Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Research of quality indicators of curd products on basis of protein-herbal clots(2017) Grek, Olena; Tymchuk, Alla; Chubenko, Larysa; Ovsiienko, KiraВ статті представлено дослідження якісних показників сиркових виробів із різними харчовими інгредієнтами на основі білково-трав'яних згустків. Було з’ясовано вплив кількості соку Rumex і тривалості термокислотного оброблення на процес осадження білків молока. Встановлено, що внесення рослинного коагулянту в кількості (9 ± 0,5) % за температури (93 … 95) °С і витримці (3 … 5) хв – забезпечує оптимальний вихід білково-трав’яного згустку з врахування обмежень за органолептичними показниками. Досліджено впливу цукру білого та яблучного пектину в клітковині на органолептичні, фізико-хімічні та реологічні показники сиркових виробів. Встановлено, що вологоутримуючу здатність та ефективну в’язкість зразків збільшують харчові волокна, а цукор білий зменшує за рахунок дегідратуючої властивості. Оптимальним варіантом є додавання до білково-трав'яного згустку одночасно двох компонентів при змішуванні – цукру білого та яблучного пектину в клітковині в кількості 15 % та 2 % відповідно. Враховуючи вплив окремих компонентів не молочного походження – соку Rumex цукру білого та яблучного пектину в клітковині на сиркові вироби, можна цілеспрямовано впливати на показники готового продукту. The article presents the research of qualitative indicators of curd products with different nutritional ingredients based on protein-herbal clots. The effect of the number of Rumex juice and the duration of thermoacid processing on the process of precipitation of milk proteins was determined. Itwas established that the introduction of vegetative coagulant in the amount (9 ± 0.5)% at a temperature (93 ... 95) °C and endurance (3 ... 5) min - provides the optimal yield of protein-herbal clot taking into account restrictions according to organoleptic parameters. The effect of white sugar and apple pectin in fiber on the organoleptic, physico-chemical and rheological indicators curd products was investigated. The dietary fibers increase moisture-proof ability and effective viscosity of samples, and white sugar reduces these indexes due to dehydrating properties. The optimal option is to add to the protein-herbal bunch at the same time two components when mixing - white sugar and apple pectin in fiber in quantities of 15% and 2% respectively. Taking into account the influence of individual non-dairy ingredients - Rumex juice of white sugar and apple pectin in fiber on curd products, the performance of the finished product can purposefully be affected.Документ Повышение стабильности контроля цветности сахара-песка экспресс-методом(2010) Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. И.; Клименко, Лариса СтепановнаИзложены результаты исследований цветности кристаллического сахара I-IV категории с помощью доступного на территории стран СНГ прибора ЦУ ТЕП с программным обеспечением. Приводятся характеристики стабильности, воспроизводимости, относительной погрешности. Показано, что применение двух шкал для определения широкого диапазона цветности сахара позволяет снизить погрешность результатов измерений. Presented the results of investigations of chromaticity of crystalline sugar I-IV categories using available on territory of CIS device ZU TEP with software. Given the characteristics of stability, reproducibility, and relative error. Shown that the use of two scales to determine a wide range of chromaticity of sugar reduces the error of the measurements.Документ Экспресс-измерение цветности белого кристаллического сахара(2008) Чернявская, Людмила Ивановна; Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. И.; Клименко, Лариса Степановна; Ковальчук, А. В.Представлены новые приборы, разработанные в Украине, для экспресс измерения цветности белого сахара в кристаллическом виде – ЦУ ТЕП-С и модернизированный ЦУ ТЕП-СМ. Описана функциональная схема приборов и порядок работы на них, технические характеристики, суть модернизации. Отмечается эффективность использования новых экспресс-анализаторов в сравнении со стандартным методом для обеспечения стабильного контроля качества белого сахара.Документ Автоматизация контроля цветности кристаллического сахара оптико-электронным анализатором ЦУ ТЕП-С(2011) Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. И.; Клименко, Лариса СтепановнаПриведены сравнительные результаты определения цветности белого сахара стандартным методом и новым оптико-електронным анализатором ЦУ ТЕП-С, которые показали высокий коэффициент корреляции полученных значений цветности. Представлена функциональная схема прибора и описан порядок работы на нем.Документ Природні комплекси біологічно активних речовин цукровмісної сировини(2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій ОлеговичВ основу цього матеріалу покладено сучасні відомості з проблеми використання в оздоровчому харчуванні комплексу природних сполук, що містяться у цукрових буряках та тростинній сировині. Поряд з аналізом літературних даних, у роботі представлено результати власних досліджень з визначення біокомпонентів цукрових буряків. The basis of the material placed on the issue of modern information used in health food complex natural compounds found in sugar beets and cane raw materials. Along with analysis of published data, the paper presents the results of their research to determine the bio-components of sugar beet.Документ Удосконалений експрес-метод визначення кольоровості білого цукру на модернізованому колориметрі ЦУ ТЕП-СМ(2010) Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. І.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса СтепанівнаЗа рахунок модернізації приладу для вимірювання кольоровості білого цукру без розбавлення та вдосконалення відповідної методики без попередньої пробопідготовки вдалося скоротити тривалість проведення аналізу до 30 секунд та отримати значення кольоровості з похибкою, що не перевищує вимоги ДСТУ 2015-92 (ГОСТ 12572-93).