Метонімія як засіб реалізації вторинної номінації - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2020)
У статті досліджено метонімію як засіб вторинної номінації. Установлено, що метонімія є семантичним процесом, у якому з’являється мовне оформлення різноманітних відношень суміжності, що їх установлює свідомість людини між концептуальними категоріями предметності, кількості, належності тощо. Metonymy as a means of secondary nomination is explored in the article. Metonymy is found to be a semantic process in which linguistic registration of various relations of adjacency emerges, which is established by a person's consciousness between conceptual categories of subject matter, quantity, belonging, etc.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; номінація; вторинна номінація; метонімія; синекдоха; суміжність; nomination; secondary nomination; metonymy; contiguity; synecdoche