Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ The functionality of industrial control valves in the station of defecosaturation(2017) Mironchuk, Valeriy; Volodin, SergiyThe use of automatic industrial control valves allows you to withstand in a given mowed the maintenance of the process that takes place at the defecation station. With the help of the follower drive, the valves support the automatic control circuit: the ratio of diffusion juice to lime milk with milk density correction; the ratio of diffusion juice - the return of the juice I (II) of saturation or suspension of carbonation I (II) juice; first and second carbonation; process of purging from the sand preddefektora, defecator. The technology of control valve choice based on the analysis of static characteristics of the control object where it is shown that the dimension valve for the expenditure equations, and flow characteristics, valve operation is considered separately from the regulatory framework. The flow characteristic of the valve takes into account the change of fluid flow. When operating the process facility was investigate, the results of the automatic control system with the selected valve, in particular, the static characteristic of the control channel. With the help of the experiment examined the behavior of the object with a particular regulatory authority to determine the size of the valve. To assess the applicability of a particular valve size, it is propose to use the integral variability characteristic. Such an assessment is a quantitative assessment of information contained in a deterministic process. The work of control valves allows you to maintain parameters of technological processes and to increase the cleaning effect of the juice and sugar yield, reducing sugar content in the molasses, reduce fuel consumption and milk of lime. Використання автоматичних промислових регулюючих клапанів дозволяє витримувати в заданому скошеному режимі підтримку процесу, який відбувається на станції дефекації. За допомогою слідкуючого приводу клапани підтримують контур автоматичного регулювання: співвідношення дифузійного соку до вапняного молока з корекцією густини молока; співвідношення дифузійний сік - повернення соку I (II) ступеня насичення або суспензія соку I (II) ступеня карбонізації; перша і друга карбонізація; процес очищення від піску переддефекатора, дефекатора. Запропоновано технологію вибору регулюючого клапана на основі аналізу статичних характеристик об'єкта керування, де показано, що розмірність клапана для рівнянь витрат, а також витратні характеристики, режим роботи клапана розглядаються окремо від нормативної бази. Витратна характеристика клапана враховує зміну витрати рідини. При експлуатації технологічного об'єкта досліджувалися результати роботи системи автоматичного керування з обраним клапаном, зокрема, статична характеристика каналу керування. За допомогою експерименту досліджено поведінку об'єкта з певним регулюючим органом для визначення типорозміру клапана. Для оцінки застосовності того чи іншого типорозміру клапана пропонується використовувати інтегральну характеристику варіабельності. Така оцінка є кількісною оцінкою інформації, що міститься в детермінованому процесі. Робота регулюючих клапанів дозволяє підтримувати параметри технологічних процесів і підвищувати ефект очищення соку та вихід цукру, зменшуючи вміст цукру в мелясі, зменшити витрати палива та вапняного молока.Документ Сучасні клінінгові технології в готельному господарстві(2021) Ущаповський, Артем ОлеговичСтаття присвячена сучасному стану впровадження інноваційних клінінгових технологій в закладах готельного господарства. Обґрунтовано необхідність постійного впровадження інновацій на висококонкурентному ринку індустрії гостинності. Клінінгові компанії забезпечують широкий спектр робіт з прибирання приміщень. Сервіс ґрунтується на сучасних технологіях, організаційних принципах, ефективній техніці і високоякісних хімічних засобах. Визначено, що перспективним напрямом розвитку готельного бізнесу є використання екологічного клінінгу. Наведені приклади найпопулярніших інноваційних розробок. Впровадження інноваційних клінінгових технологій є актуальним для будь-якого сучасного закладу готельного господарства, де зосереджується велика кількість людських потоків. The article is devoted to the current state of implementation of innovative cleaning technologies in hotel establishments. The necessity of constant introduction of innovations in the highly competitive market of the hospitality industry is substantiated. Cleaning companies provide a wide range of cleaning work. The service is based on modern technologies, organizational principles, efficient equipment and high-quality chemicals. It is determined that a promising area of hotel business development is the use of ecological cleaning. Examples of the most popular innovative developments are given. The introduction of innovative cleaning technologies is relevant for any modern hotel establishment, where a large number of human flows are concentrated.Документ Біотехнологічні аспекти очищення стічних вод підприємств, що переробляють продукти тваринництва(2018) Ребрикова, Поліна Андріївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Жолобак, Надія Михайлівна; Мокроусова, О. Р.У статті розглянуто проблему погіршення становища навколишнього середовища через наявність висококонцентрованих, забруднених органічними сполуками стічних вод на підприємствах, що переробляють продукти тваринництва. Визначено, що проблема очищення стічних вод має не тільки екологічне підґрунтя, але також зумовлена неефективною роботою самих очисних споруд, оскільки використовуються застарілі технології, а обладнання є зношеним. Проведено аналіз літературних даних щодо основних характеристик стічних вод таких підприємств, існуючих методів їх очищення. З ’ясовано, що традиційні методи з використанням аеротенків не можуть задовольнити необхідні показники очищення стічної води. Розглянуто переваги біологічного методу очищення стічних вод, умови та вимоги до його використання. Виявлено ряд проблем, які вирішуються при залученні асоціацій мікроорганізмів. Охарактеризовано відомі ефективні асоціації мікроорганізмів, які іммобілізують на носії з метою збільшення біомаси, яка безпосередньо бере участь в процесі очищення. При високих показниках забруднення запропоновано інтенсифікувати процеси біологічного очищення шляхом переведення очисної споруди в режим біосорбції, що підвищує ефективність очищення за рахунок збільшення концентрації активного мулу при введенні носіїв з іммобілізованими мікроорганізмами.Документ Вибір і порівняльна оцінка характеристик активного вугілля для очищення водно-спиртових сумішей(2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Малежик, Іван ФедоровичВ даній роботі наведено результати порівняльної оцінки властивос¬тей деревного активного вугілля марки БАУ-А (контрольний зразок) та активного вугілля марок КАУ-2 і К 48. Досліджено основні фізико-механічні, структурні та адсорбційні характеристики цих активних вугіль, а також ступінь очищення ними водно-спиртової суміші. Встановлено, що порівняно з деревним кокосове активне вугілля має більшу механічну міцність і меншу зольність, що відповідає більшому терміну експлуатації цього ву¬гілля і меншій його каталітичній дії, при цьому покращується дегустаційна оцінка готової продукції. In this work we present the results of a comparative evaluation of the properties of wood activated carbon BAU-A (control sample) and activated carbon brands KAU-2 and K-48: the basic physical-mechanical, structural and sorption characteristics of activated carbon and the degree of cleaning them water-alcohol mixture. It is established that in comparison with wood, coconut activated carbon has a greater mechanical strength and lower ash content, which corresponds to a higher life of the coal and the lower catalytic activity, while improving a tasting of the finished product.Документ Методика розрахунку розпилюючого абсорбера двосекційного сатуратора(2009) Мирончук, Валерій Григорович; Пономаренко, Віталій Васильович; Лудченко, C . АВ статті розглянуто процес сатурації цукрового розчину в двосекційном у апараті. Розроблена схема його включення в технологічну схему цукрового заводу. Запропонована методика розрахунку основнихрозмірів розпилюючого абсорбера. In the article the carbonation process sugar solution in a two-piece unit. The scheme its inclusion in the technological scheme of sugar factory. The method of calculating osnovnyhrozmiriv spray absorber.Документ Исследования процеса очистки клубней топинамбура(2015) Баклан (Гаган), Инна Александровна; Галинская, Александра Сергеевна; Бессараб, Александр СеменовичВ данной статье речь идет об очистке клубней топинамбура раствором щелочи. При переработке топинамбура в больших количествах на производстве возникает вопрос очистки клубней, так как они неправильно формы. Для того, чтобы при очистке были не большие потери, предложено очищать клубни раствором щелочи. In this article we are talking about cleaning up the tubers of Jerusalem artichoke alkali solution. When processing large amounts of artichoke Production question purification tubers as they form correctly. To the purification were no large losses proposed cleaned tubers alkali solution.Документ Ефективність застосування додаткових хімічних реагентів під час попереднього вапнування дифузійного соку(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Богданов, Єгор Серафімович; Братюк, Дмитро Володимирович; Адаменко, Олег ВолодимировичОбґрунтовано механізм взаємодії пектинових речовин з катіонними коагулянтами та флокулянтами. Визначено ефективність застосування солей алюмінію та ПГМГ під час очищення дифузійного соку.Документ Удосконалення способу очищення клеровок тростинного цукру-сирцю(2012) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Романченко, Наталія МиколаївнаРозроблено спосіб очищення клеровки тростинного цукру-сирцю, що передбачає повернення суспензії вапнокарбонізаційного осаду на стадію розчинення тростинного цукру — сирцю та обробку клеровки коагулянтом. A method of cleaning klerovky cane sugar, which provides for the return of sediment suspension vapnokarbonizatsiynoho the stage of dissolution cane sugar - raw and processing klerovky coagulant.Документ Management by technology of separation of moist grain mixtures(2012) Gaponjuk, Igor; Shapovalenko, OlegThe harvest of grain is cleared and dry out to the base norms. The productivity of separators is in reverse dependence on humidity of grain. Principal reason of it is worsening of friableness of grain mixture. By us it is possible to improve friableness of components of grain mixture and indexes of work of separator the worked out technology of treatment of grain mixture. Technological possibility and financial viability of our technology are confirmed in stand terms.Документ Дослідження технологічних умов очищення мальтозних гідролізатів крохмалю(2007) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Кириченко, В. В.; Розборський, Є. В.Розглянуто особливості гідролізу крохмалю з метою отримання мальтозних сиропів. Показано вплив різних технологічних умов очищення гідролізатів за допомогою флокулянтів та адсорбентів на якість мальтозних сиропів. The features of hydrolysis of starch are considered with the purpose of receipt of maltose syrups. Influence of different technological terms of cleaning of gidrolizatov is rotined by flokulyantov and adsorbents on quality of maltose syrups.