Автореферати
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення теорії розрахунків перехідних процесів в динаміці обладнання харчових виробництв(2018) Хваста, Мирослав МихайловичРозроблено методики щодо мінімізації в енергетичному забезпеченні процесів переміщення вантажів в жорстких і пружних системах. Встановлено співвідношення параметрів, за яких в режимах ударних взаємодій навантаження асинхронних двигунів не виходять за межі стійкої частини статичних механічних характеристик. Встановлено, що у випадках прискореного руху вантажів на вертикальних ділянках співвідношення між кінетичною енергією рухомої маси і роботою рушійної сили проти сил тяжіння визначається відношенням прискорення заданого закону руху до прискорення вільного падіння. Визначено, що в перехідних процесах пуску енергетичні витрати за цей період і за стабілізованого значення кінцевої швидкості залишаються сталими. It is shown that storage devices of piece cargo transfer transport-technological systems to the category of systems with flexible connections, and their existence is associated with the need for rebuilding the flows, dividing them, forming and disbanding arrays of products, etc. It is shown that the processes of overloading cylindrical products were described using nonlinear differential equations. On the basis of the elements of the theory of probability, relationships are obtained that relate to the performance of automatic machines and the capacity of storage devices that connect them technologically. Theoretical developments are the basis for constructive solutions aimed at the use of kinetic and potential energies in their accumulations and transformations.Документ Формування механізму управління конкурентоздатністю підприємств(2004) Очеретько, Лариса МихайлівнаДисертація присвячена розробці науково обгрунтованих методичних і практичних рекомендацій з формування механізму управління конкурентоздатністю підприємств. Удосконалено теоретичні основи механізму управління конкурентоздатністю підприємств. Досліджено фактори, що забезпечують формування ефективної конкурентоздатності підприємств швейної галузі промисловості в ринкових умовах. The dissertation is devoted to development of the scientifically-proved methodical and practical recommendations on formation of the mechanism management of competitiveness of the enterprises. Theoretical bases of the mechanism of management are advanced by competitiveness of the enterprises. Factors which provide formation of effective competitiveness of the enterprises of a sewing industry in market conditions are investigated.Документ Організаційно-економічний механізм формування і функціонування фінансово-промислових груп(2004) Любімов, Віталій ІвановичДисертацію присвячено удосконаленню організаційно-економічного механізму формування і функціонування фінансово-промислових груп. Визначено економічний зміст і особливості функціонування фінансово- промислових груп в ринковій економіці. Проведено аналіз сучасного стану розвитку фінансово-промислових груп в Україні. The dissertation is devoted to improvement of the organizational-economic mechanism of formation and functioning of financial and industrial groups. The economic contents and features of functioning of financial and industrial groups in market economy were determined. The analysis of a modern condition of development of financial and industrial groups in Ukraine was carried out.Документ Удосконалення основних процесів виробництва пшеничних сухарів, сформованих екструзією(1999) Олійник, Наталія ВікторівнаДисертацію присвячено питанням розроблення нового способу виробництва сухарних шпал з використанням метода екструзії при формуванні та розпушенні тістових заготовок, та вивчення кінетики теплових процесів, що відбуваються під час випікання сухарної шпали і сушіння сухарів у конвективних установках. The thesis is devoted to issues of developing a new method for rusk bars manufacturing by using extrusion in formation and dough half-finished products and studying of heat processes kinetics which occur at the time of rusk bar baking and rusk drying in convection plants.Документ Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України(2008) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВ дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.Документ Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості(2013) Птіцина, Лариса АнатоліївнаУ роботі розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації для формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено концептуальні підходи до визначення сутності та особливостей формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємством. Класифіковано вимоги до інформації та інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень підприємств хлібопекарської промисловості і обґрунтовано доцільність їх дотримання в процесі формування управлінських рішень. Сформовано принципи раціональної організації документообігу на підприємстві. Оцінено інформаційне забезпечення підприємств хлібопекарської промисловості України та визначено рівень впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на стан системи управління. Запропоновано науково – методичний підхід до побудови дескриптивної моделі інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Удосконалено практичні рекомендації щодо адаптування системи збалансованих показників через побудову макету її функціонування до галузевих особливостей підприємств хлібопекарської промисловості. Запропоновано методичний підхід до встановлення системи показників якості стратегічного та інформаційного компонентів інформаційного забезпечення. Сформовано методичні положення з порядку оцінки економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів щодо удосконаленні інформаційного забезпечення в системі управління. In the work the theoretical principles and practical guidelines for the formation of an information management system of enterprises baking industry. Specified conceptual approaches to determining the nature and characteristics of the formation of information security in the enterprise management system. Classified information requirements and information support management decision making enterprises baking industry and expediency of their enforcement in the process of making. Formed principles of rational organization of documents in the enterprise. Reviewed information for businesses Ukraine baking industry and defined the level of influence of internal and external factors on the state of the control system. A scientific - methodical approach to building a descriptive model of information provision in the management of enterprises baking industry. Practical recommendations for improved adaptation of the balanced scorecard model by building its operation to industry features enterprise bakery industry. The methodical approach to setting scorecard as a strategic component of information and information security. Formed methodological status of the order assessing the economic impact of the introduction of the proposed measures for the improvement of information management system.Документ Формування ефективної інвестиційної стратегії підприємств молочної промисловості(2010) Штанько, Людмила ОлександрівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (харчова промисловість). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2010. Дисертацію присвячено розробці теоретичних, методичних і практичних питань формування ефективної інвестиційної стратегії підприємств молочної промисловості. В дисертації систематизовано та уточнено основі етапи стратегічного планування інвестиційних процесів на підприємстві. Для проведення стратегічного аналізу, як одного з етапів формування інвестиційної стратегії в роботі представлено принципову схему його здійснення з детальним дослідженням бізнес-потенціалу підприємства. Оцінка інвестиційного потенціалу показує загальну готовність підприємства до реалізації інвестицій, тому в роботі запропоновано схему інвестиційного потенціалу, яка розглядає ресурси підприємства як засоби, необхідні для досягнення інвестиційних цілей. На основі результатів аналізу сучасного стану підприємств молочної промисловості та впроваджуваних ними інвестиційних стратегій обґрунтовано стратегічні напрямки розвитку підприємств, які в ході дослідження поділено на дві стратегічні групи. У відповідності з визначеними стратегічними напрямками було запропоновано інвестиційні стратегії для підприємств кожної групи. Для відбору найбільш ефективного варіанту інвестування для підприємства із визначених альтернатив запропоновано використання корегуючих коефіцієнтів, які дають можливість уникнути перекосів інвестування та сприяють формуванню більш оптимального інвестиційного портфеля.