Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Consumer properties of biodegradable edible cups for hot drinks
    (2023) Shulga, Oksana; Koretska, Iryna; Chorna, Anastasia; Shulga, Sergii; Lin, Yingmei
    Розроблений біодеградабельний їстівний стакан за органолептичними, ергономічними та геометричними параметрами повністю відповідає разовим стаканам, які нині використовуються. Крім того, розроблений їстівний стакан має також перевагу щодо паперового та полімерного аналогів, оскільки за рахунок більшої товщини стінок та властивостей матеріалу (печива) дозволяють тримати стакан з гарячим напоєм в руках без додаткового прошарку. Не використання додаткового прошарку є вкрай важливим результатом з економічної та екологічної точки зору. Їстівний стакан утримує напій всередині від 20 хв до 1 год. Зовнішній вигляд стаканів не змінювався під впливом напоїв різної температурою: 10-15 °С (глясе, фрапе, холодний американо, айскава), теплими – 60-65 °С (лате, капучино, мокачино, макіато, флет уайт, раф) і гарячими – 85-90 °С (американо, еспресо та їх різновиди). Нами розроблена 10 балова шкала оцінювання стаканів за окремими показниками. Відповідно до отриманих результатів під час складання рейтингу досліджуваних зразків за 100% прийнято критерій якості паперового стакану (75,36 балів). Критерій якості розробленого біодеградабельного їстівного стакану має більше значення (122,8 % = 92,50 бали) порівняно з полімерним стаканом – 97,53% = 73,5 бали. Розроблений біодеградабельний їстівний стакан може замінити існуючі разові стакани, адже нині екологічність є об’єктивно в пріоритеті порівняно з іншими характеристиками стаканів
  • Ескіз
    Документ
    Criteria and selection procedure of video materials for building pre-service food technologists’ speech production competence
    (2020) Boyko, Anna
    The article describes the process of video materials’ criteria selection for building pre-service food technologist’s speech production competence and the procedure of video materials selection according to these criteria. The article defines the definition of selection criteria and determines factors were considered in the process of video materials’ selection criteria specification. В статті описано процес відбору відео матеріалу для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні та процедуру відбору відеоматеріалів відповідно до цих критеріїв.
  • Ескіз
    Документ
    Criteria and selection procedure of video materials for building pre-service food technologists’ speech production competence
    (2020) Boyko, Anna
    The article describes the process of video materials’ criteria selection for building pre-service food technologist’s speech production competence and the procedure of video materials selection according to these criteria. The article defines the definition of selection criteria and determines factors were considered in the process of video materials’ selection criteria specification. В статті описано процес відбору відео матеріалу для формування у майбутніх фахівців з харчових технологій англомовної компетентності в професійно орієнтованому монологічному мовленні та процедуру відбору відеоматеріалів відповідно до цих критеріїв.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив стохастичних збурень на результати аналітичного конструювання оптимального керування багатовимірними об’єктами
    (2013) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Струнін, Ігор Володимирович
    Вирази знайдених при аналітичному конструюванні оптимальних керувань, які мінімізують інтегральній критерій якості функціонування системи, залежать від випадкових збурень, в умовах яких проходить функціонування, а форма керувань, як і вигляд інтегрального критерію якості функціонування змінюються від цих умов. Це дозволило дослідити вплив вказаних збурень та отримати відповідні їм вирази керувань і критеріїв, а також намітити шлях до відповідного стохастичного диференціального матричного рівняння і до його розв’язку, щоб отримати вектор узагальненого стану багатовимірного об’єкта The expressions found in the analytical design of optimal control to minimize the integral criterion of the quality of the system depends on random perturbation , which is in operation and form controls , like the look of an integral quality criterion of operation vary from these conditions. It is possible to investigate the effect of these perturbations and obtain the corresponding expression controls and criteria , and chart a path to the corresponding stochastic differential matrix equation and its solution is to get the vector of generalized multidimensional object