Автореферати

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Формування економічної безпеки підприємств харчової промисловості
    (2016) Піх, Марія Зіновіївна
    Дисертація присвячена розробці теоретичних, методичних і практичних рекомендацій з формування економічної безпеки підприємств харчової промисловості. The thesis is dedicated to development of theoretical, methodical and practical recommendations on the formation of economic security of food industry enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретико-методологічні засади планування маркетингу на підприємствах харчової промисловості
    (2015) Соломянюк, Наталія Миколаївна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань планування маркетингу на підприємствах харчової промисловості з урахуванням періоду планування та маркетингових метрик. Papers are dedicated to research of theoretical, methodical and practical problems of planning marketing on enterprises of food industry taking into account the period of planning and marketing metrics.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічний менеджмент на підприємствах харчової промисловості
    (2015) Лозовська, Наталія Миколаївна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних рекомендацій щодо екологічного менеджменту на підприємствах харчової промисловості. У роботі розвинуто понятійно-категоріальний апарат екологічного менеджменту. Розглянуто та узагальнено погляди вчених на теорію екологічного менеджменту. Досліджено еволюцію розвитку екологічних стандартів.
  • Ескіз
    Документ
    Інтеграційна взаємодія підприємств харчової промисловості України
    (2012) Скопенко, Наталія Степанівна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань активізації інтеграційної взаємодії підприємств харчової промисловості України з позиції проблем та перспектив її розвитку. Papers are dedicated to research of theoretical, methodical and practical problems of activation of integration co-operation of enterprises of food industry of Ukraine as a point of view on problems and prospects of its development.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості (проблеми і перспективи)
    (2012) Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних питань активізації інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості України з позиції проблем та перспектив її розвитку. Thesis deals with theoretical, methodological and practical issues of activating the innovative activity of Ukrainian food industry enterprises from the position of problems and prospects.
  • Ескіз
    Документ
    Організаційно-економічні засади ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості
    (2012) Лисак, Володимир Юрійович
    Дисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад та розробці науково-практичних рекомендацій стосовно формування оцінювання та ефективного використання персоналу підприємств харчової промисловості що сприятиме їх ефективному функціонуванню та посиленню конкурентоспроможності. У роботі здійснено оцінку сучасного стану управління персоналом підприємств харчової промисловості. Thesis is devoted to deepening the theoretical principles and methodically develop scientific and practical recommendations concerning the formation and evaluation efficient use of personnel of the food industry which ensure their functioning and getting them a competitive advantage in the market.
  • Ескіз
    Документ
    Реструктуризація заборгованості як засіб підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості
    (2010) Остапченко, Наталія Валеріївна
    У дисертаційній роботі досліджено теоретичні та методичні підходи до реструктуризації всіх видів зобов’язань підприємств з метою управління ефективністю їх діяльності. На основі проведення дослідження існуючих класифікаційних характеристик зобов’язань підприємств розширено класифікацію зобов’язань як об’єкту управління. In this thesis the theoretical and methodological approaches to the restructuring of all kinds obligations in order to effectively control their activities. Based on a study of existing classification performance obligations of enterprises expanded classification of obligations of the facility, which aims to improve their performance.
  • Ескіз
    Документ
    Формування кадрового потенціалу на підприємствах харчової промисловості України
    (2009) Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна
    Дисертація присвячена поглибленню теоретико-методичних засад і розробці науково-практичних рекомендацій щодо застосування прогресивних методів формування та розвитку кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості, які забезпечують можливість їх ефективного функціонування. The thesis is dedicated to deepening of the theoretical and methodological foundations and working out of the scientific and practical guidelines concerning usage of advanced methods for the formation and development of personnel potential of the food industry’s enterprises, which provide the possibility of their effective functioning.
  • Ескіз
    Документ
    Бюджетування як інструмент підвищення ефективності управління запасами підприємств
    (2013) Лисенко, Жанна Петрівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2013. Актуальність дослідження обумовлена необхідністю оптимізації запасів підприємств з метою зростання ефективності управління запасами. У складі основних інструментів здійснення управління запасами одне із чільних місць займає бюджетування, яке все частіше використовують у свої діяльності підприємства. Проте частіше за все використання бюджетування як інструменту управління запасами носить фрагментарний характер, що не дозволяє повною мірою скористатись його перевагами. В сучасній літературі бюджетування розглядають як інструмент планування, віддаючи йому перевагу у поточному та тактичному плануванні. В роботі бюджетування розглянуто з позицій здійснення управлінської діяльності через реалізацію функцій управління: планування, організації, координування, мотивації і контролю. Автором запропоновано теоретичний підхід до визначення цілей, завдань та класифікації бюджетів, а також авторське визначення понять «бюджет», бюджетування», «процес бюджетування», «оптимальний виробничий запас», «ефективність управління запасами». Визначено критерії обрання найбільш ефективної моделі управління запасами та здійснення бюджетування. Dissertation on the receipt of scientific degree of Ph. D. in Economics on the speciality 08.00.04 “Economics and management of enterprises” (by the types of economic activity). – Bukovina State Finance and Economics University, Kyiv, 2013. The relevance of research due to the need to optimize inventory enterprises to improve the efficiency of inventory management. As a part of the main tools of inventory management is one of the main meth takes budgeting, which are increasingly being used in the activity of the enterprise. While most often use budgeting as a tool inventory management is fragmented, which makes full use of its advantages of the measure. In modern literature, budgeting is considered as a planning tool, giving it an advantage in the current and tactical planning. In the robot budgeting examined from the standpoint of management activities through the implementation of management functions: planning, organization, motivation, coordination and control. The author offers a theoretical approach to the definition of the goals, objectives and classification of budgets and author’s definition of concepts such as: "budget", "Budgeting", "budget process”," the optimal production reserve", "efficiency of inventory management".