Вивчення впливу КВЧ-опромінення води на її структурно-енергетичний стан та можливі біологічні наслідки процессу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У сучасної людини серед факторів впливу на її здоров’я показників стану оточуючого середовища з’явився новий важливий показник: рівень опромінення людини всюдисющим електромагнітним опроміненням техногенного походження. Серед численних джерел такого опромінення в останньому десятилітті лідируюче зайняло місце пристрої бездротового зв’язку. Мобільні телефони, генератори wi-fiта блютузвипромінюють електромагнітні хвилі у міліметровому діапазоні довжин хвиль (гігагерцовий діапазон частот). Інтерес до такого електромагнітного фону, що супроводжує життя людей, значно зріс після відкриття особливої чутливості до нього біологічних організмів, включаючи людей. Вивчення біологічного відгуку на міліметрове випромінення – квазівисокочастотне (КВЧ) призвело до розробки ефективного використання КВЧ випромінення в біології, медицині, виробництві. Після впровадження СВЧ терапії з’явився новий метод терапії – КВЧ. Причому загально визнано, що основою терапевтичного ефекту є зміна під впливом електромагнітного опромінення структурно-енергетичного стану ендогенної води. В даній роботі досліджено показники структурно енергетичного стану води(ph, ovp, ppm, кінематична в’язкосте) до і після опромінення від смартфону LenovoA820 на відстані 15 мм від антени апарату до поверхні води . Товщина шару води 10 мм, час опромінення води становив 60 і 120 секунд.Встановлено, що зміна циклічного характеру параметрів структурно енергетичного стану води після опромінення води в безпосередній близькості мобільного телефону свідчить про високу імовірність впливу такого опромінення на структурно енергетичний стан зовнішньо -та внутрішньоклітинної води в тканинах людського організму що безпосередньо контактують з мобільним телефоном в процесі користування останнім.Проведені дослідження достеменно свідчать, що до діючих правил особистої гігієни з повною серйозністю слід додати розробку та додержання правил електромагнітної гігієни, аби забезпечувати безпечність для здоров’я, користування зростаючими в потужності та спектрі застосування засобів бездротового зв’язку.

Опис

Ключові слова

вода, структурно-енергетичний стан, електромагнітні хвилі, мобільниний телефон, water, structural energy state, electromagnetic waves, mobile phone, кафедра технології оздоровчих продуктів, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

Бібліографічний опис

Большак, Ю. В. Вивчення впливу КВЧ-опромінення води на її структурно-енергетичний стан і можливі біологічні наслідки процессу / Ю. В. Большак, А. І. Українець, А. І. Маринін, Р. С. Святненко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 5. – С. 217–225.

Зібрання