка для сбраживания мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей
    (1980) Коваленко, А. Д.; Янчевский, Виктор Казимирович; Левандовский, Леонид Викторович
    Приведена аппаратурно-технологическая схема сбраживания мелассного сусла с рециркуляцией дрожжей. Производственные испытания показали, что разработанная технология обеспечивает повышение выхода спирта из сырья и удельной производительности установки по спирту.