Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Концептуальна модель вартісно-орієнтованого управління промисловим підприємством(2008) Голубєва, Тетяна Сергіївна; Колос, Ірина ВасилівнаРозкрито економічну сутність вартісно-орієнтованого управління, чинники формування вартості підприємства. Запропоновано концептуальну модель вартісно-орієнтованого управління промисловим підприємством, яка поєднує ієрархічну корпоративну й особистісну збалансовані системи показників за шістьма взаємопов’язаними аспектами діяльності підприємства. Revealing the economic essence of value-based management, the cost of factors of formation of the company. A conceptual model of value-based management of industrial enterprise that integrates hierarchical corporate and personal scorecards six interrelated aspects of the business.Документ Сучасні концептуальні підходи до управління підприємством(2008) Голубєва, Тетяна Сергіївна; Колос, Ірина ВасилівнаРозглянуто еволюцію концептуальних підходів до управління підприємством із зазначенням основних інформаційних технологій. Здійснено порівняльний аналіз показників оцінки вартості підприємства та ефективності його функціонування в системі вартісно-орієнтованого управління підприємством. Обґрунтовано основні економічні передумови впровадження в практику діяльності вітчизняних підприємств вартісно-орієнтованого управління. Запропоновано поєднання концепції управління вартістю з концепцією збалансованої системи показників. The evolution of conceptual approaches to business management with key information technology. The comparative analysis of indicators to measure the cost of the enterprise and its efficiency in the system of value-based management. Substantiated the main economic assumptions implementation in practice of domestic enterprises value-based management. Proposed concept of combining the concept of value management balanced scorecard.Документ Збалансована система показників у вартісно-орієнтованому управлінні підприємством(2007) Колос, Ірина ВасилівнаЗапропоновано особисту та корпоративну збалансовану системи показників у вартісно-орієнтованому управлінні підприємством.Документ Обґрунтування ключових чинників вартості підприємства(2006) Колос, Ірина ВасилівнаВ статті запропоновано методичний підхід до обґрунтування ключових чинників вартості підприємства з урахуванням сфер компетентності та ринкових умов. The methodical approach to asubstatiation of the key value drivers of the enterprise is offered in this article in vieu of core competencies and market conditions.Документ Тенденції і перспективи капіталізації підприємств харчової промисловості України(2013) Говорушко, Тамара Андріївна; Багацька, Катерина ВолодимирівнаСтаття присвячена дослідженню тенденцій капіталізації підприємств харчової промисловості України в контексті оцінки перспектив впровадження вартісно-орієнтованого підходу управління підприємствами галузі. Наведено економічну сутність і основні характеристики капіталізації. Обґрунтовано її значення як ключового фактору створення ринкової вартості підприємства. На підставі статистичних даних проведено аналіз динаміки і структури власного капіталу підприємств харчової промисловості України. За даними аналізу виявлено позитивні тенденції зростання власного капіталу галузі за рахунок різних джерел, що вказує на зростання капіталізації галузі у різних формах. Встановлено, що незважаючи на позитивну динаміку, частка власного капіталу в структурі джерел фінансування залишається низькою, що свідчить про значні ризики фінансування підприємств галузі, але водночас створює резерви для підвищення капіталізації в майбутньому. Виявлено тенденцію скорочення прибутковості, що є негативним фактором впливу на капіталізацію. Обґрунтовані майбутні перспективи капіталізації галузі. The article is devoted to the study of tendences of capitalisation of the food industry in Ukraine in the context of assessment of the prospects of introduction of the value-based approach to industry enterprise's management. It describe economic essence of capitalisation and justifies its importance as a key factor of creation enterprise's market value. On the basis of statistical data the article conducts analysis od dynamic and structure of enterprise's equity of the ukrainian food industry. On the basis of the analysis the article reveals positive tendencies of equity growth of the industry by means of various sources, which points at growth of capitalisation in various forms. The article establishes that despite the positive dynamics, the share of euity in the structure of sources of financing is low, which testifies to presence of significant risks of financing enterprises of the industry, but, at the same time, it creates reserves for increase of capitalisation in future. The article reveals a tendency of profitability reduction, which negative influences to capitalisation. It justifies future prospects of industry's capitalisation