Зневоднення водно-спиртових розчинів цеолітами - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2004)
Досліджена можливість використання природних цеолітів для зневоднення водно-спиртових розчинів. Показана вибіркова поглинальна здатність води із водно-спиртових розчинів мордентітом і клиноптилолітом.
Keywords: зневоднення; обезвоживание; dehydration; водно-спиртові розчини; цеоліти; сорбція; водно-спиртовые растворы; цеолиты; сорбция; water-alcohol solutions; zeolites; sorption; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів