Пащенко, Богдан СергійовичШтефан, Євгеній Васильович2024-04-012024-04-012019Пащенко, Б. С. Визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду на керамічних фільтрувальних елементах / Б. С. Пащенко, Є. В. Штефан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 85 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11-12 квітня 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 2. – С. 340https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42475У матеріалі розроблена методика визначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду з врахуванням геометричних параметрів реального пористого тіла. Запропоновано математичні залежності для визначення коефіцієнту проникності шару осаду у процесі ультрафільтрації.The article develops a methodology for determining the permeability coefficient of the structural layer of sediment with consideration of the geometric parameters of a real porous body. Mathematical dependencies for determining the permeability coefficient of the sediment layer in the process of ultrafiltration are proposed.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівкоефіцієнт проникностікерамічні фільтрувальні елементишар осадуdepartment of foodstuff expertisepermeability coefficientceramic filter elementssediment layerВизначення коефіцієнту проникності структурного шару осаду на керамічних фільтрувальних елементахAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0000-0002-0697-7651