Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Теоретичні та методологічні аспекти економічної безпеки підприємств(2023) Пристемський, Олександр Станіславович; Гривківська, Оксана Василівна; Сакун, Аліна ЖоржовнаУ статті розглянуто теоретичні та методологічні аспекти економічної безпеки підприємств. Приділено увагу поняття економічна безпека як багатогранній категорії економічної теорії. Визначено завдання через вирішення яких реалізується економічна безпека підприємств. Виділені відповідні функціональні цілі, що притаманні економічній безпеці підприємств. Визначено складові економічної безпеки, які варто відображати у спектрі характеристики показників фінансового стану суб’єктів господарювання. Приділено увагу нормативно-правовому регулюванню забезпечення економічної безпеки підприємства. Принципи економічної безпеки згруповано у блоки. Виявлено, що принципи забезпечення економічної безпеки значно поглиблюють її сутність, яка розкривається за допомогою функцій, що витікають з її ознак. Визначені основні напрями фінансової захищеності економічної діяльності підприємств. Зазначено, що механізм забезпечення фінансової захищеності підприємств може мати різний ступінь структуризації та формалізації. The article examines the theoretical and methodological aspects of the economic security of enterprises. It was determined that in the conditions of market relations, the stable functioning of any enterprise and the growth of its economic potential largely depend on the availability of a reliable system of economic security. Attention is paid to the concept of economic security as a multifaceted category of economic theory, focused on its global impact on the national economy. Economic security acts as a certain synthetic indicator of the current financial and economic Збірник наукових праць ТДАТУ імені Дмитра Моторного (економічні науки) №1(47), 2023 107 situation of economic entities and prospects for its technological and financial development. It is argued that the economic security of the enterprise is a certain mechanism that ensures the stability of its management through the use of protective economic tools and ensures its effectiveness thanks to the organization of the rational use of financial resources. The economic security of the enterprise is its stable current functioning, subject to timely forecasting, prevention, elimination of threats and risks, effective management of resources and opportunities, the consequence of which is building up a high development potential in the future. The tasks through the solution of which the economic security of enterprises is realized are defined. Relevant functional goals inherent in the economic security of enterprises are highlighted. The components of the economic security of enterprises, which should be reflected in the spectrum of characteristics of indicators of the financial condition of economic entities, have been determined. Attention is paid to the regulatory and legal regulation of ensuring the economic security of the enterprise. The principles of economic security are grouped into blocks. It was found that the principles of ensuring economic security significantly deepen its essence, which is revealed with the help of functions arising from its features. The main areas of financial security of the economic activity of enterprises are defined. It is noted that the mechanism for ensuring the financial security of enterprises can have a different degree of structuring and formalization.Документ Концептуальні основи організаційно-економічного регулювання продовольчого ринку(2023) Ібатуллін, Марат Ільдусович; Трусова, Наталя Вікторівна; Гривківська, Оксана ВасилівнаОсобливістю сучасного етапу розвитку організаційно-економічної системи продовольчого забезпечення країни є подолання стримуючих факторів, вплив яких можна контролювати за допомогою цілеспрямованих дій на процеси її становлення. Подібні заходи на національному й регіональних рівнях слід реалізувати у рамках концепції розвитку системи продовольчого забезпечення, яка передбачає: обґрунтування цілей, завдань і параметрів продовольчої системи; визначення обсягів потреби в продовольчих ресурсах; перспективи територіального розміщення виробництва сільськогосподарської продукції, її переробки та доведення до рівня продовольчих ресурсів. Abstract Introduction. A feature of the modern stage of development of the organizational and economic system of the country's food supply is the overcoming of restraining factors, the influence of which can be controlled with the help of purposeful actions on the processes of its formation. Similar measures at the national and regional levels should be implemented within the framework of the concept of development of the food supply system, which provides for: substantiation of the goals, tasks and parameters of the food system; determining the amount of need for food resources; prospects for the territorial placement of agricultural production, its processing and bringing it up to the level of food resources. Goal. On the basis of the conducted research, propose recommendations for improving the conceptual foundations of the organizational and economic regulation of the food market. Method (methodology). To implement the tasks, the following methods and techniques were used: monographic, comparison - to compare economic phenomena in different time periods in order to identify a cause-and-effect relationship, to conduct a comparative analysis of the development of the food market; abstract and logical - when substantiating hypotheses regarding the production and consumption of agricultural products and food. Results. It has been proven that the practical implementation of conceptual approaches to the organizational and economic regulation of the food market is possible only under the condition of creating an appropriate system of strategic management and operational tactical adjustment of the implementation of the decisions made. This requires the creation of such an organizational and economic mechanism that will take into account the specifics of industries, the variability of factors that determine economic dynamics and market conditions, and will have the following main blocks: financial and economic, organizational and informational, personnel and legal.Документ Формування системи моніторингу продовольчого ринку в контексті державного регулювання продовольчого забезпечення населення країни(2023) Ібатуллін, Марат Ільдусович; Гривківська, Оксана Василівна; Свиноус, Н. І.Підвищення рівня економічної безпеки держави, її складової продовольчої безпеки, не можливо забезпечити без ефективного розвитку продовольчого ринку та значного посилення ролі інструментів державного регулювання у досягненні його збалансованого розвитку. В умовах посилення глобалізаційних процесів та прийнятих зобов'язань, насамперед, щодо обмеження прямої підтримки сільського господарства, вітчизняний агропродовольчий ринок на сьогодні перебуває під впливом негативних чинників нестабільності. Із урахуванням вищезазначеного, посилення ролі інструментів державного регулювання розвитку продовольчого ринку стає важливою умовою забезпечення його збалансованості у продовольчому забезпеченні країни та формуванні експортної пропозиції агропродовольства із високим значенням доданої вартості. Increasing the level of economic security of the state, a component of its food security, cannot be ensured without effective development of the food market and significant strengthening of the role of state regulation tools in achieving its balanced development. In the conditions of the strengthening of globalization processes and the accepted obligations, first of all, regarding the limitation of direct support for agriculture, the domestic agro-food market is currently under the influence of negative factors of instability. Taking into account the above, the strengthening of the role of the instruments of state regulation of the development of the food market becomes an important condition for ensuring its balance in the food supply of the country and the formation of an export offer of agro-food with a high added value.Документ Моніторинг продовольчого ринку: європейський досвід та виклики для України(2023) Ібатуллін, Марат Ільдусович; Трусова, Наталя Вікторівна; Гривківська, Оксана ВасилівнаГоловним завданням державної системи моніторингу агропродовольчого ринку є створення та підтримка функціонування інформаційно-аналітичної системи аграрного сектору економіки для забезпечення оперативного прийняття непередбачених кризових ситуацій на відповідних агропродовольчих ринках; виявлення вигідних ринків збуту та сприяння прогнозованості розвитку бізнесу; оперативне і безкоштовне розповсюдження інформації про ціни та ринкові тенденції серед широкого кола споживачів, однак Законі України «Про захист прав споживачів». Вважаємо, що на сьогодні назріла необхідність у створенні системи державного моніторингу агропродовольчого ринку та розробці релевантної, узгодженої інформаційно-аналітичної системи для забезпечення оперативного прийняття управлінських рішень суб’єктами ринку, зокрема, з питань вжиття органами виконавчої влади заходів для раціонального поєднання саморегуляторних процесів та державного економічного регулювання, створення умов для вільного доступу всіх учасників до необхідної інформації. Для держави наявність оперативної та достовірної інформації щодо поточної та прогнозної цінової ситуації на місцевих, регіональних та загальнодержавному агропродовольчому ринку сприятиме прийняттю своєчасних та обґрунтованих урядових рішень щодо регулювання ринків та державної підтримки товаровиробників. підвищенню дієвості державної політики щодо запобігання виникнення непередбачених кризових ситуацій на окремих ринках, досягненню паритетності в результаті виявлення внутрішніх цінових диспропорцій, зменшенню вразливості економіки від «цінових шоків», зниженню рівня розбіжностей цін у межах регіону, скорочення проявів локального монополізму. Вважаємо, що існує необхідність в створенні системи моніторингу цін виробників сільськогосподарської продукції, цін на промислові товари, придбані сільськогосподарськими організаціями, цін у переробній сфері, тарифів у розподільчій інфраструктурі, а також споживчих цін на продовольчі товари, що дозволить виявити ступінь впливу окремих учасників ринку ланцюга поставок на рівень і динаміку цін кінцевої продукції. В умовах мінливості рівня цін та їх співвідношення достовірність і порівнянність використовуваної цінової інформації має визначальне значення для аналізу ситуації, виявлення довгострокових тенденцій і їх векторів для організації регулювання економічними процесами на всіх рівнях управління. The main task of the state monitoring system of the agro-food market is to create and support the functioning of the information and analytical system of the agrarian sector of the economy to ensure the prompt acceptance of unforeseen crisis situations in the relevant agro-food markets; identification of profitable sales markets and promotion of predictability of business development; prompt and free distribution of information about prices and market trends among a wide range of consumers, however, the Law of Ukraine "On the Protection of Consumer Rights". We believe that today the need to create a system of state monitoring of the agro food market and to develop a relevant, coordinated information and analytical system to ensure prompt management decision-making by market subjects, in particular, regarding the implementation of measures by executive authorities for a rational combination of self-regulatory processes and state economic regulation, creating conditions for free access of all participants to the necessary information. For the state, the availability of operational and reliable information on the current and forecast price situation on the local, regional and national agro-food market will contribute to the adoption of timely and well-founded government decisions regarding the regulation of markets and state support of commodity producers. increasing the effectiveness of state policy in preventing the occurrence of unforeseen crisis situations in individual markets, achieving parity as a result of identifying internal price disparities, reducing the vulnerability of the economy to "price shocks", reducing the level of price discrepancies within the region, reducing manifestations of local monopolies. We believe that there is a need to create a system for monitoring prices of producers of agricultural products, prices for industrial goods purchased by agricultural organizations, prices in the processing sector, tariffs in the distribution infrastructure, as well as consumer prices for food products, which will allow us to reveal the degree of influence of individual market participants in the chain supplies on the level and dynamics of prices of final products. Under the conditions of the variability of the price level and their relationship, the reliability and comparability of the used price information is of decisive importance for analyzing the situation, identifying long-term trends and their vectors for organizing the regulation of economic processes at all levels of management.Документ Діагностика конкурентного середовища на вітчизняних продовольчих ринках(2021) Страшинська, Лариса Володимирівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Худолій, Діана ЮріївнаУ статті проаналізовано конкурентне середовище та рівень інтенсивності конкурентної боротьби на молочному та кондитерському ринках. Визначено, що ринок молока питного (фасованого) є безпечним для конкуренції і достатньо відкритим для входження нових підприємств на нього. Про це свідчать як значення індексу, так й інші умови безпечності конкуренції. Досліджено, що розвиток ринку кондитерських виробів демонструє протилежні тенденції функціонування та потребує якнайшвидшого втручання держави в його діяльність. Запропоновано основні форми державного регулювання конкурентного середовища відповідно до специфіки галузі, які мають охоплювати наступні три напрями: правовий, стимулюючий та імперативний. Окреслено характеристику цих напрямів та основні важелі державного впливу. Наголошено, що саме за допомогою імперативних чинників можливо забезпечити прозорість конкурентних відносин на кондитерському ринку. В статье проанализированы конкурентная среда и уровень интенсивности конкурентной борьбы на молочном и кондитерском рынках. Определено, что рынок молока питьевого является безопасным для конкуренции и достаточно открытым для вхождения на него новых предприятий. Об этом свидетельствуют как значение индекса, так и другие условия безопасности конкуренции. Доказано, что развитие рынка кондитерских изделий демонстрирует противоположные тенденции и требует вмешательства государства. Предложены основные формы государственного регулирования конкурентной среды в соответствии со спецификой отрасли, которые должны охватывать следующие направления: правовое, стимулирующие и императивное. Определены характеристики этих направлений и основные рычаги государственного воздействия. Отмечено, что именно с помощью императивных факторов возможно обеспечить прозрачность конкурентных отношений на кондитерском рынке. The article uses the calculation of the Hirschman-Harfindel index to analyze the competitive environment and the level of intensity of competition in the dairy and confectionery markets. Based on the analysis, it was determined that the market of drinking milk (packaged) is safe for competition and open enough for new companies to enter it. This is evidenced by both the value of the index and other conditions of competition security. The whole milk market has shown similar development trends. It is proved that this market during January-August 2018 and 2019 was also favorable for competition, which provided an opportunity for the development of both existing enterprises and the emergence of new competitors. It is investigated that the development of the confectionery market demonstrates opposite tendencies of functioning. Its extremely high monopolization contributes to the fact that almost all its participants fall under the price and product press of the corporation "ROSHEN", which is a monopolist in this market. It is substantiated that the confectionery market requires the state intervention in its activities as soon as possible. Encouraging fair competition, preventing and limiting the negative consequences of monopolization become so important and large-scale in modern conditions that the protection of economic competition, the definition of rules of its conduct and antitrust regulation become a regular function of the state as one of its most important activities. After all, the purpose of regulating the competitive process in the relevant market is to create a favorable environment for competition to perform its functions, realize its potential, first of all - to ensure equal opportunities and conditions of market access for all its participants, to prevent monopolies. The main forms of state regulation of the competitive environment in accordance with the specifics of the industry are proposed, which should cover the following three areas: legal, incentive and imperative. The characteristics of these areas and the main levers of state influence are outlined. It is emphasized that with the help of imperative factors it is possible to ensure the transparency of competitive relations in the confectionery market.Документ Роль глобалізації у розв’язанні продовольчої проблеми(2014) Закревська, Людмила МиколаївнаСтаття присвячена обґрунтуванню ролі глобалізації у розв’язанні продовольчої проблеми на сучасному етапі розвитку продовольчого ринку. Досліджено позитивні та негативні наслідки глобалізації у продовольчій сфері. Визначено, що розподіл доходів між населенням світу здійснюється за схемою «бокалу шампанського» Р. Вайда. Результатом проведеного дослідження стало виявлення того факту, що в процесі глобалізації багаті країни відділилися і віддалилися від бідних. В статті обґрунтовано, що глобалізація світової продовольчої системи сприяє активному формуванню вертикально інтегрованих транснаціональних корпорацій (ТНК), які складають ядро світогосподарської системи. Доведено, що глобалізація породжує чотири основні динамічні процеси: посилюється розрив між багатими і бідними країнами; посилюється ізоляція бідних країн; зростає диференціація доходів різних соціальних груп населення всередині країн; руйнується система соціального забезпечення. Article seeks to substantiate the role of globalization in solving the food problem at the present stage of development of the food market. Studied the positive and negative effects of globalization in the food sector. Determined that the distribution of income among the population of the world is carried out on a "champagne glass" R. Weida. The result of the study was to identify the fact that in the process of globalization, the rich countries have separated and moved away from the poor. However, globalization should help to reduce the differences in the levels of living of different countries and of certain social groups within these countries. Determined that the complexity of managing the world food market due to the fact that the control object contains a variety of functionally interrelated elements. The article substantiates that globalization of the world food system contributes to the active formation of vertically integrated transnational corporations (TNCs), which constitute the core of the world economic system. Proved that globalization generates four main dynamic process: increasing the gap between rich and poor countries; reinforced insulation in poor countries; increasing income differentiation among various social groups within countries; destroyed the social security system.Документ Інноваційний фактор розвитку вітчизняного продовольчого ринку(2008) Чижова, В. І.; Страшинська, Лариса ВолодимирівнаПроаналізовано інноваційну діяльність підприємств харчової промисловості за основними напрямами та джерела фінансування інноваційної діяльності, обґрунтовано необхідність посилення інноваційної діяльності у функціонуванні підприємств продовольчого ринку та розробки цільової програми підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товарів, запропоновано основні напрями галузевої інноваційної політики та заходи державного регулювання інноваційної активності переробних підприємств. Analyzed the innovation of the food industry in key areas and funding innovation, the necessity of strengthening innovation in enterprises functioning food market and develop targeted programs increase the competitiveness of domestic products offered main areas of sectoral innovation policy measures and government regulation of innovation activity processing plants.Документ Продовольчий ринок молока україни, його розвиток та перспективи(2013) Говорушко, Тамара Андріївна; Дуда, В. П.У статті досліджено стан та особливості розвитку молочної промисловості України, тенденції розвитку ринку молока та перспективи його розвитку. The article examines the status and features of the dairy industry of Ukraine, the milk market trends and prospects of its development.Документ Поглиблення інноваційних процесів у діяльності суб'єктів продовольчого ринку(2010) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаПроаналізовано ефективність інноваційної діяльності суб’єктів продовольчого ринку, виявлено основні тенденції їх функціонування та обґрунтовано пріоритети галузевої інноваційної політики. Deepened of innovative processes of business entities on food market The effectiveness of innovation activities of the food market is analyzed, identified the major trends in its functioning and reasonably prioritize sectoral innovation policy.Документ Сучасний стан і місце підприємств молочної промисловості на продовольчому ринку України(2012) Еш, Світлана МиколаївнаУ статті розглянуто сучасний стан та особливості молокопереробних підприємств на продовольчому ринку України, досліджено основні причини збитковості виробників молочної продукції, запропоновано пропозиції щодо покращення ситуації в галузі.