Health action fondant sweets

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Analysis of the fondant sweets chemical composition shows their low bioavailability, the almost complete absence of important bioactive substances such as vitamins, minerals, dietary fibers. That’s why, fondant sweets require substantial correction of the chemical composition for increasing the number of bioactive substances, while reducing energy values. That’s why as a functional enrichers of fondant sweets was selected such plant material as precooked fruit mass of mulberry fruit (Morus nigra), powder of goji berry (Lycium barbarum) and chicory syrup. Аналіз хімічного складу помадних цукерок показує їх низьку біологічну цінність, практично повну відсутність таких важливих біологічно активних речовин, як вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна. У зв'язку з цим, помадні цукерки мають потребу в істотній корекції хімічного складу в напрямку підвищення кількості біологічно активних речовин, при одночасному зниженні енергетичної цінності.Саме тому в якості функціональних збагачувачів помадних цукерок було обрано рослинну сировину, а саме фруктову підварку з плодів шовковиці (Morus nigra), порошок ягід дерези звичайної (Lycium barbarum) та сироп цикорію.

Опис

Ключові слова

fondant sweets, bioactive substances, mulberry fruit, goji berry, chicory syrup, помадні цукерки, біологічно активні речовини, плоди шовковиці, ягоди дерези, сироп цикорію, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Chernyshenko, N. Health action fondant sweets / N. Chernyshenko, A. Bashta // 8th Central European Congress on Food 2016 - Food Science for Well-being (CEFood 2016), 23-26 May 2016 : Book of Abstracts. – K. : NUFT, 2016. – Р 68.