Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження з метою вдосконалення камери для теплового оброблення ковбасних виробів(2017) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Шевченко, Андрій ОлександровичУ статті наведено результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для оброблення ковбасних виробів. На основі аналізу отриманих даних встановлено найбільш ефективну форму подачі димоповітряної суміші. Показано перспективність локального підходу для розробки заходів щодо підвищення ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в камері теплового оброблення ковбасних виробів робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. The results of experimental studies of the fields of velocity and temperature in a thermocouple with a pulsating flow of heat carrier for the processing of sausage products are presented. On the basis of the obtained data, the most effective form of supply of smoke-air mixture is established. The perspective of a local approach is shown for the development of measures to improve the efficiency of the technological process. It is known that the working mixture used in the heat treatment chamber for sausage products is a heterogeneous binary system.Документ Дослідження процесів теплової обробки сирокопчених ковбас в потоці при пульсуючій подачі робочої суміші(2012) Бабанов, Ігор ГеннадійовичНаведені результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для обробки сирокопчених ковбасних виробів. На основі аналізу отриманих даних встановлена найбільш ефективна форма подачі димо-повітряної суміші. Показана перспективність локального підходу для розробки заходів по підвищенню ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в апаратах теплової обробки ковбас робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. Однак наявність потоку робочої суміші впливає на характер протікання суміші в граничному шарі, т. е. на інтенсивність процесів тепло- і масо переносу, таким чином, що превалюючим є конвективний теплообмін для даного типу течії.Документ Дослідження технологічних режимів теплової обробки ковбасних виробів в потоці(2012) Бабанов, Ігор ГеннадійовичЗ метою оцінювання ефективності застосовуваних методів і систем повітрярозподілення, а також для розроблення рекомендацій по раціональному їх вибору для технологічних апаратів м’ясної промисловості проведені дослідження температурних, вологісних і швидкісних полів, створюваних в термокамерах з різноманітними системами повітрярозподілення.Документ Дослідження повітрярозподілення в тунельних камерах теплової обробки ковбасних виробів(2012) Бабанов, Ігор ГеннадійовичЗ метою оцінювання ефективності застосовуваних методів і систем повітрярозподілення, а також для розроблення рекомендацій по раціональному їх вибору для технологічних апаратів м’ясної промисловості проведені дослідження температурних, вологісних і швидкісних полів, створюваних в термокамерах з різноманітними системами повітрярозподілення.