Біологічно активні речовини плодово-ягідних культур та їх роль в життєдіяльності організму людини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021-09-15

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

За сучасними уявленнями науки про здорове харчування рослинна сировина набуває все більшого значення у профілактиці та лікуванні ряду захворювань. Значну харчову і дієтичну дію мають овочі, плоди та ягоди, виготовлені на їхній основі продукти, особливо з додаванням нетрадиційних джерел БАР. З метою зміцнення імунної системи організму й попередження онкозахворювань рекомендується вводити до раціону впродовж року вітаміновмісні плоди та ягоди. /According to modern ideas of the science of healthy eating, plant raw materials are becoming increasingly important in the prevention and treatment of a number of diseases. Vegetables, fruits and berries, products made on their basis, have a significant nutritional and dietary effect, especially with the addition of non-traditional sources of BAS. In order to strengthen the body's immune system and prevent cancer, it is recommended to introduce vitamin-containing fruits and berries into the diet throughout the year.

Опис

Ключові слова

біологічно активні речовини, плоди, ягоди, biologically active substances, fruits, berries, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Камінська, С. Біологічно активні речовини плодово-ягідних культур та їх роль в життєдіяльності організму людини / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 10-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 15 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С.115–116.