Influence of lactose fermentative yeast on fermented serum and malt drink parameters

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Influence of different lactose fermentative yeast races (Zygosaccharomyces lactis 868-K, Saccharomyces lactis 95, Kluyveromyces lactis 469) on physical and chemical parameters of fermented wort in comparison with the standard ones was investigated. The results prove the highest fermentative activity of Zygosaccharomyces lactis 868-K yeast, in particular: ethyl alcohol content – 1.0 v. %, sodium hydroxide solution acidity with concentration of 1 mol/dm3 per 100 cm3 of drink – 3,5 cm3, drink stability at 20 °C – 5 days. Physical and chemical parameters of wort fermented with Saccharomyces lactis 95 and Kluyveromyces lactis 469 yeast are considerable lower than the standard ones which points at rather low activity of ferments catalyzing lactose hydrolysis.

Опис

Ключові слова

fermentation waste products, serum and malt drink, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Chepel, N. Influence of lactose fermentative yeast on fermented serum and malt drink parameters / Nataliy Chepel, Оlena Grek , Оlena Krasulia // The Second North and East European Congress on Food (NEEFood-2013): Book of Abstracts. — 26-29 May 2013. — K.: NUFT, 2013. - Р. 86.