Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив насіння олійного льону на формування структурно-механічних властивостей пшеничного тіста(2020) Андронович, Галина Михайлівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті досліджено особливості впливу цілого та подрібненого насіння льону на формування структурно-механічних властивостей пшеничного тіста. Для дослідження обрано насіння льону жовтокольорових сортів ТМ «Золотий». Проведено модельні досліди, в яких використано борошно пшеничне вищого сорту (контроль) та суміші з борошна пшеничного вищого сорту та цілого насіння льону в кількості 15% до маси борошна або подрібненого насіння льону в кількості 20% до маси борошна. Пружно-еластичні характеристики тіста вивчали на фаринографі. Встановлено, що в дослідних зразках подовжується тривалість утворення тіста та погіршується його еластичність, порівняно з контролем. Водночас спостерігається подовження тривалості стійкості тістової системи та зменшення її розрідження. Відзначено, що внесення цілого та подрібненого насіння льону призводить до зниження об’єму всіх зразків тіста, що призводить до погіршання здатності утримувати діоксид вуглецю та зниження об’єму готових виробів.Документ Характеристика комплексу слизоутворюючих полісахаридів, екстрагованих з насіння льону(ГО «Європейська наукова платформа», 2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана ПетрівнаУ статті наведено характеристику якісного складу та кількісного вмісту слизу в насінні льону. Визначено вплив температури та тривалості екстрагування на вихід слизоутворюючих полісахаридів у водний розчин. Запропоновано спосіб вилучення та перероблення полісахаридів насіння льону з метою отримання харчової добавки з гелеутворюючими властивостями. В статье приведена характеристика качественного состава и количественного содержания слизи в семенах льна. The article characterizes the qualitative composition and quantitative content of mucus in the flax seeds. The effect of temperature and duration of extraction on the amount of mucus-forming polysaccharides in an aqueous solution is determined. The method of extraction and processing of flax polysaccharides is proposed for the purpose of obtaining a nutritional supplement with gel-forming properties.Документ Перспективи використання насіння льону як багатокомпонентної системи для харчування і оздоровлення(2009) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаОбґрунтовано доцільність використання насіння льону у технології виготовлення нового виду вершкового масла. Досліджено мікроструктуру водної суспензії насіння льону. The expediency of using flax seeds in the production of new butter. The microstructure of of an aqueous suspension flax seeds.Документ Дисперність плазми у вершковому маслі з добавкою із насіння льону(2010) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій ІвановичДосліджено дисперсність плазми у вершковому маслі з добавкою із насіння льна. It was research the plasma dispersionin butter with flax seed.Документ Flaxseed additive application in dairy products production(2011) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Makhonina, MarinaNew butter with flaxseed additive and flaxseed additive technology were developed by us. The suspension microstructure of flaxseed additive was studied.Документ Використання насіння льону у виробництві продуктів екструзійної технології(2005) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичУ статті наведено матеріали використання нетрадиційної сировини у виробництві сухих продуктів екструзійної технології. Досліджено можливість застосування насіння льону, його вплив на органолептичні і фізико-хімічні властивості екструдатів.Документ Перспективи використання насіння льону в технологіях виробництва киселів(2011) Друцька, Вікторія Анатоліївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаДосліджено влив заміни крохмалю у рецептурі киселів насінням льону на органолептичні та реологічні показники готового продукту. Effect of changing starch by flax seed in jelly recipe on organoleptic and rheological parameters of the finished product has been investigated.