Виявлення передвісників кардинальних змін технологічних параметрів брагоректифікаціиної установки з використанням флікер-шумової спектроскопії - Стеценко, Дмитро Олександрович; Смітюх, Ярослав Володимирович (My University, 2015)
Брагоректифікаційні установки(БРУ) спиртових заводів відноситься до класу складних хіміко-технологічних систем. Однією з характерних рис таких об'єктів керування є наявність ефекту інтермітансу, який представляє послідовні в часі зміни ділянок регулярного впорядкованого поводження дисипативними просторово-тимчасовими хаотичними структуротвореннями. Distillation installations distilleries belongs to a class of complex chemical-technological systems. One of the characteristics of such facilities management is the availability intermitansu effect, representing sequential changes over time plots regular treatment ordered dissipative spatial-temporal chaotic structures.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; брагоректифікаційна установка; флікер-шумова спектроскопія; спиртові заводи; flicker noise spectroscopy; distilleries; distillation plant