Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Продукція спеціального призначення для військовослужбовців з використанням вторинних білкових ресурсів і природних комплексів
    (2023) Свідло, Карина Володимирівна; Шаніна, Ольга Миколаївна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Піддубна, Лідія Валеріївна
    Сучасні дослідження функціональних можливостей організму військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формуваньУкраїнив зоні бойових дій, а також лікування та реабілітації пораненихпідтверджують необхідність удосконалення раціонального харчування. Найбільш ефективним лікувально-профілактичним засобом є харчові продукти, біокомпоненти яких здатні мобілізувати природні захисні сили організму і захистити організм військового, оптимізуючи його функціональний стан. Прикладом такої продукції є розроблений авторами новий вид молочних напоїв на основі концентрату сироваткового білку, отриманий шляхом ультрафільтрації (КСБ-УФ) і природних сировинних комплексів.
  • Ескіз
    Документ
    Improving the safety of production of dairy protein products from secondary dairy raw materials
    (2021) Slobodyan, Olga; Grek, Olena; Ovsiienko, Kira
    The work examines the main provisions on improving the safety of the production of protein products from secondary dairy raw materials; organization and implementation of measures to protect production personnel in case of emergencies. The stages of development of a possible accident and the procedure for an emergency stop of a dairy enterprise are presented. В роботі розглядається основні положення щодо підвищення безпеки виробництва білкових продуктів із вторинної молочної сировини; організація та здійснення заходів щодо захисту виробничого персоналу на випадок надзвичайних ситуацій. Представлено етапи розвитку можливої аварії та порядок аварійної зупинки молочного підприємства.