Неопубліковані видання
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7548
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективність використання орендованих земель в умовах інтеграції(2015) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПоглиблено теоретико-методологічні засади ринкової трансформації земельних відносин та ефективного й екологобезпечного використання сільськогосподарських угідь; набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад; розроблено проект методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на новій інформаційній основі; обґрунтовано організаційно-економічні засади регулювання екологізації сільськогосподарського землекористування в контексті євроінтеграції та напрями інноваційного розвитку зрошуваного землеробстваДокумент Тепломасообмін у пекарній камері тунельної печі на початковій стадії випікання подового хліба(2023) Дудко, Сергій ДмитровичУ роботі розглянута задача розрахунку характеристик тепломасообмінних процесів, що відбуваються на початку процесу випікання – в зоні гігротермічного оброблення (ГТО) тістових заготовок подових хлібобулочних виробів, які випікаються в печі з тунельною пекарною камерою. Наведена чисельна енергетична характеристика процесу парозволоження поверхні виробів, описані закономірності розподілу технологічної пари в парозволожувальному пристрої, запропонована модель вентиляційних процесів та урахування вентиляційних потоків у тепловому балансі зони ГТО, розрахований теплообмін нижнього нагрівного каналу печі з середовищем зони ГТО та тістовими заготованками на поду печі. Розраховані значення складових теплового балансу для зони ГТО. Розрахунки виконані на прикладі круглого подового хліба масою 1 кг. Отримані результати дають змогу аналізувати енергетичні потоки, що мають бути забезпечені конструкцією і налаштуванням печі для відтворення оптимального режиму випікання. Викладені рекомендації, які можуть бути корисними проектувальникам при конструюванні тунельних хлібопекарських печей нових типів, а також операційному персоналу для оптимізації налаштувань діючих печей.Документ Оренда земель у сільському господарстві(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичРозроблені пропозиції щодо: удосконалення законодавчого забезпечення подальшого розвитку земельних відносин, методологічних та організаційно-економічних основ формування та функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення, удосконалення орендних земельних відносин, нових методичних підходів з економічної та грошової оцінок земель, ефективного використання сільськогосподарських земельДокумент Інвестиційний потенціал та особливості використання орендованих земель у аграрному секторі економіки(2015) Данкевич, Андрій ЄвгеновичПоглиблено теоретико-методологічні засади ринкової трансформації земельних відносин та ефективного й екологобезпечного використання сільськогосподарських угідь; набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад; розроблено проект методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на новій інформаційній основі; обґрунтовано організаційно-економічні засади регулювання екологізації сільськогосподарського землекористування в контексті євроінтеграції та напрями інноваційного розвитку зрошуваного землеробстваДокумент Підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств-виробників молочних консервів(2009) Гнатенко, Олена АндріївнаРозглянуто шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств-виробників молочних консервів. The ways of improving product competitiveness producers of canned milk.Документ Концепція виховання студентів у Національному університеті харчових технологій(2005) Павлов, Валерій Лук’яновичРозглядаються мета, принципи, завдання і основні напрями виховання студентів. Представлений механізм організації виховної роботи на кожному з курсів навчання. The article deals with the purpose, principles, tasks and main directions of education students. It is represents the mechanism of organization of educational work on any the courses.Документ Положення про студентське самоврядування у Національному університеті харчових технологій(2005) Павлов, Валерій Лук’янович; Баглюк, Сергій ВолодимировичПредставлені вихідні засади, структура студентського самоврядування, основні завдання його органів. Показана специфіка здійснення самоврядування на рівні студентської академічної групи, курсу, факультету, університету в цілому, а також у гуртожитку.Представлены исходные основания, структура студенческого самоуправ-ления, основные задачи его органов. Показана специфика осуществления самоуправления на уровне студенческой академической группы, курса, факультета, университета в целом, а также в общежитии.The instruction shows the initial base, the structure of student government, the main objectives of its bodies. It is sown the specificity of the self-government at the level of student academic group, course, faculty, the university as a whole, as well as in the hostel.Документ Інноваційна енерго- та ресурсозберігаюча технологія низькотемпературної термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини з використанням ферментних препаратів селективної дії(2010) Шиян, Петро Леонідович; Українець, Анатолій Іванович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Маринченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій БорисовичНа підставі досліджень, проведених в НУХТ за участю провідних фахівців галузі розроблена енерго- та ресурсозаощаджуюча технологія спиртових бражок, яка є базовою для спиртових заводів України. Основу даної технології складають операції, які забезпечують переробку сировини в умовах підвищених концентрацій зернових замісів з використанням ферментних комплексів підсиленої селективної дії з повторним використанням фільтрату барди, для скорочення технологічних втрат та зменшення енерговитрат передбачено отримання помелу з високим ступенем дисперсності. Based on studies conducted in our library with leading industry experts developed energy and technology resursozaoschadzhuyucha brazhok alcohol, which is the base for distilleries Ukraine.The basis of this technology are operations that provide the processing of raw materials in high concentrations of grain batches using enzyme complexes enhanced selective action on recycling filtrate bards, to reduce technical losses and reduction of power provides a grind with a high degree of dispersion.Документ Очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням(2008) Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаЗа умов очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням підвищується вихід цукру. At the terms of cleaning of diffusive juice a rendement rises with the improved progressive previous liming.Документ Екстракти із зернової сировини(2011) Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола Васильович; Романова, Зоряна Миколаївна; Бондар, Микола ВасильовичЕкстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »