Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Material flow management of industrial enterprise on lean principles(2017) Kolos, IrinaThe material flow is characterized as a component of the value stream, where a material form of production stocks changes to a finished product, while creating value for the consumer. The model of the material flow management of an industrial enterprise on the lean basis is proposed with the use of a process approach (on the basis of a set of agreed interrelated purchase/supply processes, production/processing, sales/consumption), a functional approach and a system approach (using specific lean methods within an individual management function) to ensure lean transformations in the material flow. The relevance of the use of a combination of lean production methods in the implementation of individual management functions with the material flow of an industrial enterprise with a focus on continuous improvement of value creation for the consumer.Документ Функціонально-вартісний аналіз в управлінні витратами підприємства на засадах ощадливості(2017) Колос, Ірина ВасилівнаРозкрито роль і значення функціонально-вартісного аналізу в управлінні витратами сучасного підприємства. Запропоновано алгоритм функціонально-вартісного аналізу витрат на засадах ощадливості. Розроблено функціонально-вартісну модель аналізування витрат за потоком створення цінності в межах концепції ощадливого виробництва. Обґрунтовано доцільність застосування карти потоку створення цінності як додаткового методу управління витратами. The role and importance of disclosed of functional and cost-based analysis in management expenses of the modern enterprise. An algorithm is proposed for the functional and cost-based analysis costs to lean principles. The model is developed for functional and cost-based analysis of the cost of value stream in implementing the concept of lean production. Expediency justified to use the value stream mapping as an additional method of cost management.Документ Науково-методичні підходи до типології методів ощадливого виробництва(2015) Колос, Ірина ВасилівнаВстановлено сукупність поширених методів ощадливого виробництва. Обґрунтовано типологічний опис методів ощадливого виробництва з орієнтацією на забезпечення очікуваного результату від упровадження в практику діяльності підприємств. Розглянуто і проаналізовано сучасні методичні підходи до систематизації методів ощадливого виробництва з подальшим їх включенням до сформованої типології методів. Запропоновано додаткові ознаки класифікації сукупності методів ощадливого виробництва. Як базові ознаки групування методів ощадливого виробництва прийнято країну походження і хронологічно-еволюційний аспект. A set of common methods of lean production is established. Typological description of typological methods of lean production with a focus on providing the expected result from the introduction into the practice of enterprises is substantiated. The contemporary methodological approaches to the systematization of methods of lean production followed by their incorporation into formed typology methods are considered and analysed. Additional features of the classification of the aggregate of methods of lean production are proposed. Country of origin and chronological-evolutionary aspect are accepted as the basic features of a grouping of methods of lean production.Документ Дуальна природа втрат промислового підприємства в контексті ощадливості(2016) Колос, Ірина ВасилівнаУ статті встановлено в межах ощадливого виробництва дуальність втрат як джерела неефективного управління промисловим підприємством. Запропоновано систему втрат підприємств харчової промисловості за технологічним і управлінським аспектами в контексті ощадливості, яка містить взаємоузгоджені: основний перелік, головні причини виникнення, можливі шляхи та специфічні методи мінімізації / ліквідації. Враховуючи унікальність промислового підприємства, доведено небезпечність втрат через перевиробництво. Визначено доцільність переведення всіх видів втрат у втрат через очікування, що чинять найменший вплив на результати функціонування промислового підприємства на засадах ощадливості. The duality of lean production wastes as a source of inefficient management of industrial enterprise is set within in the article. The system proposed for the wastes of food industry enterprises in technological and managerial aspects in the context of lean, which contains mutually: the main list, the main causes of the possible ways and specific methods to minimize / eliminate it. Given the uniqueness of the industrial enterprise, the risk of Over-Production Waste is proven. Determine the feasibility of converting all wastes in the Waite Time Waste the expectations that have the least impact on the results of functioning of industrial enterprise on the basis of thrift.Документ Типологія методів ощадливого виробництва(2017) Колос, Ірина ВасилівнаОбґрунтовано дієвість конкретного методу ощадливого виробництва через змістову характеристику з виокремленням переваг і обмежень для забезпечення і підтримання ощадливих перетворень на безперервній основі. Розвинуто типологію методів ощадливого виробництва шляхом доповнення запропонованими класифікаційними ознаками: ресурси для виявлення втрат і напрям вдосконалення виробництва щодо їх мінімізації, ієрархія і функції управління, порядок (доцільність) запровадження. Effectiveness grounded for a specific lean method over substantial release characteristic with advantages and limitations to achieve and maintain lean transformations on a continuous basis. Typology developed for lean methods by adding to the proposed classification features: resources for detecting the direction of waste and improvement of production to minimize them, and hierarchy control function, the procedure (feasibility) implementation.Документ Державно-приватне партнерство в контексті ощадливості(2016) Колос, Ірина ВасилівнаАргументовано дієвість ДПП на засадах ощадливості з урахуванням особливості національної економіки, що сприятиме посиленню конкурентних переваг держави на світовому ринку, конкурентного статусу вітчизняних суб’єктів господарювання, покращення добробуту нації. Зроблено висновок, що ініціатором ДПП має стати бізнес за умови активного залучення громадськості, а підтримка держави є визначальною. Доведено доцільність виокремлення ключових учасників забезпечення ДПП: державні інституції, громадські організації (національні і міжнародні), промислові підприємства і ділові партнери (постачальники і замовники). Обґрунтовано складові призми ДПП як цілісної моделі, що містить в розрізі ключових учасників: внесок в ДПП, очікування від реалізації ДПП, втрати під час виконання ДПП. Розкрито результати досягнень ДПП з впровадження інструментарію ощадливого виробництва в зарубіжній практиці. PPP arguments based thrift considering peculiarities of national economy. This contributes to strengthening the competitive advantages of the state in the global market, the competitive status of domestic business entities, improve the welfare of the nation. The conclusion is made that the initiator of the PPP is a business, with the active involvement of the public and government support is decisive. The feasibility is proved to highlight key PPP participants: public institutions, non-governmental organizations (national and international), industry and business partners (suppliers and customers). Components of the justification for the PPP model as an integral prism, comprising key stakeholders: contribution to the PPP, the waiting from the implementation of PPP, the waste in the performance of the PPP. The results are disclosed on the achievements of the PPP on the implementation of lean manufacturing tools in foreign practice.Документ Етапи розвитку концепції ощадливого виробництва та особливості її адаптації до національних економік(2016) Колос, Ірина Василівна; Гречан, Алла ПавлівнаАргументовано особливості територіально-хронологічних змін орієнтирів в концепції ощадливого виробництва. Представлено досягнення світових лідерів-автовиробників з впровадження ощадливих перетворень, яке забезпечено прийняттям ощадливого мислення. Доведено доцільність розглядати запровадження управління підприємством на засадах ощадливості з урахуванням особливостей національної економіки через призму державно-приватного партнерства: державних інститутів, громадських організацій, топ-менеджменту підприємства і стейкхолдерів (насамперед, постачальників і замовників). З’ясовано, що пошук шляхів подолання зовнішніх дисбалансів сприяє розвитку партнерської співпраці на різних рівнях: регіональному, національному, наднаціональному та глобальному. Зроблено висновок, що підтримка держави є визначальною для поширення концепції ощадливого виробництва. Розглянуто досвід запровадження елементів і реалізації інструментарію концепції ощадливого виробництва на вітчизняних підприємствах, який підтверджує його ефективність і доцільність активного впровадження.Документ Stages of development of the lean production concept and special features of its adaptation to the national economy(2016) Kolos, Irina; Grechan, AllaFeatures for territorial and chronological changes in the orientations of the concept of lean production argued. Achievements of the world auto industry leaders in lean improvements that ensure adoption of lean thinking and lean culture are represented. The feasibility of the introduction of company management on the principles of lean is proved taking into account peculiarities of the national economy through the prism of public-private partnership: public institutions, social organizations, top management of companies and stakeholders (primarily suppliers and customers). It was discovered that search for ways to overcome the external imbalances contributes to the development of partnerships at different levels: regional, national, supranational and global. The conclusion is made that the state support is crucial for the dissemination of the concept of lean production. Experience for the introduction of elements of the concept and implementation of the tools of lean production at domestic enterprises, which confirms the effectiveness and appropriateness of active implementation is considered.Документ Integration on effective management of industrial enterprises on lean principles(2017) Kolos, IrinaBased on the analysis and generalization of scientific developments, the set of the most recognized and actively introduced methods of lean production is established by the frequency of mentions by foreign and domestic specialists. The relevance of their separate introduction through the achievement of the result of practical use aimed. The combination of methods in various combinations for efficient control of production capacities is justified, material flow, document management and internal regulations. The types of synergies are justified as a result of strengthening the effect of individual methods in a different combination. Встановлено за частотою згадувань фахівцями сукупність найбільш визнаних методів ощадливого виробництва. Розкрито доречність їх окремого запровадження через досягнення результату практичного використання. Обґрунтовано поєднання методів в різних комбінаціях для ефективного управління виробничими потужностями, матеріальним потоком та документооборотом і внутрішніми регламентами промислового підприємства. Обґрунтовано види синергії як результат підсилення дії окремих методів в різному поєднанні.Документ Логіко-історичні етапи еволюції методичних підходів в концепції ощадливого виробництва(2016) Колос, Ірина ВасилівнаВстановлено логіко-історичні етапи зміни концепції ощадливого виробництва в управлінні промисловим підприємством. Визначено особливості й обмеження кожного з етапів трансформування концепції ощадливого виробництва, а також позитивні результати через фокусування на вивчення витрат і втрат, залучення працівників та об’єднання інтересів зацікавлених учасників. Обґрунтовано розвиток методичних підходів до управління промисловим підприємством відповідно до зміни пріоритетів ощадливих перетворень. The stage is set for the logical and historical changes in the concept of lean production in the management of industrial enterprise. Features and limitations are defined for each of the stages of the transformation of the concept of lean production. The results are set as positive by focusing on the study of the costs and losses, the involvement of staff and association of stakeholders interests. The development is justified for methodological approaches to the management of industrial enterprise in accordance with the change in lean transformation priorities.