Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Інформаційна підсистема контролю якості продукції з використанням карт Шухарта(2021) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаТехнологічні процеси харчової промисловості характеризуються невизначеністю та складністю процесу, які залежать від багатьох факторів, починаючи від самого складу сировини і закінчуючи фізико-хімічними властивостями продукції на всіх етапах її виробництва. Все це збільшує можливості коливань параметрів самого процесу і якості кінцевого продукту. Розглядається питання створення інформаційної системи контролю якості готової продукції технологічного процесу виробництва вершкового масла, що ґрунтується на застосуванні статистичних методів контролю якості продукції, а саме контрольних карт Шухарта. Для побудови контрольних карт Шухарта використовуються експериментальні дані вологості готового продукту, що встановлюється технологічним регламентом відповідно до виду масла. Діагностика і прогнозування якості готової продукції проводиться шляхом аналізу карт середнього та розмахів на наявність можливих викидів за контрольні межі процесу, а саме верхньої та нижньої границь. Карта середнього слугує для відображення стабільності процесу із нанесенням середнього процесу. Вона виявляє небажані варіації, або ж умови, за яких процес виходить зі стану статичної керованості. Карта розмахів слугує для виявлення небажаних варіацій у самій підгрупі вибірки і є індикатором мінливості процесу. Вихід значень за межі на карті розмахів свідчить про наявність у системі певних причинно-наслідкових зв’язків. Для впорядкування можливих причин виникнення відхилень під час технологічного процесу використано діаграму К. Ісікаві. Technological processes of the food industry are characterized by uncertainty and complexity of the process, which depend on many factors, from the composition of raw materials to the physico-chemical properties of products at all stages of its production. All these objects increase the possibility of fluctuations in the parameters of the process and the quality of the final product. The issue of creating an information system for quality control of finished products of the technological process of butter production, based on the application of statistical methods of product quality control, namely Schuhart control charts, is considered. In order to build Schuhart control charts, experimental data on the moisture content of the finished product is being used, which is set by the technological regulations in accordance with the type of oil. Diagnosis and forecasting of the quality of finished products are carried out by analyzing the maps of the average and the scope for the possible emissions beyond the control limits of the process, namely the upper and lower limits. The average map is used to display the stability of the process with the application of the average process and reveals unwanted variations or conditions under which the process leaves the state of static control. The scale map serves to identify undesirable variations in the subgroup of the sample and serves as an indicator of process variability. In case of going some values beyond the scope map indicates on the existing of «reason-consequence» type of relationships in the system. K. Isikavi's diagram was used to organize the possible causes of deviations during the technological process.Документ Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління якістю(2021) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія Олександрівна; Савчук, Ольга ВікторівнаВ статті розглядаються питання, що стосуються визначення якості продукції, процесу управління та систем управління якістю. Розглянуті напрямки використання комп’ютерних технологій для статистичних методів управління якістю, що направлені на вибірковий контроль готової продукції або забезпечення стабільності процесів із застосуванням контрольних карт та теорій варіабельності. Описано концепцію CALS, яка пропонує створення єдиного інтегрованого інформаційного простору підприємства щодо контролю якості продукції. The article deals with issues related to product quality determination, management process and quality management systems. The directions of using computer technologies for statistical methods of quality management, which are aimed at selective control of finished products or ensuring the stability of processes using control charts and theories of variability, are considered. The concept of CALS is described, which proposes the creation of a single integrated information space of the enterprise for product quality control.Документ Роль статистичних досліджень у діяльності таргетолога(2021) Михайленко, Ольга Валеріївна; Шиліна, Вікторія ЮріївнаУ статті було розглянуто та проаналізовано роль статистичних досліджень у «молодій» професії – «таргетолог». Вивчено роботи деяких українських вчених, зокрема було розглянуто практичні матеріали двох українських шкіл таргету. Аргументи про взаємозалежність таких наук, як маркетинг та статистика, висвітлюються на прикладі взаємозалежності між маркетингом SMM - таргетуванням та наукою "статистика". Усі аргументи мають реальне підтвердження, перевірене багатьма практиками в галузі націлювання. Проблема підкреслюється тим, що нещодавно соціальні мережі перестали бути просто розважальною платформою. Відтепер соціальні мережі - це середовище для бізнесу з багатим ресурсом потенційних клієнтів. Тому існує гостра потреба у нових спеціальностях та спеціалістах. Як відомо: все нове - це красиво перероблене старе. Отже, виходячи з цього, можна сказати, що нові професії базуються на фундаменті «старих» наук. The article considered and analyzed the role of statistical research in the "young" profession - "target scientist". The works of some Ukrainian scientists were studied, in particular, the practical materials of two Ukrainian target schools were considered. Arguments about the interdependence of such sciences as marketing and statistics are highlighted on the example of the interdependence between SMM marketing - targeting and the science of "statistics". All arguments have real-world support, tested by many practitioners in the field of targeting. The problem is highlighted by the fact that social networks have recently ceased to be just an entertainment platform. From now on, social networks are an environment for business with a rich resource of potential customers. Therefore, there is an urgent need for new specialties and specialists. As you know: everything new is a beautifully reworked old. So, based on this, we can say that new professions are based on the foundation of "old" sciences.Документ Iproving the quality of the technological process of packaging shape formation based on the information structure of an automated system(2020) Sashnova, M.; Zahorulko, Andrii; Savchenko, Т.; Gakhovіch, S.; Parkhomenko, I.; Pankov, DmitryНа основi iнформацiйної структури автоматизованої системи монiторингу якостi розроблено систему аналiзу iнформацiї про якiсть формоутворення ПЕТ-тари з можливiстю статистично-го управлiння технологiчним процесом за допомогою контрольних карт Шухарта. Зокрема, це було здiйснено на прикладi запропонованого способу оцiнювання яко-стi готових ПЕТ-пляшок за товщиною їх стiнки. Отримання високоякiсної ПЕТ-тари безпосередньо залежить вiд ступеня досконалостi усiх технологiчних стадiй, обумовлюючи необхiднiсть створення ефективної системи контролю та управ-лiння технологiчним процесом формоутво-рення пляшок з полiетилентерефталату.Аналiз iнформацiї про якiсть фор-моутворення ПЕТ-тари на основi монiторингу iнформацiйної структури автома-тизованої системи дозволить забезпечити оперативне коригування параметрами формоутворення з мiнiмiзованим вiдсо-тком браку за рахунок органiзацiї вибiр-кового контролю виготовленої продукцiї. Використання статистичних методiв контролю на базi контрольних карт Шухарта забезпечить розробку оригiналь-них алгоритмiв монiторингу якостi формоутворення, спрямованих на вiдстежен-ня порушень технологiчних параметрiв й створення рекомендацiй для пiдвищення якостi процесу та ресурсоефективностi. Для статистичної оцiнки причинно-на-слiдкових зв’язкiв мiж основними технологiчними параметрами та показниками якостi продукцiї застосовується алгоритм монiторингу якостi формоутворення ПЕТ-тари. Це дозволяє забезпечити мiнiмаль-ний рiвень дефектностi пляшок в умовах застосування розробленої контрольної карти Шухарта.Запропонована нечiтка когнiтив-на карта для визначення попереджувально-коригувальних дiй, спрямованих на усунення основних причин виникнення дефекту при формоутвореннi пляшок з урахуванням взаємозв’язкiв чинникiв та їх наслiдкiв на отримувану якiсть процесу.Документ Моніторинг якості керування технологічним агрегованим виробництвом(2011) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичЯк розв’язання проблеми керування багатостадійного агрегованого виробництва запропонована модель управління якості продукції з використанням процедури моніторингу, на основі статистичного керування, що відноситься до систем контролю складних технологічних процесів харчових виробництв і може бути застосована для попередження, виявлення та запобігання виготовленню дефектної продукції. As the problem control multiphasic aggregate of the proposed model of quality using monitoring procedures on the basis of statistical control with respect to the control systems of complex technological processes of food production and can be used to prevent detect and prevent production of defective products.Документ Використання статистичних методів контролю в системі моніторингу якості виробництва тари із ПЕТФ(2011) Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав ВіталійовичВ якості вирішення проблеми підвищення якості виробництва упаковки авторами запропоновано комплексне рішення задач, що включають процедуру моніторингу якості виробництва продукції (пляшок з ПЕТФ), впровадження коригувальних і запобіжних дій, застосування статистичних методів аналізу та регулювання якості продукції, що дозволить попередити, виявити виготовлення дефектної продукції та уникнути його For the packaging production quality improvement problem, the complex solution is proposed, including: products (PETF bottles) quality monitoring procedure, introduction of the corrective and preventing actions, and the use of the statistical methods of production quality analysis and control that will allow to prevent, to detect and to avoid producing defective products.