Науково - теоретичні основи екстрагування лікарської рослинної сировини - Дячок, Василь Володимирович (My University, 2010)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2010. Дисертація присвячена вивченню механізму та закономірностей процесу екстрагування із лікарської рослинної сировини з метою одержання комплексних екстрактів і на їх основі лікарських фітозасобів. Thesis for a doctor of technical sciences degre in speciality 05.18.12 - processes and equipment of food, microbiological and pharmaceutical productions. University National the of of Technology Food of of Ministry Ukrainian of of Education of and of Science, Kiev, 2010. Dissertation is devoted the study of conformities to the law of process of extracting from a medicinal vegetal raw material with the purpose of obtain of complex extracts and on their foundation of medication.
Keywords: кінетика екстрагування; внутрішньоклітинна речовина; математична модель; дифузія; масообмін; kinetics extraction; intracellular substance; mathematical model; diffusion; mass-transfer