Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4059
Title: Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів
Authors: Бобрівник, Леонід Дем'янович
Климович, В. М.
Мірошников, Олег Миколайович
Подобій, Олена Валеріївна
Ляховчук, О. В.
Keywords: гідратація
hydration
хлориди
нітрати
карбонати
chlorides
nitrates
carbonates
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Issue Date: 1998
Citation: Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів та карбонатів деяких лужних металів / Л. Д. Бобрівник, В. М. Клімович, О. М. Мірошников, О. В. Подобій, О. В. Ляховчук // Наукові праці УДУХТ. – 1998. - № 4, Ч. 2. – С. 124-125.
Abstract: Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.
It was shown that potassium cation indirectly influences on the saccharose hydratation efforting hydrogen bonds in solutions. The solvatation of anions by saccharose increases with increase of anion charge. Chloride ion exerts significant influence on conformation change of saccharose molecules.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4059
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
134.pdf133,4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.