Мультимедійні видання

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7546

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Документ
    Розробка технології інтерферонів І типу з використанням конструктивно оформленої індукторної системи багаторазової дії
    (2007) Пенчук, Юрій Миколайович
    Присвячена розробці технології отримання препаратів інтерферонів І типу з використанням у якості інтерфероногену штучно створених індукторних конструкцій на основі молекулярних комплексів дріжджової РНК, яка ковалентно приєднана до нерозчинних гранулярних матриць, з гідрохлоридом тилорону (ІММК). В дослідах встановлені особливості синтезу ІММК та їх фізико-хімічні характеристики. Показано, що вміст іммобілізованих рибополінуклеотидів в отриманих препаратах ІММК знаходився в межах 30 мкг/г, а значення величин ζ-потенціалів індукторних систем коливалося від -3,9 mV до -5,2 mV. Дослідно доведена принципова можливість отримання препаратів інтерферонів І типу з використанням ІММК у якості індуктору. Експериментально визначені кількісні та часові параметри синтезу інтерферонів клітинами-продуцентами суспензійної та моношарових культур під дією контактів з гранулами ІММК в середовищі культивування. Експериментально доведена можливість багаторазового використання ІММК у якості індуктору інтерферонів. Розроблений спосіб регенерації часток ІММК для подальшого використання. Розроблена і сконструйована дослідна установка для отримання інтерферонів в умовах in vitro з застосуванням моношарових та суспензійних клітинних культур, індукованих за допомогою ІММК. Проведена оцінка ефективності інтерфероногенезу в культурах обох типів під дією ІММК за різних технологічних умов. Здійснена оптимізація параметрів біосинтезу інтерферонів в дослідній установці, як прототипі промислової апаратури, з застосуванням ІММК у якості інтерфероногену. Розроблена апаратурно-технологічна схема отримання інтерферону І типу для обох типів досліджених культур з використанням іммобілізованої індукторної системи багаторазової дії. Work is related to designing of technology of the interferon I type preparations’ production using synthetic inductor constructions as interferongene factor. Inductor systems are molecular complexes of yeasts RNA which is covalent associated to insoluble granular matrix, and tyloron hydrochloride (IМMC). It was established character of IМMC synthesis and its physical-chemical characteristics. It was shown that concentration of immobilized rybopolinucleotides in IМMC’preparations was 30 mg/ml, and value of ζ-potentials of inductor systems was -3,9 mV to -5,2 mV. Principal opportunity of production of interferon I type preparations using IMMC as inductor was shown experimentally. Value and time parameters of interferon synthesis by producer in suspension and monolayer culture contacting to IMMC granules were established. Reusable action of IMMC as inductor of interferon synthesis was shown, also method of regeneration of IMMC particles was worked out. It was designed and made equipment for interferon production in vitro using monolayer and suspension cell cultures inducted by IMMC. Evaluation of interferon genesis’ efficiency by both types of producers’ cultures using IMMC in different technological conditions was established. Optimization of interferon biosynthesis parameters on laboratory equipment as prototype of industrial apparatus was finished. Apparatus-technological scheme of interferon I type production using immobilized reusable inductor system was designed.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності (презентація)
    (2007) Махинько, Людмила Василівна
    Ілюстративний матеріал для захисту дисертації. Робота присвячена удосконаленню технології продуктів високотемпературної коекструзії з метою підвищення їхньої якості, харчової та біологічної цінності. Вивчено вплив нетрадиційної сировини рослинного походження (насіння бобових, насіння льону, солодових екстрактів, продуктів перероблення морських водоростей, сухих подрібнених лікарських рослин, пилку квіткового) на основні показники якості готової продукції. Досліджено можливість використання такої сировини у виробництві продуктів коекструзії на основі жирових начинок, встановлено раціональні дозування нетрадиційної сировини для забезпечення високої якості та харчової цінності готових виробів. Підтверджена можливість подовжити термін зберігання продуктів коекструзії на основі жирових начинок з використанням порошків лікарських рослин. Illustrative material for the defence of a dissertation. The thesis is dedicated to the refinement of technology of products of high temperature coextrusion with the aim of increasing of their quality, food and biological value. Influence of untraditional raw material of vegetable origin (seed of legumes, seed of flax, malt extracts, products of seaweed processing, dry ground medical plants, floral pollen) has been determinated on the general characteristics of quality of the prepared products. Possibility of the using of such raw material is explored in production of coextrusion products on the basis of the fatty fillings, the rational dosages of untraditional raw material have been installed for providing the high quality and food value of the finished products. The possibility of prolonging the term of products storage of coextrusion on the basis of the fatty fillings with the using of powders of medical plants has confirmed.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології хлібобулочних виробів з продуктами із сої (ілюстративний матеріал)
    (2006) Махинько, Валерій Миколайович
    Ілюстративний матеріал для захисту дисертації. Робота присвячена удосконаленню технології хлібобулочних виробів з продуктами переробки сої для підвищення їх якості, біологічної цінності та засвоюваності. Вивчено способи підготовки зерна сої та його переробки для мінімізації вмісту антипоживних речовин. Запропоновано борошно з солоду сої та білковий концентрат солоду сої як білкові добавки до хлібобулочних виробів. Проведено порівняльний аналіз технологічних властивостей відомих та нових продуктів із сої. Визначено вплив добавок на основні процеси в тісті та його властивості. Показано зниження вмісту інгібіторів трипсину та химотрипсину в процесі послідовного пророщування та екструдування насіння сої. Підібрано та оптимізовано склад комплексного поліпшувача якості хліба з підвищеними кількостями продуктів переробки сої. Illustrative material for the defence of a dissertation. Work is dedicated to the improvement of technology of bakery products with products of processing of soya for increasing of their quality, biological value and digestibility. Ways of preparation of soya grain and its processing for minimization of the content of antinutrients have been studied. The flour from soya malt and protein concentrate of soya malt as protein additives to bakery products has been offered. The comparative analysis of technological properties of known and new products from soya has been made. Influence of additives on the basic processes in the dough and its properties has been researcher. Decrease in the content of inhibitors of tripsin and himotripsin in process of consecutive germinating and extruding of soya grain has been shown. The content of complex quality improver of bread with the raised quantities of products of soya processing has been picked up and optimized.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології булочних виробів з використанням цукровмісної сировини (Презентація)
    (2009) Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Ілюстративний матеріал для захисту дисертації. Дисертацію присвячено удосконаленню технології булочних виробів з використанням цукровмісної сировини. Науково обґрунтовано доцільність використання глюкозно-фруктозного сиропу та мальтозної патоки як цукровмісної сировини у хлібопекарській промисловості з метою удосконалення асортименту булочних виробів та розширення сировинної бази. Illustrative material for the defence of a dissertation. Dissertation is dedicated to the refinement of rolls with sugarcontent raw materials technology. Scientifically grounded is the expedience of the using of glucose-fructose syrup and maltose treacle as sugarcontent raw materials in baking production with the purpose of refinement of rolls assortment and expansion of source of raw materials.