Спосіб масообміну між рідиною та парою в колонних тарілчастих апаратах циклічної ректифікації - Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій Володимирович; Дмитрук, Павло Аркадійович; Малигін, А. І. (My University, 2012)
Запропонований спосіб масообміну в системі рідина-пара з контрольованими затримками рідини на тарілках апарата. Спосіб передбачає примусову роботу переливних пристроїв за заданим алгоритмом незалежно від режиму подачі пари і її тиску, виключає перемішування рідини на суміжних тарілках і новоутворення домішок. Схематично продемонстровано один із можливих варіантів його виконання.
Keywords: циклічна ректифікація; cyclic-rectification; переливні пристрої; фазова рівновага; керовані цикли; тарілки; масообмінний апарат; delay of the liquid; compensation devices; phase equilibrium; plates; mass exchange machine; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства