Романов, Микола СергійовичКишенько, Василь ДмитровичЛаданюк, Анатолій Петрович2015-05-222015-05-222014Романов, М. С. Оптимізація процесу пивоваріння з використанням сценарного підходу в умовах ситуаційної невизначеності / М. С. Романов, В. Д. Кишенько, А. П. Ладанюк // Харчова наука і технологія. — 2014. - № 3 (28). - С. 89-95.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20633Роботу присвячено дослідженню питання оптимізації основних технологічних процесів виробництва пива. Користуючись отриманими знаннями, розроблено інтелектуальну систему управління процесами виробництва пива, в основу якої покладено принципи ситуаційного аналізу поведінки об’єкта управління. Проведений аналіз отриманих результатів дає змогу розробити алгоритми керування, які б дали можливість покращити такі техніко-економічні показники як якість продукції, витрати сировини та продуктивність технологічного комплексу. The work is devoted to research how to optimize core processes of beer production. Using the knowledge, developed intellectual system management processes of beer production, which is based on the principles of situational analysis of behavior control object. The analysis of the results makes it possible to develop control algorithms that have made it possible to improve the following technical and economic parameters as product quality, productivity and cost of raw materials processing facility.оптимізація виробництва пивасценарний підхідситуаційне змінюванняідентифікаціяінтелектуальна системаbeer production optimizationscenario approachsituational variationidentificationintelligentкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаОптимізація процесу пивоваріння з використанням сценарного підходу в умовах ситуаційної невизначеностіArticle