Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Фотометричне визначення етилмальтолу у вигляді різнолігандного комплексу з залізом (ІІІ) та ксиленоловим оранжевим(2022) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Іщенко, Віра МиколаївнаВизначені оптимальні умови визначення етилмальтолу у вигляді комплексу з залізом (ІІІ) та ксиленоловим оранжевим. Розроблена методика фотометричного визначення етилмальтолу в реальних об‛.єктах. The optimal conditions for the determination of ethyl maltol in the form of a complex with iron (III) and xylenol orange were determined. A method of photometric determination of ethyl maltol in real objects has been developed.Документ Дослідження комплексоутворення іонів Cu(II), Pb(II), Cd(II), Fe(III) з анальгіном(2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Максименко, Олена ВасилівнаМетал-індикаторним методом досліджено комплексоутворення Cu(II), Pb(II), Cd(II), Fe(III) з анальгіном. Методом зсуву рівноваги встановлено, що співвідношення компонентів у комплексах M:R (С2О42-)=1:1. Розраховано умовні константи рівноваги реакцій комплексоутворення (рКрьщ) = 6,72, KCd(R)=5,38, рКСи(р) =6,90, рКрф) =9,59). Показано, що стійкість комплексів зростає в ряду Cd < Pb < Cu < Fe.Документ Дослідження комплексоутворення іонів Cd(II) та Pb(II) зі стрептоцидом і стрептоміцином(2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Максименко, Олена ВасилівнаВстановлено утворення безбарвних комплексних сполук Cd (II) і РЬ(ІІ) зі стрептоцидом і стрептоміцином. Отримані результати складу та стійкості досліджених систем можуть бути використані для розробки нових методик визначення як досліджуваних антибіотиків, так і металів.Документ Визначення мікроелементного складу харчової добавки «Каркаде» з використанням методу твердофазної спектрофотометрії(2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Максименко, Олена Василівна; Бутенко, Олена МиколаївнаРозроблено схему визначення мікроелементного складу харчової добавки «Каркаде». Вміст Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II) визначено методом твердофазної спектрофотометрії з використанням іммобілізованих на аніонообміннику АВ-17×8 пірокатехінового фіолетового, метил тимолового синього та хромазурола S відповідно. Вміст Cu(II), Fe(III) та P(V) визначено фотометрично. K, Na, Ca – методом полуменевої спектрофотометрії. Встановлено, що вміст Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II), Cu(II), Fe(III) не перевищує ГДК. The scheme determination of trance-element composition of the food additive «Hibiscus» is proposed. Content of Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II) as determined by interfase spectrophotometry using immobilized on anion exchanger АВ-17×8 pyrocatechol violet, methylthymol blue, and Chromazurol S. The content of Cu(II), Fe(III), P(V) was determined photometrscally. K, Na, Ca – by flame spectrophotometry. The content of Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II), Cu(II), Fe(III) does not exceed the limit possible concentration.Документ До питання про контроль якості ковбасних виробів(2012) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Цабілева, Людмила Вікторівна; Філіпченко, Ірина МиколаївнаЗапропонована схема твердофазного спектрофотометричного визначення іонів Cu (II), Zn (II), Pb (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) з використанням азо- і сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніонообміннику АВ-178 і фотометричного визначення NO2– - іонів у зразках ковбасних виробів. The Offered scheme interface spectrophotometric of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) in sample of the boiled sausages with use immobilized on anionite AB-178 dye staffs: acid chromiumdarkblue, SPADNS, xilenolov orange, pirokhatekhin violet, hromazurol S. The Used methodses of the determination ion metal are characterized by satisfactory correctness and repeatability result; high sensitivity and selection; on velocity they exceed known similar and standard methodses at condition of the use the ultrasound for preparing the tests and speedups of the determination of the balance in differentphase systems. The Scheme is characterized by simplicity of the experiment, ecological safety does not require complex high-priced equipment, for servicing which necessary high skilled personnel and stationary laboratory. The Contents of the nitrite is determined on standard methods. On result of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) and NO2- is installed that all sample of the boiled sausages are an ecological safety.