Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24154
Title: Використання фільтрату барди при приготуванні зернових замісів
Authors: Шиян, Петро Леонідович
Мудрак, Тетяна Омелянівна
Боярчук, Ярослав Андрійович
Сосницький, Віталій Володимирович
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
зброджування
сусло
фільтрат барди
леткі органічні домішки спирту
кратність використання фільтрату барди
of the filtrate bards
fermentation mash filtrate bards
volatile organic impurities of alcohol
use of the multiplicit
Issue Date: 2015
Citation: Використання фільтрату барди при приготуванні зернових замісів / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Я. А. Боярчук, В. В. Сосницький // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2015. - № 17. - С. 97-101.
Abstract: Проведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини із заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на синтез летких органічних домішок спирту. Визначено оптимальну кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. In a market economy to the domestic alcohol industry faces challenges, first and foremost, is to reduce production costs through the development and implementation of principally new innovative technologies that provide increased specific output of commodity products while maximizing utilization of waste. Analysis alcoholic fermentation of starch mash the replacement process water filtrate bards at the stage batch cooking. It was established that the use of leachate bards positively affects the activity of yeast cells, reducing the synthesis of volatile organic impurities and acids. Defined maximum number of replacement water use and multiplicity filtrate bards at the stage of preparation of mixing depending on the dry matter content in the must
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24154
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18.pdf466,08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.