Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення мікробіологічної чистоти хлібобулочних виробів, як імператив продовольчої безпеки
    (2024) Білик, Олена Анатолівна; Богачов, Юрій Васильович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Хоменко, Дмитро Михайлович
    Bakery products are among the most common food products, but they are prone to mold, which leads to an unpleasant odor, accumulation of mycotoxins, and spoilage of the product. This article presents the results of research and a comparative analysis of calcium propionate of different brands. The presented results demonstrate the positive effect of using calcium propionate and its salts on the positive dynamics of suppressing the agents of microbiological spoilage of bakery products. It was found that the best effect on the suppression of mold fungi was exerted by calcium propionate of the trademark "PROBAKE" in an amount of 0.2% to the mass of flour.
  • Ескіз
    Документ
    Використання какаовели в кондитерській промисловості
    (2017) Олексієнко, Наталія Валентинівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Розглянуто хімічний склад оболонки какао-бобів (какаовели), проблеми виробництва високодисперсного порошку з какаовели, мікробіологічні аспекти отримання безпечної продукції. Зроблено висновок про доцільність використання какаовели молотої при виробництві напівфабрикатів для кондитерських виробів з метою підвищення харчової цінності та зниження собівартості. The chemical composition of cocoa velli, the problems of production of fine powder with cocoa velli, microbiological aspects of production of safe products. The conclusion about expediency of use of ground cocoa velli in the production of semi-finished products for confectionery with the aim of increasing nutritional value and reducing cost.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна мікробіологічних показників і відновлюваність плодів глоду за різних способів сушіння
    (2013) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна Валеріївна
    Розглянуто питання якості сушених продуктів переробки глоду. Досліджено залежність показника відновлюваності сушеного продукту від хімічного складу та структури тканин плодів, що піддають зневодненню.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв
    (2010) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна
    В статті розглядається дослідження процесу одержання дифузійного соку при різних видах живильної води та додаванні електромембранно підготовленого водного розчину. Комп`ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Дані параметри технологічного процесу забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування сахарози.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну забрудненість дифузійного соку
    (2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна
    В статті розглядається, що попередня обробка стружки електроактивованим водним розчином (ЕАВР) знижує вміст у дифузійному соку мезофільно аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та пліснявих грибів і дріжджів. Дані заходи дозволяють зменшити невраховані втрати сахарози і збільшити вихід готової продукції, та відмовитися від використання хімічних дезінфектантів, що підвищить екологічну безпеку бурякоцукрового виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ультразвукових коливань та ультрафіолетового опромінення на мікробіологічну забрудненість цукровмісних розчинів
    (2002) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    З метою зниження мікробіологічної забрудненості цукрових сиропів досліджено вплив ультразвукової кавітації та ультрафіолетового опромінення. Під час оброблення ультразвуком різних видів бактерій спостерігалась не тільки їх загибель, а й руйнування морфологічних структур. Бактерицидні властивості УФ-променів полягають у тому, що під їх дією білкові колоїди цитоплазми клітин змінюють свою структуру й дисперсність, що призводить до загибелі самої клітини. У лабораторних умовах опромінювали проби очищеної і неочищеної клеровок за допомогою УФ-лампи. Результати досліджень показали, що більш дієвим є застосування УФ-променів для очищених клеровок, оскільки колоїдні домішки розсіюють світло й перешкоджають проникненню променів у товщу розчину.