Визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду на керамічних фільтрувальних елементах - Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович (My University, 2019)
У матеріалі розроблена методика визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду з врахуванням геометричних параметрів реального пористого тіла. Запропоновано математичні залежності для визначення коефіцієнту проникності шару осаду у процесі ультрафільтрації.

The article develops a methodology for determining the permeability coefficient of the structural layer of sediment with consideration of the geometric parameters of a real porous body. Mathematical dependencies for determining the permeability coefficient of the sediment layer in the process of ultrafiltration are proposed.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; коефіцієнт проникності; керамічні фільтрувальні елементи; шар осаду; department of foodstuff expertise; permeability coefficient; ceramic filter elements; sediment layer