Травень 2018 р Жовт . Національний університет харчових технологій НОВІ НАДХОДЖЕННЯ Інформаційний бюлетень № Науково-технічна бібліотека 10 1 Семінари та тренінги Пропонуємо замовити семінар чи тренінг на теми:  Scopus. основні можливості для науковців.  Робота з науковими джерелами інформації.  Правила складання списків літератури.  Google Академія для науковців.  Оформлення бібліографічних посилань у наукових роботах. Контактна інформація: Тел. 287-94-77.  WEB-сайт бібліотеки: library.nuft.edu.ua  Електронний каталог: elibrary.nuft.edu.ua/library/DocSearchForm  Електронний архів Національного університету харчових технологій (eNUFTIR): dspace.nuft.edu.ua  Електронна бібліотека: library.nuft.edu.ua/ebook (доступ забезпечується лише через локальну мережу університету).  Інструкція по користуванню електронними ресурсами бібліотеки: library.nuft.edu.ua/inform/instruktciya.pdf  Інструкція для пошуку у фонді бібліотеки навчально-методичної літератури з навчальних дисциплін: library.nuft.edu.ua/inform/instr.pdf  Інструкція по створенню профілю вченого в GOOGLE Академії: library.nuft.edu.ua/inform/GoogleScholar.pdf  Оформлення бібліографічних посилань у наукових роботах: library.nuft.edu.ua/inform/poradnyk.pdf  Визначення кодів універсальної десяткової класифікації (УДК) на всі видання. Замовлення можна надіслати на е-mail: kod_udk@ukr.net або звертатись у відділ інформаційно-аналітичної та довідково-бібліографічної роботи науково- технічної бібліотеки (корпус Д, другий поверх, ліве крило, кім. 9). Довідки за тел. 287-92-09, 92-09 (внутрішній). Наш e-mail: library@nuft.edu.ua 2 004 КОМП’ЮТЕРНА НАУКА І ТЕХНОЛОГІЯ ..................................................................... 3 005 УПРАВЛІННЯ. МЕНЕДЖМЕНТ ...................................................................................... 3 33 ЕКОНОМІКА. ЕКОНОМІЧНІ НАУКИ .............................................................................. 4 579 МІКРОБІОЛОГІЯ ................................................................................................................... 5 613 ГІГІЄНА В ЦІЛОМУ .............................................................................................................. 6 621.56 ХОЛОДИЛЬНА ТЕХНІКА ............................................................................................. 6 657 БУХГАЛТЕРІЯ. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК .............................................................. 7 658.1 ФОРМИ ПІДПРИЄМСТВ. ФІНАНСИ .......................................................................... 7 658.5 ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА ............................................ 7 663.5 СПИРТОГОРІЛЧАНЕ ВИРОБНИЦТВО ..................................................................... 7 664 ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ ЗАГАЛОМ .................................................................... 8 665.5 ЕФІРНІ ОЛІЇ. ПАРФУМЕРІЯ. КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ ...................................... 8 681.5 АВТОМАТИКА. ТЕХНІКА АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ ........................... 8 811 МОВИ ......................................................................................................................................... 8 821 ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА ................................................................................................... 9 ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ ........................................................................................................... 9 Нові надходження № 10 (жовтень) : інформаційний бюлетень / НТБ НУХТ ; уклад. І. Сбоєва, комп’ютерна верстка І. Путіліна. – Київ : НУХТ, 2018. – 10 с. Інформаційний бюлетень містить відомості про нові надходження видань, що надійшли до фонду науково-технічної бібліотеки у жовтні 2018 року. Подано повний бібліографічний опис видань. Проінформовано про кількість примірників і місце знаходження видань у структурних підрозділах бібліотеки. Матеріал згруповано за розділами УДК, у межах розділу – за абеткою авторів або назв видань. Електронна версія інформаційного бюлетеня "Нові надходження" публікується на сайті бібліотеки в розділі "Інформаційна діяльність". Щомісячно з 25 по 27 число, проходять виставки нових надходжень в науковому читальному залі. Бюлетень адресовано науковцям, викладачам і студентам вищих навчальних закладів. Зміст 00 51.40 Організація баз даних та знань рекомендації до виконання курсової роботи для студентів осв ступеня "Бакалавр" спеціальності заочної форм навчання / уклад. : О. М. М'якшило, О. В. Харкянен, К. Є. Бобрівник ; Нац. ун 31 с. - Електронна бібліотека. каф. інформаційних систем. 51.44 М'якшило О. М. ресурс] : конспект лекцій для студентів освітнього ступеня "Ба спеціальності 122 "Комп'ютерні науки" денної та заочної форм навчання / О. М. М'якшило, О. В. Харкянен ; Нац. ун 2018. – 47 с. – Електронна бібліотека. НУХТ. – каф. інформаційних систем 51.45 Інтелектуальний аналіз даних рекомендації до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентів освітнього ступеня "Бакалавр" спеціальності 122 "Комп'ютерні науки" заочної форм навчання / уклад. : О. В. Харкянен ; Нац. ун-т харч. технол. бібліотека. – інформаційних систем. 51.46 Проектування інформаційних систем рекомендації до виконання курсового проекту для студентів освітнього ступеня "Бакалавр" спеціальності 122 "Комп'ютерні науки" денної та заочної форм навчання / уклад. : О ун-т харч. технол. Навчально-методичні матеріали НУХТ. 005.3 М85 Мотузка Ю. М. ентерального харчування : автореф. дис. ... д "Товарознавство харчових продуктів" / Мотузка нац. торг.-екон. ун Кільк. прим. : 1 (Наук 3 4 КОМП’ЮТЕРНА НАУКА І ТЕХНОЛОГІЯ [Електронний ресурс] 122 "Комп'ютерні науки" денної та -т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2018. – Навчально-методичні матеріали НУХТ. Проектування інформаційних систем -т харч. технол. – Навчально-методичні матеріали . [Електронний ресурс] – Київ : НУХТ, 2018. – 39 с. Навчально-методичні матеріали НУХТ. [Електронний ресурс] . М. М'якшило, О. В. Харкянен ; Нац. – Київ : НУХТ, 2018. – 24 с. - Електронна бібліотека. – каф. інформаційних систем. УДК 004(07) 005 УПРАВЛІННЯ. МЕНЕДЖМЕНТ Управління безпечністю та якістю продуктів для -ра техн. наук : 05.18.15 Юлія Миколаївна ; Київ. -т. – Київ, 2018. – 44 с. овий читальний зал) УДК 005.336.3:[641.1:613.2.032.33](043.3) : методичні ітнього – - УДК 004.65(07) [Електронний калавр" – Київ : НУХТ, УДК 004(07) : методичні – Електронна – каф. УДК 004(07) : методичні – 46.168 Побережна М. П. конспект лекцій для студентів спеціальності 073 "Менеджмент" денної та заочної форм навчання / М. П. Побережна ; Нац. ун : НУХТ, 2018. – 53 с. матеріали НУХТ. 006 СТАНДАРТИЗАЦІЯ ТА СТАНДАРТИ 51.43 Сертифікація, стандартизація та правовий захист програмних засобів [Електронний ресурс] ступеня "Магістр" спеціальності 122 "Комп'ютерні науки" освітньо професійних програм : "Інформаційні управляючі с "Комп`ютерний еколого навчання / уклад. : Л. Г. Загоровська, М. В. Гладка ; Нац. ун технол. – Київ : НУХТ, 2018. методичні матеріали НУХТ. 330.1 М48 Мельниченко В. В. потенціалу сільськогосподарських підприємств : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / Мельниченко Вадим Васильович ; Нац. ун-т біоресурсів і Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 330.1 М69 Міхно І. С. відходів життєдіяльності у сільській місцевості : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 "Економіка та управління наці господарством" / Міхно природокористування України. Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 330.3 В68 Володіна В. О. підприємництва : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 "Економіка та управління національним господарством" / Володіна Валерія ; Вищ. навч. закл. "Нац. акад. упр.". Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 4 Комунікаційний менеджмент [Електронний ресурс] -т харч. технол. – Електронна бібліотека. – Навчально – каф. менеджменту та адміністрування. УДК 005:316.77 : лабораторний практикум для студентів освітнього истеми та технології", -економічний моніторинг" денної форми – 44 с. – Електронна бібліотека - каф. інформаційних систем. УДК 006+34]:004.4(07) 33 ЕКОНОМІКА. ЕКОНОМІЧНІ НАУКИ 330.1 ЕКОНОМІЧНА НАУКА В ЦІЛОМУ Розвиток і використання біоенергетичного природокористування України. – Київ, 2018. УДК 330.131.5:620.925(043.3 Організаційно-економічні засади утилізації Інеса Сергіївна ; Нац. ун – Київ, 2018. – 23 с. УДК 330.101.541:502.174:711.437(043.3) 330.3 ДИНАМІКА ЕКОНОМІКИ Державне регулювання інноваційними інтересами – Київ, 2018. – 19 с. УДК 330.341.1:32(477)(043.3) – Київ -методичні (07) - -т харч. - Навчально- – 21 с. ) побутових ональним -т біоресурсів і Олегівна 331.5 Д81 Дуда Г. Б. потенціалу сільськогосподарських підприємств в системі інноваційної економіки : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / Дуда Галина Богданівна ; Поділ. держ. аграр. Подільський, 2018. Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 336 Ш50 Шерстюк О. Л. автореф. дис. ... д та аудит (за видами еко Олександр Леонідович ; Нац. центр "Ін-т аграр. екон.". Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 338.4 ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ ТА НАДАННЯ 338.4 К95 Кучин С. П. механізмом сфери культури 08.00.03 "Економіка та управління наці Сергій Павлович ; Вищ. навч. закл. "Нац. акад. упр." Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 579 Г79 Грегірчак Н. М. основами НАССР : лаб. практикум : навч. посіб. / Н. М. Грегірчак, С. М. Тетеріна, Т. М. Нечипор ; Нац. ун 2018. – 274 с. Кільк. прим. : 30 (Чита 5 331.5 РИНОК ПРАЦІ. ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ Формування, використання та розвиток трудового -техн. ун – 20 с. УДК 331.552.4:631.11:658.589(043.3) 336 ФІНАНСИ Теорія та методологія аудиту фінансової інформації : -ра екон. наук : 08.00.09 "Бухгалтерський облік, аналіз номічної діяльності)" / Шерстюк акад. аграр. наук України ; Нац. наук. – Київ, 2018.– 39 с. УДК 336:657.6:001.8(043.3) ГАЛУЗЯМИ ЕКОНОМІКИ Удосконалення державного регулювання економічним в Україні : автореф. дис. ... д ональним господарством" / Кучин – УДК 338.46(043.3) 579 МІКРОБІОЛОГІЯ Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з -т харч. технол. льний зал, Учбовий відділ) УДК 576.8:664.01(075.8) -т. – Кам'янець- ПОСЛУГ ЗА -ра екон. наук : Київ, 2018. – 43 с. – Київ : НУХТ, 613.2 У45 Українець А. І. продуктів та дієтичних добавок : підручник / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко ; Нац. ун 2018. – 336 с. Кільк. прим. : 30 (Читальни 63.26 Оптимізація технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] лабораторних робіт для студентів освітнього ступеня "Магістр" за спеціальності 181 продуктів оздоровчого та профілактичного призначення" заочної форми навчання / уклад. : Н. Е. 2018. – 16 с. – Електронна бібліотека. НУХТ. - каф. технології оздоровчих продуктів. 63.37 Фролова Н. Е. оздоровчих продуктів освітнього ступеня "Магістр", спеціальності 181 "Харчові технології", освітньої програми "Технології харчових продуктів профілактичного призначення" денної та заочної форм навчання / Н. Е. Фролова ; Нац. ун Електронна бібліотека. каф. технології оздоро 63.38 Оптимізація технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів [Електронний ресурс] та виконання контрольної роботи для "Магістр" за спеціальності 181 "Харчові технології, освітньої програми "Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення" заочної фо т харч. технол. – Навчально-методи продуктів. 621.56 П39 Плодоовочесхови підручник / М. Г. Хмельнюк, В. П. Кочетов, Одес. нац. акад. харч. технол., Нац. ун Бондаренко М. О., Кільк. прим. : 4 (Читальний зал, Учбовий відділ) 6 613 ГІГІЄНА В ЦІЛОМУ 613.2 ДІЄТЕТИКА. ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ Перспективні технологічні процеси виробництва нових -т харч. технол. й зал, Учбовий відділ) УДК 664.2.083.641.51/.53(075.8) : методичні рекомендації до виконання "Харчові технології , спеціалізації "Технології харчових Фролова ; Нац. ун-т харч. технол. – Навчально-методичні матеріали УДК 613.292- Оптимізація технологічних процесів ви [Електронний ресурс] : курс лекцій для студентів -т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2018. – Навчально-методичні матеріали НУХТ. вчих продуктів. УДК 613.292 : методичні рекомендації до вивчення дисципліни студентів освітнього ступеня рми навчання / уклад. : Н. Е. Фролова ; Нац. Київ : НУХТ, 2018. – 12 с. – Електронна бібліотека. чні матеріали НУХТ. – каф. технології оздоровчих УДК 613.292 621.56 ХОЛОДИЛЬНА ТЕХНІКА ща : проектування, оптимізація, А. В. Форсюк, -т харч. технол. 2018. – 228 с. УДК 621.565(075.8) – Київ : НУХТ, – Київ : НУХТ, 048.34(07) робництва оздоровчого та – 128 с. – – -048.34(07) ун- – -048.34(07) розрахунки : Н. В. Жихарєва – Одеса : 657 БУХГАЛТЕРІЯ. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК 657.1 Л37 Левкович А. В. логістичними втратами ви екон. наук : 08.00.09 "Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами економічної діяльності)" / Левкович екон. ун-т. – Львів, Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 657 М15 Макаренко А. С. раціональним лісокористуванням : автореф. 08.00.09 "Бухгалтерський облік, аналіз та аудит (за видами еконо діяльності)" / Макаренко природокористування України. Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал 658.1 У31 Удосконалення обліково інтеграцію країни І. М. Власенко [та ін.] ; за ред. Л. М. Чернелевського ; Нац. ун технол. – Київ : НУХТ, 2018. Кільк. прим. : 2 (Чи 658.5 ОРГАНІЗАЦІЯ ТА 658.5 К90 Культівська О. В. технологій електронного бізнесу : автореф. дис. ... канд. 08.00.04 "Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)" / Культівська екон. ун-т ім. С. Кузнеця. Кільк. прим. : 1 (Науковий читальний зал) 663.5 СПИРТОГОРІЛЧАНЕ ВИРОБНИЦТВО 663.5 З-91 Зуб Н. О. Удосконалення технології спиртової бражки з використанням електрохімічно активованої води : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 "Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння" / Зуб Наталія Олегівна ; Ін України. – Київ, 2018. Кільк. прим. : 1 (Науковий чи 7 Облік і внутрішній контроль в робничих підприємств : автореф. Андрій Васильович ; Львів. торг. 2018. – 21 с. УДК 657.1:658.7:334.71(6+657.633(043.3) Обліково-аналітичне забезпечення управління дис. ... канд. екон. Анна Сергіївна ; Нац. ун – Київ, 2018. – 25 с. ) УДК 657:005:630*67(043.3) 658.1 ФОРМИ ПІДПРИЄМСТВ. ФІНАНСИ -аналітичної роботи та її вплив на економічну : кол. моногр. / Л. М. Чернелевський, Н. І. Беренда, – 211 с. тальний зал, Науковий відділ) ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА Інноваційний розвиток підприємств на основі Ольга Володимирівна ; Харк. нац. – Харків, 2018. – 20 с. УДК 658.589:004.738.5(043.3) -т продовольчих ресурсів ; Нац. акад. аграр. наук – 21 с. тальний зал) УДК 663.531:577.15:663 (12/18:546.212 (043.3) управлінні дис. ... канд. - наук : мічної -т біоресурсів і -т харч. УДК 658 екон. наук : 664 ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ ЗАГАЛОМ 31.16 Реологія технологічних мас у виробництві харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробів рекомендації до вивчення дисципліни для здобувачів освітнього ступеня "Доктор філософії" спеціальн денної форми навчання / уклад. : О. А. Литвиненко ; Нац. ун технол. – Київ : НУХТ, 2018. Навчально-методичні матеріали НУХТ. стандартизації та сертифікації обладнання. 665.5 ЕФІРНІ ОЛІЇ. 665.5 Т38 Технології ефірних олій і парфумерно практикум : навч. посіб. / В. В. Манк, М. І. Осейко, В. І. Бабенко [та ін.] ; Нац. ун-т харч. технол. Кільк. прим. : 20 (Читальний зал, Учбовий відділ) 681.5 АВТОМАТИКА. ТЕХНІКА АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ 37.78 Контроль та керування хіміко [Електронний ресурс] ступеня "Бакалавр" спеціальності 161 "Хімічні технології та інженерія" денної та заочної форм навчання / уклад. : Ю. О. Самойленко, Д. В. Паньков ; Нац. ун Електронна бібліотека. автоматизації та інтелектуальних систем керування. 811.111 Б59 Business english = Ділова англійська мова : ступеня "Магістр" технічних та технологічних спеціальностей денної форми навчання : навч. посіб. / О. М. Галинська О. В. Кияшко, В. В. Мірочник ; Нац. ун Сердюк В. Л., 2018. Кільк. прим. : 1 (Читальний зал) 8 [Електронний ресурс] ості 133 "Галузеве машинобудування" – 12 с. - Електронна бібліотека. – каф. машинобудування, УДК 664:532.135(07) ПАРФУМЕРІЯ. КОСМЕТИЧНІ ЗАСОБИ -косметичних продуктів – Київ : НУХТ, 2018. – 139 с. УДК 665.5(075.8) -технологічними процесами : лабораторний практикум для студентів освітнього -т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2018. – Навчально-методичні матеріали НУХТ. УДК 681.5:004.42(07) 811 МОВИ для студентів освітнього -т харч. технол. – 127 с. УДК 811.111(075.8) : методичні -т харч. – : лаб. – 69 с. – – каф. , Л. В. Власенко, – Київ : 821.161.2 Н34 Науменко Н. В. в українській поезії : монографія / Н. В. Науменко ; Нац. ун технол. – Київ : Сталь, 2018. Кільк. прим. : 2 ( Науковий відділ) 1. Безпека життєдіяльності : 2. Бібліотечний форум : 3. Вища освіта України : 2018. 4. Вища школа : 5. Вісник Нацiональної академiї наук України : Київ, 2018. 6. Діловодство та документообіг : 2018. 7. Екологія підприємства : 8. Збірник рефератів дисертацій, НДР та ДКР. 9. Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право : Київ, 2018. 10. Інтегровані технології та енергозбереження : Харків, 2018. 11. Інтелектуальна власність : 12. Інформаційний збірник та коментарі Мінiстерства освіти і науки України. № 9. – Київ, 2018. 13. Кадровик : щоміс 14. Казна України : 15. Маркетинг и реклама : 2018. 16. Масложировой комплекс : 2018. 9 821 ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА Черлений дзвін, цілитель душ нетлінний – 260 с. УДК 821.161.2 ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ наук.-попул. журн. № 8, № 9 наук.-інформ. журн. № 4 (14). теорет. та наук.-метод. часоп. № 3 (70). наук.-практ. вид. № 7-8 (169), № 9 (170). щомiсяч. журн. щомісяч. спец. журн. спец. журн. № 10 (75), – Київ, 2018. № 9. – наук. журн. наук. наук.-практ. журн. № 9. яч. проф. журн. № 10. – Київ, 2018. наук.-практ. вид. № 6 (63). – Київ, 2018. укр. науч.-практ. журн. № 9 (264). науч.-практ. журн. № 2 (61). : образи вина -т харч. -1.09 . – Київ, : 2018. – Київ, 2018. – Київ, – Київ, 2018. № 9. – № 10 (89). – Київ, Київ, 2018. № 4 (99). – -практ. журн. № 3. – – Київ, 2018. – Харків, – Запорожье, 10 17. Мир туризма : № 4. – Київ, 2018. 18. Мир упаковки : № 4. – Київ, 2018. 19. Отельер & ресторатор : № 2-3 (64-65). – Київ, 2018. 20. Офіційний вісник Президента України : інформ. бюл. № 22 (419). – Київ, 2018. 21. Охорона праці : наук.-вироб. щомісяч. журн. № 9 (291). – Київ, 2018. 22. Охорона праці і пожежна безпека : вироб.-практ. довід. журн. № 10 (94). – Київ, 2018. 23. Проблемы машиностроения : междунар. науч.-техн. журн. Т.21. № 3. – Харьков, 2018. 24. Продукты Украины = Food UA : информ.-аналит. журн. № 5 (89). – Київ, 2018. 25. Рестораторъ : произв.-практ. журн. № 10 (157). – Київ, 2018. 26. Сад, виноград i вино України : наук.-попул. журн. № 2. – Київ, 2018. 27. Світ фінансів : наук. журн. № 2 (55). – Тернопіль, 2018. 28. Теорія і практика інтелектуальної власності : наук.-практ. журн. № 3 (101). – Київ, 2018. 29. Український туризм : № 5. – Київ, 2018. 30. Фінансовий контроль : наук.-практ. журн. № 8 (151). – Київ, 2018. 31. Холодильна техніка та технологія : наук.-техн. журн. Т. 53. № 4. – Одеса, 2017. 11