Вплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалю

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2000

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Лимонна кислота часто використовується як рецептурний компонент харчових концентратів. У статті вивчено її вплив на властивості екструдованого пшеничного крохмалю. Встановлено, що наявність кислоти суттєво впливає на реологічні та фізико-хімічні властивості екструдату. Citric acid is often used as a component of prescription food concentrates. The paper studied its effect on the properties of extruded wheat starch. It was established that the presence of the substance acid stantially affect the rheological and physico-chemical properties of the extrudate.

Опис

Ключові слова

екструдований пшеничний крохмаль, реологічні характеристики, концентрати швидкого приготування, водопоглинання, деструкція крохмалю, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, extruded wheat starch, rheological properties, fast food concentrates, water absorption, degradation of starch

Бібліографічний опис

Вплив лимонної кислоти на властивості екструдованого крохмалю / О. В. Кобилінська, В. М. Ковбаса, О. С. Припік, О. В. Ромашко // Харчова промисловість. – 2000. – Вип. 45. – С. 275-279.

Зібрання