Автореферати

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Формування механізму управління конкурентоздатністю підприємств
    (2004) Очеретько, Лариса Михайлівна
    Дисертація присвячена розробці науково обгрунтованих методичних і практичних рекомендацій з формування механізму управління конкурентоздатністю підприємств. Удосконалено теоретичні основи механізму управління конкурентоздатністю підприємств. Досліджено фактори, що забезпечують формування ефективної конкурентоздатності підприємств швейної галузі промисловості в ринкових умовах. The dissertation is devoted to development of the scientifically-proved methodical and practical recommendations on formation of the mechanism management of competitiveness of the enterprises. Theoretical bases of the mechanism of management are advanced by competitiveness of the enterprises. Factors which provide formation of effective competitiveness of the enterprises of a sewing industry in market conditions are investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології кондиціювання води для виробництва лікеро-горілчаної продукції
    (2012) Олійник, Світлана Іванівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2012. Дисертаційна робота присвячена питанню удосконалення технології кондиціювання води для виробництва лікеро-горілчаної продукції (ЛГП). В роботі на основі літературних даних аналізуються сучасний стан міжнародних та вітчизняних вимог до води, технології її кондиціювання та визначено шляхи удосконалення. Встановлено раціональні значення фізико- хімічних показників води підготовленої та вплив цих показників на органолептичні показники та стійкість ЛГП. Удосконалено спосіб кондиціювання води з мінімізуванням показників прозорості та забарвленості, органічних сполук, заліза, марганцю та азотовмісних мінеральних сполук. Удосконалено класифікацію вод лікеро-горілчаних заводів України та апаратурно-технологічну схему удосконаленої технології кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Річний економічний ефект від впровадження удосконаленої технології у порівнянні з базовою становить 420 тис.грн./рік для лікеро-горілчаного підприємства продуктивністю 1 млн. дал у рік. Розроблено рецептури на виробництво горілок, а також здійснюється виробництво ЛГП згідно з СОУ 15.9-37-237:2005, Додатками до ТР У 18.5084-96 та Правилом усталеної практики 15.9-37-092:2006. Thіs is for scientific degree of candidate of technical sciences in specialty 05.18.05. – The technology of sugary substances and products of fermentation. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2012. The thesis is devoted to the question of improvement of water conditioning technology for the production of alcoholic beverages. In the work on the basis of literature data is analyzed the current state of international and domestic demands for water, the technology of conditioning, identified ways to improve the production of alcoholic beverages. The optimal values of physicochemical treated water and the influence of these parameters on the organoleptic characteristics and stability of alcoholic beverages. The classification of water liquor-vodka plants Ukraine into 4 groups. Created a unified hardware-flow sheet to improve water conditioning technology for the production of alcoholic beverages, providing optimum performance for the treated water liquor-vodka production in accordance with the SOU 15.9-37-237:2005 "Water is prepared. Specifications "and as a consequence of increasing resistance of liquor.