Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність застосування додаткових хімічних реагентів під час попереднього вапнування дифузійного соку
    (2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Богданов, Єгор Серафімович; Братюк, Дмитро Володимирович; Адаменко, Олег Володимирович
    Обґрунтовано механізм взаємодії пектинових речовин з катіонними коагулянтами та флокулянтами. Визначено ефективність застосування солей алюмінію та ПГМГ під час очищення дифузійного соку.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення пшеничних крохмальних гідролізатів
    (2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир Андрійович
    Запропонована технологія очищення та фільтрування крохмальних гідролізатів із пшениці від речовин жиро-білкового комплексу та знебарвлення за допомогою бентоніту та флокулянта. The technology of purification and filtration of wheat starch hydrolysates from substances lipid-protein complex and discoloration with bentonite and flocculant is proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання високозцукреної патоки із пшениці
    (2008) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович
    Запропоновано технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. A technology of highsaccharified syrup from non-traditional raw materials - feed wheat is offered.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання та перспективи використання високозцукреної патоки із пшениці
    (2010) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович
    Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. Properties of starched treacle, in particular of highsaccharified which can be used as the basic raw materials in a confectionery , baking, canning , food concentrate and also other branches of the food-processing industry as the sweetener, an anticrystallizer, softener and the amendment are considered. The technology of highsaccharified treacle from untraditional raw materials - feed-stuff of wheat is developed.
  • Ескіз
    Документ
    Применение флокулянта КО-3 в процессе преддефекации сока для повышения эффекта очистки
    (1990) Олянская, Светлана Пантелеймоновна; Цехмистренко, Валентина Адамовна; Ткаченко, О. П.; Олейник, Иван Галактионович
    Флокулянт КО-3 получали путем полного омыления и модифицирования полиакрилонитрило в присутствии персульфата калия и диметилового или диэтилового эфира. Оптимальное рН сорбции его совпадает со значением рН метастабильной зоны предварительной дефекации. Ведение флокулянта КО-3 в количестве 0,0006–0,0015 % к массе сока позволяет получить преддефекованный сок с лучшими седиментационно-фильтрационными свойствами. Предложен механизм действия флокулянта КО-3, который заключается в том, что введение по-лиэлектролита в зону рН его оптимальной сорбции позволяет макромолекуле максимально раз-вернуться, макромолекула имеет максимальный поверхностный заряд и наиболее эффективно взаимодействует с полярными группами частиц преддефекованного сока. Чистота очищенного сока повышается на 0,9–1,7 едениц, цветность ниже на 15–32 %. The flocculant KO-3 is obtained from polyakrylonitrile by full saponification followed by modification by K2S2O8 and dimethyl or diethyl ether, its optimum pH for sorption (9,2) corresponds to that of the metastable zone in predefecation, and the dose used is 6-15 (10) p.p.m. Addition of KO-3 to the metastable zone improved both the sedimentation/filtration properties and the adsorptive capacity of the mud. The zeta potential of 1st carbonatation mud was decreased from 4,5 to 2,5 mV; thin juice had purity 0,9-1,7 units higher and colour 15-32 % lower.
  • Ескіз
    Документ
    Выбор флокулянта для интенсификации отделения преддефекационного осадка
    (1987) Цехмистренко, Валентина Адамовна; Ткаченко, О. П.; Олянская, Светлана Пантелеймоновна; Олейник, Иван Галактионович
    Седиметнационно фильтрационные свойства осадков могут быть улучшены путем применения флокулянтов. По данным потенциометрического титрования 0,1 % растворов флокулянтов КО-3, СМАУ-4, СААМУ-2 были рассчитаны величины констрант ионизации при температуре от 20 до 80 ˚C. Зависимость КHR (константов ионизации) от температуры описана уравнением: КHR = (α0 + α1t + α2t2)•10N Оптимальное рН сорбции для флокулянта КО-3 в интервале температур от 20 до 80 ˚C находится в пределах 9,86–8,87 и составляет: для 30 ˚C – 9,6; для 60 ˚C – 9,2; для 80 ˚C – 8,8. Установлено, что флокулянт КО-3 наиболее эффективен, его необходимо вводить на преддефекацию в метастабильную зону рН 8,9…9,5. Mud properties might be improved by adding a flocculant. Ionization constants KHR of 3 flocculants were measured at 20-80 ˚C by potentiometric titration of 0,1 % soln, all were least ionized at 30 ˚C. Coeffs in equation КHR = (α0 + α1t + α2t2)•10N were computed via an aegorithm shown. The optimal pH for sorption of KO-3 onto mud particles was 9,86 at 20 ˚C, 8,9 at 80 ˚C, i.e. 2 and 2,3 units higher than for the other flocculants tested.
  • Ескіз
    Документ
    Флокулянты и осаждение фруктозата кальция
    (1990) Архипович, Николай Александрович; Чернякова, Татьяна Яковлевна; Усатюк, Светлана Ивановна; Голубева, Л. А.; Гутниченко, Т. В.
    В статье представлены результаты исследований влияния ряда флокулянтов на процесс разделения фруктозы и глюкозы. The article presents the results of investigation of a number of flocculants on the process separation of fructose and glucose.
  • Ескіз
    Документ
    Использование флокулянтов как метод повышения эффективности очистки диффузионного сока
    (2010) Олянская, Светлана Пантелеймоновна; Цырульникова, Вита Валентиновна; Ровинський, Артём Демянович
    Обосновано эффективность способа очистки диффузионного сока, предусматривающий проведение прогрессивной преддефекации и преддефекосатурации небольшим количеством извести, отделение преддефекосатурационного осадка отстаиванием с введением высокомолекулярного комплексного реагента «КРОСС-5», что позволяет не только улучшить седиментационно-фильтрационные свойства осадка, но и повысить общий эффект очистки, полноту коагуляции и осаждения ВМС, снизить содержание солей кальция и красящих веществ. Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the thesis concerning increase of the efficiency of raw juice purification with progressive predefecation, defecocarbonatation and use of flocculant “CROSS-5”. Addition of “CROSS-5” in the juice before removal predefecocarbonatation mud improved both the sedimentation/filtration properties and adsorptive capacity of the mud on 1st carbonatation and 2nd carbonatation. The mechanism of coagulation and adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thin juice by use flocculant “CROSS-5” is scientifically proved. Thin juice had purity 1,4-2,0 units higher and calcium salts 70,6-81,0% lower, colour – 44,3-54,4% lower.
  • Ескіз
    Документ
    Використання високоефективних флокулянтів для інтенсифікації процесів очищення дифузійного соку
    (2010) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Обґрунтовано ефективність способу очищення дифузійного соку, що передбачає прове-дення прогресивної попередньої дефекації і переддефекосатурації невеликою кількістю вапна, відокремлення переддефекосатураційного осаду седиментацією з введенням комплексного високомолекулярного реагенту «КРОСС-5», що дозволяє не лише суттєво покращити седи-ментаційно-фільтраційні властивості осаду, але й підвищити загальний ефект очищення, повноту коагуляції і осадження ВМС, знизити вміст солей кальцію і барвних речовин.