Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимизация работы диффузионной установки колонного типа методом усовершенствования конструкции ошпаривателя(2018) Кухар, Владимир Николаевич; Саповский, Владимир Дмитриевич; Табурчак, Виктор Григорьевич; Глушко, Сергей Александрович; Скобель, Леонид Владимирович; Тупикин, Н. Н.; Герега, И. Ю.; Шевцов, А. И.; Абакумова, Л. С.; Серегин, Александр Александрович; Василенко, Сергей Михайлович; Масло, Николай Андреевич; Чернявская, Людмила ИвановнаОсновным вторичным энергоресурсом на сахарном заводе является энергия вторичного пара вакуум-аппаратов. Однако в следствии низкой температуры этого пара в теплотехнологической схеме сахарного завода он может быть использован только для нагрева диффузионного сока.Очевидно, максимально использовать теплоту утфельного пара и тем самым снизить расход энергии на технологические нужды можно лишь при возможно низкой температуре диффузионного сока.Опыт показывает, что снижение температуры сока после диффузионной установки на 10*С при его последующем нагреве утфельным паром позволяет снизить расход пара на технологические нужды на 2% и, соответственно снизить расход газа на 1,5 м3 га 1т свеклы.Документ Теплова обробка стружки з морожених буряків(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Георгій Леонідович; Верхола, Леонід АрнольдовичРозглянуто особливості експлуатації колонних дифузійних установок під час переробки морожених буряків. Описано процеси утворення кристалів льоду у клітинах тканини цукрового буряку. Теплофізичні параметри бурякової тканини, що вміщує кристали льоду, розраховано для різної цукристості та чистоти клітинного соку. Проаналізовано теплообмінні процеси у протитечійному ошпарювачі. Визначено вимоги до підігрівників циркуляційного соку при переробці морожених буряків. Specific of diffusion units operation during the time of processing of frozen beet considered. Processes of ice crystals formation in cells of sugar beet tissue have been described. Thermalphysic parameters of beet tissue, which containes crystals of ice, have been calculated for different saccharinity and purity of cellular juice. Processes of heat- exchange in counter-current scalder have been explored. Specifications to circular juice heaters for processing of frozen beet have been defined.Документ Особенности массобмена в диффузионном аппарате ДДС-30(1980) Пушанко, Николай Николаевич; Коваленко, Борис ДмитриевичРассмотрены особенности массообмена в диффузионном аппарате ДДС-30. Приведены результаты опытов при установившемся режиме работы аппарата. Сделаны выводы что к коэффициенту массоотдачи при изменении конструктивных параметров аппаратов данного типа. The features of mass transfer in the diffusion apparatus DDS-30. The results of experiments in steady state operation. It is concluded that the factor masoviddachi by changing the design parameters of devices of this type.Документ Дифузійні установки: етапи розвитку та проблеми вибору(2008) Верхола, Леонід Арнольдович; Пушанко, Микола МиколайовичРозглянуто кількісні зміни парку дифузійних установок на цукрових заводах України. Проаналізовано фактори, які впливали на вибір типу дифузійних установок на різних етапах та визначені ці етапи. Розглянуто позитивні та негативні властивості трьох основних типів дифузійних установок: двошнекових, колонних, ротаційних та сформульовано висновки щодо їх застосування. Examined the quantitative changes of the park diffusion plants at sugar factories of Ukraine. The factors that influenced the choice of the type of diffusion plants at different stages and these stages are defined. Considered positive and negative characteristics of three main types of diffusion plants: twin screw, columns, rotary and formulated conclusions on their use.Документ Синтез та порівняння багатовимірних регуляторів для колонної дифузійної установки цукрового заводу(2008) Луцька, Наталія Миколаївна; Заєць, Наталія Миколаївна; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ роботі порівнюються локальні ПІ-регулятори та багатовимірні регулятори, що побудовані за алгоритмами на об’єкті – теплообмінна частина дифузійного відділення цукрового виробництва, що складається з колонної дифузійної установки, ошпарювача та теплообмінників. Показані переваги та недоліки використання кожної з систем автоматизації при різних збуреннях. In work local PI-regulators and multidimensional regulators which are built after LQ-, LQG-, H2-, H- is compared by algorithms on an object is heat-exchange part of diffusive separation of saccharine production which consists of the columnar diffusive setting, scalder and warmly-exchange. Advantages and lacks of the use are shown to each of the systems of automation at different indignations.Документ Синтез оптимальних регуляторів для систем автоматизації технологічних комплексів неперервного типу(2005) Луцька, Наталія МиколаївнаВ даній статті за поданими ознаками виділяється клас об'єктів, до яких належать багатокорпусна випарна установка та нахилена дифузійна установка. Для них обґрунтовується доцільність використання оптимальних регуляторів, в тому числі робастних та приводяться висновки за результатами їх моделювання. In given article on chosen feature stands out the class an object to which pertain multiple-effect evaporator and tilted diffuser. For they are motivated need of the use optimum regulator, including robust control and happen to the findings on result of their modeling.Документ Ошпарювачі зрошувального типу(2005) Пушанко, Микола Миколайович; Верхола, Леонід АрнольдовичРозглянуто рекуперацію тепла у дифузійних установках різних типів та ефективний спосіб підвищення їх теплової економічності. Проаналізовано сучасні конструкції, які забеспечують ефективне теплопередавання від дифузійного соку, який відбирається на подальшу переробку до свіжої стружки, що надходить до дифузійної установки. Considered heat recovery in diffusion plants of various types and effective way to improve their thermal efficiency. Analysis of modern design, which Provides effective teploperedavannya of juice that shown for further processing to fresh shavings coming to diffusion plant.Документ Автоматизация и опыт эксплуатации диффузионной установки ЭКА-3(2005) Петрушка, Вадим Петрович; Бурый, Н. А.; Серегин, Александр Александрович; Люлька, Дмитрий НиколаевичРабота по реконструкции и модернизации отделения диффузии, выполненная на одном из сахарных заводов в 2000 году, является ярким примером комплексного подхода в решении технических проблем сахарного производства. The reconstruction and modernization of the diffusion, made at one of the sugar mills in 2000, is a prime example of an integrated approach to solving technical problems of the sugar industry.